Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

28 Σεπτ. έως 6 Οκτ. 2019 – ΠΑΤΡΑ, Θέατρο Λιθογραφείον – Εβδομάδα Site Specific Δημιουργίας

site-specific-week-lithografeion-patra-Sept-Oct2019.jpg

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η Εβδομάδα Site Specific Δημιουργίας με επίκεντρο το θέατρο Λιθογραφείον. Μετά το ανοιχτό κάλεσμα που το θέατρο είχε απευθύνει σε δημιουργούς από όλο το φάσμα των τεχνών, στο Λιθογραφείον θα φιλοξενηθούν τέσσερα διαφορετικά δρώμενα από καλλιτέχνες που ζουν στην Πάτρα. Η Εβδομάδα θα κλείσει στις 6 Οκτωβρίου με συζητήσεις και πάρτυ.

Η Εβδομάδα Site Specific φιλοδοξεί να εξερευνήσει την έννοια και τα όρια της site specific δημιουργίας μέσα σε ένα χώρο με ιστορική και αρχιτεκτονική αξία, το παλιό λιθογραφείο του Διακίδη, που εδώ και 19 χρόνια έχει αλλάξει χρήση.

Με τον όρο “site-specific” χαρακτηρίζονται τα έργα τέχνης που δημιουργούνται ειδικά για ένα χώρο, βρίσκονται σε συνομιλία μαζί του και νοηματοδοτούνται μέσα από αυτή τη συνομιλία. Η (πιθανή) μεταφορά τους σε άλλο χώρο, αλλάζει και τη σημασία τους. Τα έργα λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του χώρου, την ιστορία του ή/και τις πολιτισμικές του αναφορές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

εγκατάσταση της εικαστικού Ευαγγελίας Σπηλιοπούλου με τίτλο “En Route”, που αξιοποιεί υλικό από το παλιό λιθογραφείο
έναν μονόλογο που γράφτηκε ειδικά για το Λιθογραφείον με τίτλο “A Talking Building” της Βιβής Αθανασοπούλου
την περφόρμανς αυτοσχεδιασμού, σύγχρονου χορού, ακροβατικής και μουσικής, “It comes in many shapes” με δημιουργούς τους Maja Ζimmerlin, Δήμο Βρύζα και Κρίτωνα Αναστασόπουλο
την εικαστική περφόρμανς “Lux in Tenebris”, με χορωδιακά / μουσικά περιβάλλοντα, εμπνευσμένη από την ιστορία που αφηγείται το έργο του Φερνάντο Αραμπάλ “Φάντο και Λις”, δημιουργία της Φιορέλα Μαστρόκαλου.

Αναλυτικό πρόγραμμα (δύο events / ημέρα):
Σάββατο 28/9 20:00 «A Talking Building» / «En Route»
Κυριακή 29/9 20:00 «It Comes in Many Shapes» / «Lux in Tenebris» / «It Comes in Many Shapes»
Δευτέρα 30/9 20:00 «It Comes in Many Shapes» / «A Talking Building» / «It Comes in Many Shapes»
Τρίτη 1/10 21:30 «It Comes in Many Shapes» / «En Route»
Τετάρτη 2/10 20:00 «A Talking Building» / «Lux in Tenebris»
Πέμπτη 3/10 21:30 «Lux in Tenebris» / «En Route»
Παρασκευή 4/10 21:30 «Lux in Tenebris» / «A Talking Building»
Σάββατο 5/10 20:00 «A Talking Building» / «En Route»
Κυριακή 6/10 20:00 Κλείσιμο

Είσοδος: 5€ / ημέρα

Αφίσα: Θοδωρής Λιβαθινός


Θέατρο Λιθογραφείον

Θέατρο Λιθογραφείον

Μαιζώνος 172 και Τριών Ναυάρχων, Πάτρα

Τηλ.: 261 032 8394

facebook page

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 29 Σεπτεμβρίου 2019 by in 01/10/2019,02/10/2019,03/10/2019,04/10/2019,05/10/2019,06/10/2019,28/09/2018,29/09/2019,30/09/2019,Δράσεις,Θέατρο and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: