Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

12 έως 19 Ιουλίου 2019 – ΜΟΛΑΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας |Παραστάσεις – Προκήρυξη Συμμετοχής

FESTIVAL-MONEMNASIAS2019.png

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους που ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν στο «3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας». Με βασικό κριτήριο την καλλιτεχνική αρτιότητα των παραστάσεων και, συμπληρωματικά, την επιλογή του θεατρικού έργου και τις ανάγκες προγραμματισμού των διαγωνιστικών ημερών του φεστιβάλ, ανακοινώνουμε τις παραστάσεις που επιλέχθηκαν για το φετινό καλοκαίρι συγχαίροντας ταυτόχρονα όλους τους συμμετέχοντες στην αρχική φάση για το δημιουργικό τους έργο! Μακάρι να μπορούσαμε να σας έχουμε όλους κοντά μας!

Κατά αλφαβητική σειρά, οι δώδεκα από τις σαράντα τρεις παραστάσεις που επιλέχθηκαν είναι οι εξής:

 1. «Γιοι και κόρες», του Γιάννη Καλαβριανού, από τη θεατρική ομάδα «4 και κάτι…» (Αργυρούπολη Αττικής)
 2. «Δον Κιχώτης», του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου), από τη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης (Αρκαδία)
 3. «Η επιστροφή της Κλάρας Βέσερ», διασκευή του έργου «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Φρίντριχ Ντύρενματ, από τη θεατρική ομάδα «Σπασμένο Ρόδι» (Καστοριά)
 4. «Θεσμοφοριάζουσες», του Αριστοφάνη, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου (Αττική)
 5. «Μάνα μου Ελλάς», παράσταση βασισμένη στον «Κοινό Λόγο» της Έλλης Παπαδημητρίου, με αποσπάσματα από τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδούς Σωτηρίου και την «Αιολική γη» του Ηλία Βενέζη, από τη Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών (Αχαΐα)
 6. «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι», του Τενεσί Ουίλιαμς, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης (Φθιώτιδα)
 7. «Ρωμαίος και Ιουλιέτα… 25 χρόνια μετά», των Αλέξανδρου Ντερμπούλη & Σίλα Σεραφείμ, από τη θεατρική ομάδα «Αυλαία» του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου (Χίος)
 8. «Τζόρνταν», των Άννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι, από το Β΄ Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα (Αττική)
 9. «Το Γιο-Γιο», της Μίνας Πέτρου-Βενετσάνου, από τη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Περιγιαλίου «Απόλλων» (Κορινθία)
 10. «Το ρέκβιεμ της Τερεζίν», του Γιόζεφ Μπορ, από το Θεατρικό Εργαστήρι του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας (Κύπρος)
 11. «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, από την «Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας» (Μεσσηνία)
 12. «Χοντροί άντρες με φούστες», του Νίκι Σίλβερ, από την εφηβική ομάδα της Θεατρικής Σκηνής Δήμου Καρύστου «Ανεμοπύλες» (Εύβοια).

Ως αναπληρωματικές των παραπάνω συμμετοχών επιλέχθηκαν, κατά αλφαβητική σειρά, οι εξής:
1. «Ας ερχόσουν για λίγο», του Δημήτρη Μαλλισόβα, από το Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπολατίου «Η Νέα Διάπλαση» (Κορινθία)
2. «Ένα φιλάκι είναι… λίγο», του Διονύση Καρολίδη, από τον Πολιτιστικό-Γυμναστικό Σύλλογο «Προμηθέας» (Βέροια)
3. «Εσωτερικαί Ειδήσεις», του Μάριου Ποντίκα, από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Ναυπάκτου »Η Αυλαία» (Αιτωλοακαρνανία)
4. «Η αγάπη άργησε μια μέρα», της Λιλής Ζωγράφου, από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου (Κρήτη)
5. «Ο Επιθεωρητής έρχεται», του Τζων Πρίσλεϋ, από τη θεατρική ομάδα «Σχήμα» (Βοιωτία)
6. «Το ταξίδεμα», των Σεβαστιάνας Κουτρουμπάνου & Τριαντάφυλλου Κωνσταντινάκου, από την εταιρεία τεχνών «ΣκηνοΔράστες» (Πάτρα).

Τα Μέλη της Επιτροπής
Τζανέτος Κομηνέας, Σκηνοθέτης
Αιμιλία Παπαδάκου, Ηθοποιός, σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός
Κωνσταντίνος Πραχάλης, Εκπαιδευτικός
Ολυμπία Λαμπούση, Εκπαιδευτικός – Καλλιτεχνική διευθύντρια Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας


Μετά την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας των τελευταίων δύο ετών για δημιουργία ενός πανελλήνιου φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στον τόπο μας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και το Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι Νέων διοργανώνουν το «3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας» αποσκοπώντας να δημιουργηθεί ένα βήμα έκφρασης για τους ερασιτέχνες δημιουργούς ανά την Ελλάδα και μία εστία πολιτισμού για την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 12-19 Ιουλίου 2019 στους Μολάους, έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, και οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο αμφιθέατρο του λυκείου της πόλης. Η διοργάνωση έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο Ελληνισμό. Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει τις θεατρικές ομάδες οι οποίες θα διαγωνιστούν στην τελική φάση και, καθώς κάποιες ημέρες της διοργάνωσης ενδέχεται να υπάρξουν δύο παραστάσεις, ο αριθμός των ομάδων που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί και από τη χρονική τους διάρκεια.

Κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ανθρώπους του θεάτρου και των γραμμάτων θα απονείμει τιμητικά βραβεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης καλύτερης παράστα-σης, σκηνοθεσίας, σκηνικών, κοστουμιών, καλύτερου Α΄ αντρικού και γυναικείου ρόλου και καλύτερου Β΄ αντρικού και γυναικείου ρόλου. Βραβείο θα δώσει και το κοινό που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ.

Όροι συμμετοχής – Απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και την 30η Απριλίου 2019 στη διεύθυνση festivaltheatrou@nomikomonemvasias.gr, ενώ το ψηφιακό υλικό μπορεί να αποσταλεί και ταχυδρομικά (μέσω ΕΛ.ΤΑ. ή Courier) στη διεύθυνση

Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας
& Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού
Δήμου Μονεμβασίας
τ.κ. 23052 Μολάοι Λακωνίας
Υπ’ όψιν κας Στυλιανού ή κας Αλειφέρη

 1. Αίτηση συμμετοχής όπου θα αναγράφεται ο τίτλος και ο συγγραφέας του έργου, η επωνυμία και σύντομο βιογραφικό σημείωμα της θεατρικής ομάδας, το όνομα του υπευθύνου και των συντελεστών της παράστασης, στοιχεία επικοινωνίας, λίγα λόγια για το έργο και η διάρκεια της παράστασης (μπορείτε να κατεβάσετε το ειδικό έντυπο στη δ/νση http://www.nomikomonemvasias.gr/festival-theatrou-2019).
 2. Πρόγραμμα και αφίσα σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή (εφόσον υπάρχουν).
 3. Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή, ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα ή υπεύθυνη δήλωση ότι, εφόσον η παράσταση προκριθεί στην τελική φάση του φεστιβάλ, η θεατρική ομάδα θα προσκομίσει την ως άνω άδεια. Βοηθητικά σημειώνουμε τα τηλέφωνα 210-3310521 / 210-3232858 της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και 210-6857481 / 210-6857498 της ΣΟΠΕ (Εταιρείας Προστασίας Συγγραφικού Δικαιώματος για ξένους δημιουργούς).
 4. Φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή και βίντεο από την παράσταση ή τις πρόβες με τους συντελεστές που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ. Προτιμητέα η αποστολή του οπτικοακουστικού υλικού μέσω συνδέσμου στο YouTube ή στο Google Drive.
 5. Φωτογραφίες ή/και σχέδια σκηνικών-κοστουμιών της παράστασης (εφόσον υπάρχουν).
  Το υλικό που θα αποσταλεί δεν θα επιστραφεί.

Οι διοργανωτές προσφέρουν στα μέλη κάθε διαγωνιζόμενης θεατρικής ομάδας (ηθοποιούς συν τρεις άλλους συντελεστές και μέχρι τον αριθμό των δεκαοκτώ συνολικά ατόμων, τα οποία θα πρέπει να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης ή/και στο ανωτέρω σημείωμα -δικαιολογητικό υπ’ αριθ. 3), δύο (2) διανυκτερεύσεις στη μαθητική εστία Μολάων ή σε ξενοδοχείο και ένα δείπνο μετά την παράστασή τους. Αναλαμβάνουν επίσης τη φιλοξενία κατά τη βραδιά της απονομής των βραβείων τριών (3) μελών κάθε ομάδας. Τέλος, στο θέατρο θα υπάρχει ο απαιτούμενος φωτισμός και ήχος. Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από τους διαγωνιζόμενους.

Διαδικτυακές μας διευθύνσεις:
festivaltheatrou@nomikomonemvasias.gr (e-mail)
www.facebook.com/pg/panellinio.festival.erasitexnikou.theatrou (facebook)
www.nomikomonemvasias.gr/festival-theatrou-2019/ (ιστoσελίδα)
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6934635473 (Αντώνης Μπόζης) και 6974356668 (Ολυμπία Λαμπούση).

Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος

Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας,
Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας

Παναγιώτα Αλειφέρη

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 8 Απριλίου 2019 by in 12/07/2019,13/07/2019,14/07/2019,15/07/2019,16/07/2019,17/07/2019,18/07/2019,19/07/2019,Γενικά and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: