Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

29|30 Σέπτ. 1|3 Οκτ. 2018 – ΤΡΙΠΟΛΗ, Μαλλιαροπούλειο Θέατρο – «Το Ψέμα Του Χαμέλν» | Jörg Scheibe| Ομάδα Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δράστες»

to-psema-tou-hameln-tripoli.jpg

Το Ψέμα του Χάμελν

Το έργο αφορά έναν δημοφιλή γερμανικό θρύλο σύμφωνα με τον οποίο, το έτος 1284, εμφανίστηκε στην πόλη Χάμελν της Κάτω Σαξονίας ένας παράξενος στην όψη αυλητής, ο οποίος υποσχέθηκε, έναντι αμοιβής, να απελευθερώσει την πόλη από τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι αρουραίοι. Κρατώντας την υπόσχεσή του, οδήγησε με τη μουσική του τα τρωκτικά στο ποτάμι, όπου και πνίγηκαν. Όταν όμως οι χωρικοί αρνήθηκαν να του δώσουν την συμφωνημένη αμοιβή, αυτός απήγαγε για πάντα τα παιδιά τους και τα οδήγησε μακριά από την πόλη, υπό τους ήχους της φλογέρας του.

Στην διασκευή αυτή του Σάϊμπε, οι μηχανισμοί της εξουσίας για καταπίεση του λαού, η περιφρόνηση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, η περιθωριοποίηση συγκεκριμένων ομάδων ή μονάδων συνθέτουν ένα βαθύτατα κοινωνικοπολιτικό έργο – τροφή για σκέψη – σε φόντο εποχής, ένα έργο που απέχει πολύ από το γνωστό παραμύθι, αλλά και από μια απλή και εύπεπτη θεατρική απόλαυση.

Θέατρο: Μαλλιαροπούλειο, Τρίπολη
Παραστάσεις: 29/9, 30/9, 1/10, 3/10
Ώρα: 21:30
Είσοδος: Ελεύθερη


Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

malliaropouleio308


Λίγα λόγια για την ομάδα…

Η ΟΜΑΔΑ «ΔΡΑΣΤΕΣ»
Η ομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου «Δράστες» ξεκίνησε την πορεία της τον Φεβρουάριο του 2015, αθόρυβα και με πνεύμα να δημιουργήσει κάτι νέο στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Το όνομα της ομάδας είναι μια τολμηρή μετάφραση του actors, από το act=δρω και από την άλλη είναι κι ένα σημείο αναφοράς στη θεωρία του Ντέηβιντ Μάμετ, που θεωρεί τη Δράση ως το δομικό στοιχείο του θεάτρου και δεν σταματά να τονίζει ότι δουλειά του ηθοποιού είναι η Δράση.

Οι πρώτες παραστάσεις με το έργο «12 Ένορκοι» του Reginald Rose, παρουσιάστηκαν στο κοινό ένα χρόνο αργότερα, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2016. Οι παραστάσεις αυτές φιλοξενήθηκαν κατά σειρά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου και το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, φαινομενικά ασυνήθιστους χώρους φιλοξενίας θεατρικών παραστάσεων, που ωστόσο οι υπεύθυνοι των οποίων αγκάλιασαν με θέρμη τις προσπάθειές μας.

Το 2017 ανέβηκαν δύο παραστάσεις. Η πρώτη, οι «Δέκα Μικροί Νέγροι» της Agatha Christie παρουσιάστηκε το Μάρτιο ενώ τον Απρίλιο ακολούθησε «Το αγόρι με τη Βαλίτσα» του Mike Kenny σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του project P.R.E.S.S. Και οι δύο παραστάσεις παρουσιάστηκαν στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο μετά από ευγενική παραχώρηση από τον Δήμο Τρίπολης και στέφθηκαν με επιτυχία. Επιλεκτικά αναφέρουμε και τη συνεργασία μας με την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού, που πραγματοποίησε εργαστήριο αφήγησης παραμυθιού και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους.

Όλες οι παραστάσεις μας πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και έχουν τύχει θερμής ανταπόκρισης από τους συμπολίτες μας, τους οποίους και ευχαριστούμε ολόψυχα.

Η ομάδα είναι ανοικτή σε όλους όσους θέλουν να «δράσουν» μέσα στην πόλη και μπορείτε να μας βρίσκετε και στη σελίδα μας στο facebook.

Πληροφορίες

This entry was posted on 28 Σεπτεμβρίου 2018 by in 29/09/2018,30/09/2018,Γενικά and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μαζί με 5.400 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: