Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

18|19|20 Φεβ. 2019 (Δ|Τ|Τ) – ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Bandapart studio – «when I was the sea – when I was the earth»|Γιούλα Παπαδοπούλου |Έκθεση video art

Gioula_Papadopoulou

Η Γιούλα Παπαδοπούλου, εικαστικός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Art Μηδέν, θα παρουσιάσει μια νέα ενότητα της προσωπικής της δουλειάς στο Bandapart Recording Studio (Αναγνωσταρά 20) στην Καλαμάτα.

Στον κυρίως χώρο του στούντιο θα προβάλλονται τα βίντεο- έργα  When I was the sea  και When I was the earth, δύο συμβολικά έργα που διερευνούν, μέσα από ποιητικούς και οπτικούς συμβολισμούς, τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας μαγικά τεχνητά τοπία που συνδιαλέγονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο με την ανθρώπινη μορφή και παρουσία.  Οι κατασκευασμένοι, φανταστικοί κόσμοι, που προέκυψαν από πολύπλοκα «κολάζ» φυσικών στοιχείων από διάφορες εικόνες που αντλήθηκαν από το διαδίκτυο, δημιουργούν μια περίεργη αίσθηση οικειότητας και ανοίκειου ταυτόχρονα, φυσικού και παράξενου την ίδια στιγμή.

Ταυτόχρονα, στο χώρο υποδοχής του στούντιο, θα παρουσιάζεται μια επιλογή από παλαιότερα έργα της, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη συγκεκριμένη θεματολογία , θέτοντας εννοιολογικές συνδέσεις με έμφαση στην ανθρώπινη μορφή και ύπαρξη. Η συμπληρωματική αυτή παρουσίαση έχει ως στόχο να δώσει περισσότερα στοιχεία για τη συνολική πορεία, τους άξονες και τις αναφορές της εικαστικής της δουλειάς.

Εγκαίνια-κυρίως event: Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, 20:00

Τα έργα θα παραμείνουν στο Bandapart Recording Studio την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου (ώρες επίσκεψης: 17:00-19:00).

Βιογραφικά στοιχεία: Η Γιούλα Παπαδοπούλου σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθήνας, ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στις «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης», στην ΑΣΚΤ, απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία καλύτερης επίδοσης ΙΚΥ. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα βιντεοτέχνης στη  Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Ασχολείται κυρίως με τη βιντεοτέχνη και τις ψηφιακές μορφές τέχνης. Έχει παρουσιάσει έργα της σε περισσότερες από 50 εκθέσεις και διοργανώσεις βιντεοτέχνης και ψηφιακών τεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνδιευθύντρια του διεθνούς φεστιβάλ Video Art Μηδέν, που ιδρύθηκε το 2005 στην Καλαμάτα, και έχει συνεργαστεί ως επιμελήτρια με πολλούς οργανισμούς, διεθνή φεστιβάλ και μουσεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας επιλογές βιντεοτέχνης.

Το Bandapart Recording Studio είναι ένα σύγχρονο στούντιο ηχογραφήσεων και προβών που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια στο κέντρο της Καλαμάτας, αλλά και ένας εναλλακτικός χώρος συνάντησης των τεχνών, ο οποίος έχει φιλοξενήσει μουσικά και οπτικοακουστικά event, θεατρικά δρώμενα και performance, καθώς και προβολές βιντεοτέχνης του Video Art Μηδέν.

when I was the sea | when I was the earth

Έκθεση video art της Γιούλας Παπαδοπούλου στο Bandapart studio, Καλαμάτα

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 | 20:00

Τρίτη 19 & Τετάρτη 20/2 | 17:00-19:00


Bandapart Recording Studio
Αναγνωσταρά 20, Καλαμάτα
Facebook

Πληροφορίες

This entry was posted on 18 Φεβρουαρίου 2019 by in 18/02/2019,19/02/2019,20/02/2019,Εκθέσεις,Εκθεση,Κινηματογράφος,Μεσσηνία and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Πληκτρολογήστε το email σας για να ακολουθήσετε αυτό το blog και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις μέσω email.

Μαζί με 5.380 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: