Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

6|7 Απρ. 2019 (Σ|Κ) – ΚΟΡΙΝΘΟΣ, Συναυλιακός Χώρος ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ – «Lemon»|Experimento

lemon-dimitriadi-korinthos-theater-6-7Apr2019.jpg

Η απίστευτη ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού, που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, συνεχίζει το ταξίδι της ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα!

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, o Συναυλιακός Χώρος «Μαρία Δημητριάδη», Αδειμάντου 12 Κόρινθος, υποδέχεται το Lemon, την παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς κατά τη φετινή της παρουσίαση στην Αθήνα!

To ντουέτο του Lemon, ο ηθοποιός και πιανίστας Μελαχρινός Βελέντζας (Χιλιαεννιακόσια) και ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας (τρομπετίστας Τιμ Τούνυ), παρέα με το πιάνο-μαγικό κουτί της παράστασης παίζουν τη μουσική του Ωκεανού, φέρνοντας στην επιφάνεια με ανάλαφρο τρόπο την υπαρξιακή αγωνία του καθένα.
Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;

Το Lemon, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη και παραγωγή των Experimento, συνεπαίρνει κοινό και κριτικούς όπου κι αν παρουσιάζεται με τη δύναμη και τη μουσικότητα της αφήγησης, το πολύπλευρο ταλέντο και την ενέργεια των ηθοποιών επί σκηνής αλλά και την τόσο ευρηματική σκηνοθεσία.

Η αφήγηση ξετυλίγεται μέσα από αντιθέσεις σε μία διαρκή μετάβαση συνδυάζοντας, τη χαρά με τη νοσταλγία, το ανθρώπινο με το μεταφυσικό, το πραγματικό με το φανταστικό. Όπως ακριβώς συμβαίνει στην ίδια τη ζωή.

Το Lemon είναι βασισμένο στο θεατρικό ποιητικό μονόλογο του Ιταλού Συγγραφέα Alessandro Baricco. Η ιστορία έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από την κινηματογραφική της μεταφορά από τον Guiseppe Tornatore με τίτλο «Ο Θρύλος του 1900» με τον Tim Roth στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η παράσταση είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή των Experimento και ως site-specific παράσταση ταξιδεύει και σε μη θεατρικές σκηνές και πρωτότυπους προορισμούς. Το καλοκαίρι του 2018, κατά την πρώτη περιοδεία του, παρουσιάστηκε πάνω σε αγκυροβολημένο ferry-boat στο λιμάνι της Αντιπάρου, εν πλω και υπό φυσικό φως ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, σ’ ένα καρνάγιο στην περιοχή του Λαυρίου κ.α Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε από τον Οκτώβριο του 2018 έως το Μάρτιο του 2019 με επιτυχία για 40 παραστάσεις στο Θέατρο Radar. Η παράσταση θα ταξιδέψει εκ νέου σε πρωτότυπους προορισμούς και θεατρικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επιβιβαστείτε στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν και ζήστε μια μοναδική θεατρική εμπειρία!

Εισιτήρια
Ταμείο: 12 ευρώ
Προπώληση μέσω Viva.gr: 10 ευρώ
Viva: https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/lemon/
Κρατήσεις: 2741305059 & 6938043693
Ομαδικές κρατήσεις (σύλλογοι, σχολεία, γκρουπ άνω των 10 ατόμων): 6977773875


Δημητριάδη logo

Συναυλιακός Χώρος ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Αδειμάντου 12, Κόρινθος

site & facebook

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 6 Απριλίου 2019 by in 06/04/2019,07/04/2019,Θέατρο,Κορινθία and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: