Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

14 έως 23 Δεκ. 2018 – ΠΑΤΡΑ – Χριστούγεννα 2018 (Πρόγραμμα)

dimos-patrewn-christmass-2018-program.jpg
Η Πάτρα από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα ζει και «επίσημα» σε ρυθμούς εορταστικούς. Το μήνυμα προκειμένου ν’ αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να φύγει το 2018 και την έλευση του 2019, θα δοθεί στις 7.30 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου, με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό να ανοίγει τις «πύλες» του, υπό τους ήχους της Μπάντας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μοίρασμα λουκουμάδων.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων που διοργανώνει Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα συνεχιστεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, με την πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας, « Τα όπλα σωπάστε ….ν’ ακουστούν οι ευχές», στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στις 8.30 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου το Χορευτικό – αποτελούμενο από μικρά παιδιά – της Σχολής ΚΕΕP DANCING – ΜΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και το συγκρότημα 15.50 ,παίρνουν τη σκυτάλη και από τις 7.30 το απόγευμα, μετατρέπουν την πλατεία Γεωργίου σε μία απέραντη «σκηνή» μουσικής και χορού.

Το Δημοτικό Ωδείο θα αφήσει και φέτος το δικό του ξεχωριστό «αποτύπωμα» στις εκδηλώσεις , με τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Συνόλων του και τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η συναυλία θα γίνει στις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου , στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ομάδα των «Ταξιδευτών της Πρόζας» στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου, θα διαβάσει σε μικρά και …μεγάλα παιδιά, δύο από τα πιο κλασσικά παραμύθια. «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» του Τσαρλς Ντίκενς. Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, διοργανώνει στην πλατεία Γεωργίου εκδήλωση με χορούς και δρώμενα για τα παιδιά.
.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 14/12 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου χωριού
Συμμετέχει η Μπάντα του Δήμου Πατρέων
Ομιλία Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη
Στην εκδήλωση θα μοιράζονται λουκουμάδες στον κόσμο
ώρα 19.30, Πλατεία Γεωργίου

Κυριακή 16/12 Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τίτλο «Τα όπλα σωπάστε
….ν’ ακουστούν οι ευχές»
ώρα 20.30, Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
Είσοδος Ελεύθερη

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνει και φέτος τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλου, με τίτλο Χριστούγεννα: τα όπλα σωπάστε… ν’ ακουστούν οι ευχές. Make Christmas not war.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το μήνυμα της συναυλίας θα να είναι αφ’ ενός αντιπολεμικό και θα ακουστούν τραγούδια όπως τα Bella ciao (ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βασισμένο στη μελωδία παλιού παραδοσιακού τραγουδιού και στίχους αγνώστου, Canzone arrabbiata (Nino Rota-Lina Wertmüller), Happy Xmas -War is over (John Lennon – Yoko Ono), Έχω δυο μάτια (Λουκάς Αδαμόπουλος), Schindler’s list ( J. Williams και πρωτότυπους αγγλικούς στίχους Λουκά Αδαμόπουλου και αφ’ ετέρου εορταστικό με τραγούδια και κάλαντα από το Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο: We wish you a merry Christmas ( παλιό παραδοσιακό Αγγλίας) Feliz Navidad (Puerto Rican – José Feliciano), White christmas (Irving Berlin) , Άγια Νύχτα (Franz Gruber-Joseph Mohr), Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά (δημοτικό ευχητικό και εγκωμιαστικό τραγούδι) καθώς και καινούργια τραγούδια, Χαίρε Μαρία κεχαριτωμένη (Λουκάς Αδαμόπουλος ), Make every day a Christmas day, Let’s pass it on, πάνω σε μελωδίες Ludwig Van Beethoven, & Johannes Brahms, αντίστοιχα, με πρωτότυπους Αγγλικούς στίχους Λουκά Αδαμόπουλου.

Η συναυλία είναι δομημένη για:

Φωνές solo
Αλίκη Ζαφείρη, Αντριάνα Λυκούρεση

Φωνητικό σύνολο
Σύγχρονου Ωδείου Πατρών
Guest
Ο μικρός Γιάννης Φωτακόπουλος

Βιολί
Γιώργος Ντούρης

Πιάνο
Ανδρέας Αδαμόπουλος

Ενορχηστρώσεις
Λουκά Αδαμόπουλου

Ψηφιακές κινούμενες εικόνες
Διονύση Μπούζου

Η διάθεση των θέσεων θα γίνεται από την Παρασκευή 14.12.2018 στο ταμείο του θεάτρου, με ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 και 18:00-21:00. Δεν θα γίνονται κρατήσεις για την αποφυγή προβλημάτων.

Τρίτη 18/12 Χορευτικό από μικρά παιδιά της Σχολής ΚΕΕP DANCING ΜΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 15 50
Έναρξη ώρα 19.30, Πλατεία Γεωργίου

Πέμπτη 20/12 Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών
ώρα 21.00, Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών – Είσοδος ελεύθερη

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα, για την πραγματοποίηση της καθιερωμένης Χριστουγεννιάτικης συναυλίας του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, στην οποία φέτος συμμετέχουν τα Σύνολα της Ορχήστρας Δωματίου, η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων, Φωνητικά σύνολα , το Σύνολο «Κρούσις» και η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η συναυλία αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα των ημερών και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών, στην οποία η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ Μέρος
Θεατρικό Αναλόγιο
«Η Σταχομαζώχτρα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Αφηγητής: Στ. Σοφός
Eπιλογή κειμένων, Σκηνοθετική επιμέλεια:
Διονύσης Βούλτσος
Μουσική Σύνθεση: Ευγένιος Βούλγαρης
Μελοποιήθηκαν τα ποιήματα: «Τα χειμωνιάτικα Δέντρα» του Λάμπρου Πορφύρα, «Τα περασμένα» του Ν. Λαπαθιώτη και τρία τραγούδια της παράδοσης από τις «Εκλογές» του Ν.Γ. Πολίτου.
Παρουσιάζει η «Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων» του Δημοτικού Ωδείου
Διδασκαλία –Διεύθυνση Ευγένιος Βούλγαρης

Β΄Μέρος
« Christmas World»
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου σε μεταγραφή για σύνολο κρουστών:
O Du Fröhliche (ITALY / GERMANY)
Adeste Fidelis (ENGLAND)
Les anges dans nos campagnes (FRANCE)
Kommet Ihr Hirten (BOHEMIA)
Hark! The Herald Angels Sing (ENGLAND)
Jingle Bells (USA)
Away in a Manger (ENGLAND / USA)
Παρουσιάζει το «ΚΡΟΥΣΙΣ» (Σύνολο κρουστών Δημοτικού Ωδείου Πατρών)
Διδασκαλία: M.Mankovsky
«Χριστουγεννιάτικα τραγούδια» από τα Φωνητικά Σύνολα
«Παιδική Χορωδία» και «Πολυφωνικό Σολφέζ»
Διδασκαλία Π. Γιαννοπούλου – Αρετ. Νικολοπούλου
Πιάνο: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος
• Ding! Dong! Merrily on High –(γαλλική μελωδία του 16ου αιώνα )
Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών
Διδασκαλία- Διεύθυνση Λ. Γερονίκου
• J.S.Bach: Chorale “Jesus Bleibet meine Freude
J.S.Bach: Agnus Dei
Σολίστ: Λ. Γερονίκου
W.A.Mozart: Laudate Dominum
G. Fauré: Cantique de Jan Racine
«Ορχήστρα Δωματίου» Δημοτικού Ωδείου
& «Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών»

• J. Brahms : Hungarian Dances No 1 & 2
G. Bizet: Pastorale and Farandole
(from “ L’ Arlesienne”)
Παρουσιάζει η «Ορχήστρα Δωματίου»
Διδασκαλία –Διεύθυνση Γ.Μαυρίδης

Σάββατο 22/12 Η ομάδα των «Ταξιδευτών της Πρόζας» θα διαβάσει στα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης και των επισκεπτών δύο από τα πιο κλασσικά παραμύθια: «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» του Τσαρλς Ντίκενς…!!!
ώρα 11.30, Πλατεία Γεωργίου

Ετοιμαστείτε να σας ταξιδέψουμε στη χώρα των Παραμυθιών…!!!
Η ομάδα των «Ταξιδευτών της Πρόζας» στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:30 στην πλατεία Γεωργίου θα διαβάσει στα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης μας δύο από τα πιο κλασσικά παραμύθια: «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» του Τσαρλς Ντίκενς…!!!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Πατρέων για την τιμή που μας κάνει και που είναι για εμάς αναγνώριση αλλά και ώθηση της ανιδιοτελούς προσφοράς μας καθώς και το βιβλιοπωλείο Γωνιά του βιβλίου για την ευγενική του προσφορά των παραμυθιών που θα διαβάσουν οι Ταξιδευτές μας…
Σας περιμένουμε όλους για ένα ακόμη ταξίδι με τη μαγεία των Χριστουγέννων…!!!

Κυριακή 23/12 Εκδήλωση που οργανώνει το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του
Δήμου Πατρέων για όλα τα παιδιά της πόλης
Πλατεία Γεωργίου , ώρα 12.00

16Dec-Christmas-2018-Patra

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 16 Δεκεμβρίου 2018 by in 14/12/2018,16/12/2018,18/12/2018,20/12/2018,22/12/2018,23/12/2018,Αχαΐα,Χριστούγεννα 2018 and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: