Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

[Ακύρωση – Covid19] 11 Αυγ. έως 6 Σέπτ. 2020 – ΝΑΥΠΛΙΟ – Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων

Nafplio-August-Culture-Summer2020

Δημήτρης Κωστούρος : «Με μοναδικό κριτήριο την αδιαπραγμάτευτη προστασία της υγείας των δημοτών ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις μέχρι 31 Αυγούστου»
Με μοναδικό κριτήριο την αδιαπραγμάτευτη προστασία της υγείας των δημοτών που οφείλει να αποτελεί για κάθε Δήμαρχο την κορυφαία προτεραιότητα, αναλαμβάνω την ευθύνη της ακύρωσης όλων των εκδηλώσεων (εκδηλώσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων για τον Αύγουστο) που είναι προγραμματισμένες μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020.
Δεν είναι μια ευχάριστη απόφαση την οποία λαμβάνω μετά από πολλή σκέψη.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δείχνουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του COVID 19 σε όλη τη χώρα μας, επιβάλλουν να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.
Με την κοινή ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις, κοινωνικές και οικονομικές της πανδημίας, μένουμε δίπλα στους ανθρώπους – επαγγελματίες – επιχειρηματίες που πλήττονται αλλά μένουμε και ασφαλείς , τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και αξιολογούμε την κατάσταση κάθε μέρα με ιδιαίτερη υπευθυνότητα για να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου, τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19 και εφόσον χρειαστεί θα ληφθούν επιπλέον μέτρα και αποφάσεις, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς.

🔹Τρίτη 11/8/2020
📌Αύλειος χώρος Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας – Ώρα 21.30

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου σε συνεργασία με την Παιδική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ και την Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «ο Καββαδίας», παρουσιάζουν συναυλία – αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του Γ. Νικολόπουλου. Στο πιάνο συνοδεύει η κ. Δήμητρα Σαγκιώτη.

🔹Κυριακή 16/8/2020
📌Ναύπλιο, Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, Ώρα 21.00

Μουσικό Σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας

Ο Βαγγέλης Τρίγκας και το Μουσικό του Σύνολο εμφανίζονται την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 στην Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα.
Ο σολίστ και συνθέτης θα παρουσιάσει τα δικά του νέα, ανέκδοτα τραγούδια, καθώς επίσης και τραγούδια από διάφορα ρεύματα της Ελληνικής λαϊκής μουσικής.
Μαζί του εμφανίζονται: Μαργαρίτα Καραμολέγκου: τραγούδι,
Θόδωρος Μπρουτζάκης: πιάνο, Αντώνης Σίδερης: μπουζούκι- κιθάρα-τραγούδι.

🔹Δευτέρα 17/8/2020
📌Πλατεία Φιλελλήνων, Ώρα 21.00

Συναυλία με το μουσικό σχήμα «Ala Franka».

Ο όρος Αla Franka, στην Ελληνική μουσική του μεσοπολέμου παρέπεμπε σε έναν τρόπο εκτέλεσης των κομματιών εκείνης της εποχής, σύμφωνα με τις τεχνικές ενορχήστρωσης της Δύσης. Το ρεπερτόριο του μουσικού σχήματος Ala Franka, διατρέχει όλες τις περιόδους της Ελληνικής μουσικής σκηνής, με τον συγκεκριμένο, όμως, τρόπο εκτέλεσης.

🔹Πέμπτη 20/8/2020
📌Άγιος Σπυρίδωνας, Ώρα 21.00

Η ομάδα «Παραμυθοπερπατητές» του Θεατροδρομίου Ναυπλίου, περπατά τις δρομόσκαλες της παλιάς πόλης ξεκινώντας από τον Άγιο Σπυρίδωνα. Στα στενοσόκακα του Ναυπλίου, η περπατησιά της θα σμίξει με μύθους και ιστορίες του χθες. Ήχοι, μυρωδιές και μικρά μυστικά θα γίνουν ζυμάρι που πλάθει …ιστορίες. Φθάνοντας στις παραμυθοφωλιές- σημεία αφήγησης- την περιμένουν παραμυθάδες, προκειμένου να την ταξιδέψουν με τον αφηγηματικό τους λόγο στη μαγευτική ατμόσφαιρα του παραμυθιού με ιστορίες σοφίας ή βιωματικές και μύθους του τόπου μας.

🔹Παρασκευή 21/8/2020
📌Πλατεία Συντάγματος, Ώρα 21.00

Οι Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Ρούτουλα, παρουσιάζουν μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Δεκαπενταύγουστο, τα Μικρασιάτικα τραγούδια και τον πολιτισμό, με συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων, μουσικούς και σολίστες.

🔹Παρασκευή 21/8/2020
📌ΦΟΥΓΑΡΟ, Ώρα 21.30

Μια βραδιά με παραδοσιακά Ανταμώματα. Παραμύθια, τραγούδια, κρουστά.
Οι παραμυθούδες του Ναυπλίου αφηγούνται, η Ειρήνη Κυριακού και η Γεωργία Τέντα τραγουδάνε και ο Σόλις Μπαρκή αυτοσχεδιάζει στα κρουστά. Το λόγο έχει η δύναμη των παραδόσεων.
Ένα αντάμωμα ανθρώπων που αγαπάνε τις παραδόσεις και ανακαλύπτουν επί σκηνής την δύναμη της σύνδεσης.

🔹Σάββατο 22/8/2020
📌Πλατεία Τριών Ναυάρχων, Ώρα 20.00

ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2020

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», το Σύλλογο Απανταχού Ναυπλιωτών «Ο Ναύπλιος» , τη Λιμενική αρχή Ναυπλίου και το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ναυπλιέων, διοργανώνουν θαλάσσιες και ναυτικές εκδηλώσεις ενός θεσμού που κατά το παρελθόν κυριαρχούσε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης. Οι εκδηλώσεις της «ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ» σχετίζονται με την τιμή που η πόλη απονέμει στο υγρό στοιχείο και στους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τη θάλασσα και ανοίγουν με τα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών , στην πλατεία Τριών Ναυάρχων το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020.

🔹Δευτέρα 24/8/2020
📌Πλατεία Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Νέο Βυζάντιο, Ώρα 21.00
«Παναγιά και Προσφυγιά»

Πρόκειται για ένα θρησκευτικό ορατόριο με αφηγητή, ορχήστρα, χορωδία και σολίστ σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη.
Κείμενα και μουσική Θεοδόσης Αντωνιάδης.

🔹Τρίτη 25/8/2020
📌Πλατεία Συντάγματος, Ώρα 21.00

Η καλλιτεχνική ομάδα CELESTA με εργαλεία της τη μουσική, το θέατρο, την κούκλα και το παιχνίδι παρουσιάζει μια παράσταση κουκλοθέατρου για μικρούς και μεγάλους. Στο ταξίδι της μέσα από τις ιστορίες των χαρακτήρων και την πρωτότυπη μουσική, όσοι βρεθούν κοντά της θα απολαύσουν μια παράσταση με τίτλο: « Η Δίκη». Εκδίκαση της υπόθεσης «κακός λύκος». Ο κρατούμενος κατηγορείται: α) για παραβίαση ιδιωτικού ασύλου, β) για πρόκληση σωματικών βλαβών και γ) για βάναυση επίθεση. Για πρώτη φορά, οι ένορκοι του δικαστηρίου (κοινό) έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την γνωστή ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας από τον ίδιο το Λύκο, στο πλαίσιο της απολογίας του. Ποια θα είναι η ετυμηγορία; Αθώος ή ένοχος;

🔹Τετάρτη 26/8/2020
📌Πλατεία Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, ώρα 21.15

Η θεατρική ομάδα ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, παρουσιάζει παράσταση καραγκιόζη – σκιών ζωντάνεμα, με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης βγαίνει από την καραντίνα».

🔹Πέμπτη 27/8/2020
📌Οδός Μπουμπουλίνας, μπροστά από το τελωνείο, Ώρα 21.00

Η ομάδα του Θεατροδρομίου Ναυπλίου «Μουρμούρα στο Μουράγιο» παρουσιάζει με γενικό τίτλο «θαλασσογραφίες»:
– «το γιουσούρι» του Ανδρέα Καρκαβίτσα
– «το δελφινόπαιδο» του Οδυσσέα Ιωάννου

🔹Παρασκευή 28/8/2020
📌Πλατεία Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, ώρα 21.00

Η θεατρική ομάδα ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, παρουσιάζει μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μπερτολτ Μπρεχτ σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη.

🔹Σάββατο 29/8/2020 Ώρα 20.30

ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2020

Εκδηλώσεις λήξης «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2020».
Θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί, ομιλίες και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με ρίψη βεγγαλικών και την καθιερωμένη βαρκαρόλα στην οποία συμμετέχουν ντόπιοι αλιείς και η Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων.

🔹Δευτέρα 31/8/2020
Ώρα 20.30

Το Καστράκι , Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ, διοργανώνουν νυχτερινή ποδηλατάδα από το κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου με κατάληξη το Καστράκι Ασίνης.

🔹Πέμπτη 3/9/2020
📌Πλατεία Εθνοσυνελεύσεως, Πρόνοια Ναυπλίου, Ώρα 21.00

Μουσικοθεατρικές διαδρομές στην Πρόνοια Ναυπλίου.
Το κουκλοθέατρο της Πειραματικής Σκηνής του ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει το έργο: «Του Μιχαλάκη το μπουζούκι».
Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα «Μεντρεσές», με λαϊκά και ρεμπέτικα του χθες και του σήμερα.

🔹Κυριακή 6/9/2020
📌Πλατεία Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, ώρα 21.00

Συναυλία Φιλαρμονικής ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Advertisement

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: