Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Καλοκαίρι 2018 – ΚΡΑΝΙΔΙ, Πολυχώρος «ARTiki–Μαράικε Ηλιου Ντε Κόνινγκ» – 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

image004 (1)

Το 5ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με τη Συναυλία της μεγάλης κυρίας της ελληνικής μουσικής Γιώτας Νέγκα και θα περιλάβει έξι επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, με τη συμμετοχή εκλεκτών ονομάτων του ελληνικού θεάτρου:

Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.

  • Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018: Η Ευθαλία του Γαλατά του Θωμά Κοροβίνη – Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Εσκενάζυ. Ευθαλία: Νικολέττα Βλαβιανού. Αφήγηση, μουσική και τραγούδι: Ελένη Καρβέλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη
  • Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018: Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου. Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Κατερίνα Διδασκάλου
  • Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018: Διγενής Ακρίτας, στα όρια άγνωστου συγγραφέα, (έμμετρο ποίημα του 11ου-12ου αιώνα). Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη.Ερμηνεύουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αλέξανδρος Τούντας                                                                                                                                                                    
  • Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018: Ο Γιος μου, Νικόλαος Μάντζαρος της Χρύσας Σπηλιώτη. Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Ερμηνεία: Χρύσα Σπηλιώτη
  • Παρασκευή 30 Αυγούστου 2018: Σοφία (Βέμπο) σε θυμάμαι της  Τάνιας Χαροκόπου. Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας.
    Ερμηνεύουν: Γεωργία Ζώη, Ηλίας Μιχαήλ, Σπύρος Νίκας (ακορντεόν)
  • Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018: Μάνα Εκάβη σύνθεση από τις τραγωδίες του Ευριπίδη  Εκάβη και Τρωάδες. Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς. Eρμηνεία: Ιωάννα Γκαβάκου (Εκάβη),  Νένα Βενετσάνου  (Ανδρομάχη – Κασσάνδρα σε ηχογράφηση)   

Θα προηγηθεί στις αρχές Ιουλίου (7, 8 & 10/7), σε προφεστιβαλικό επίπεδο, η παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε., ένα αφιέρωμα στον έρωτα στο αρχαίο δράμα, με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια», σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Μόνικας Κολοκοτρώνη.

Η πρώτη παρουσίαση του Φεστιβάλ έγινε στις 17 Ιουνίου για το κοινό της Αργολίδας σε Προφεστιβαλική εκδήλωση στο Φουγάρο στο Ναύπλιο, σε συνδυασμό με MουσικήBραδιά με τον διακεκριμένο ερμηνευτή Όθωνα Μεταξά, με ελεύθερη είσοδο.

Το επετειακό 5Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

o   Ημερομηνίες: 17 Ιουνίου – 7 Σεπτεμβρίου 2018

o   Διοργάνωση: ΘEATΡΙΚΟΣ OMIΛΟΣ EΡMIONIΔΑΣ

o   Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

o   Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος

o   Το 5ο Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με τη Συναυλία της Γιώτας Νέγκα.

o   Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.

o   Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν τις Παρασκευές του Αυγούστου (3, 10, 17, 24, 30/8) και την πρώτη Παρασκευή (7/9) του Σεπτεμβρίου.

o   Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις:

o   17 Ιουνίου: Μουσική βραδιά με τον Όθωνα Μεταξά για το κοινό της Αργολίδας στο ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο, με ελεύθερη είσοδο.

o   7, 8, 10 Ioυλίου: Παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε. με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια»σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Μόνικας Κολοκοτρώνη.

o   Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Δημήτρης Ι. Σίδερης, Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας

o   Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος

o   Σύμβουλος Επικοινωνίας, Yπεύθυνη για τον Τύπο: Δανάη Σαλεπούλα

o   Χώρος Διεξαγωγής Φεστιβάλ: Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” – Κρανίδι


Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, με διοργανωτή τον Θ.Ο.Ε., σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και με την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του, καθηγητή και κριτικού κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε τέσσερεις περιόδους με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατροεπιλεγμένες αθηναϊκές παραστάσεις και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού επαγγελματικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα.

Έχοντας πλέον εξελιχθεί σε θεσμό, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συμβάλει στην προώθηση του ποιοτικού θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γής, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και τη διάδοση του πολιτισμού.

Το κοινό του Φεστιβάλ είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της Ερμιονίδας και οι οικογένειές τους που τους επισκέπτονται για το καλοκαίρι, κάτοικοι του νομού Αργολίδας που επιζητούν το καλό θέατρο, πλήθος επισκεπτών και παραθεριστών από την Αθήνα και άλλα σημεία της Ελλάδας και Αθηναίοι που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Δημήτρης Σίδερης, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ: Τάσος Μπλάτζιος

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Δανάη Σαλεπούλα

 

Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν απόπέντε χρόνια, χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της μεγάλης Χορηγού, κυρίας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, αρκετών φιλότεχνων χορηγών της περιοχής και κυρίως χάρη στην προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητά του και το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα». Η συνήθης πληρότητα στις παραστάσεις είναι 350-400 άτομα, με δυνατότητα επέκτασης σε συνολική χωρητικότητα 1.500 ατόμων, για τις συναυλιακές εκδηλώσεις.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.) είναι το διάδοχο σχήμα της παλιάς ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας που πριν από 30 χρόνια, στην περίοδο 1985-1992, έσπειρε τον πρώτο σπόρο θεατρικού πολιτισμού στην περιοχή της Ερμιονίδας. Επανεμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη της Ερμιονίδας το 2009, με την παράσταση των Α. Γιαλαμά-Κ. Πρετεντέρη «Μιας Πεντάρας Νιάτα», αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια του κοινού.

Στόχος του Θ.Ο.Ε. είναι η ενασχόληση με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, κυρίως όμως η καλλιέργεια της τέχνης του θεάτρου, που αποτελεί τη συνισταμένη όλων των τεχνών.

Η πλούσια δραστηριότητά του και το ταλέντο των μελών του έχουν συγκεντρώσει πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας και η καλή του φήμη έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του νομού Αργολίδας.

Το Φεβρουάριο 2018 συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Ηράκλειο Κρήτης με το έργο του Φ. Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», αποσπώντας τρία βραβεία (κοινού καλύτερης παράστασης – επιτροπής καλύτερης παράστασης – ενδυματολογίας) και έπαινο ερμηνείας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Θεατρική Παραγωγή

Το 2010 παρουσίασε τα έργα «Δάφνες & Πικροδάφνες», «Μπαμπάδες με ρούμι» και «Ματωμένος Γάμος»

το 2011 «Φιλουμένα Μαρτουράνο» και «Λεωφορείο ο Πόθος»

το 2012 «Η Τελετή» και «Τρωάδες»

το 2013 «Η Χαρτοπαίχτρα», « Έχω απόψε Ραντεβού» και « Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

το 2014 «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και «Αταίριαστο ζευγάρι»

το 2015 «Σιγά τα Αίματα», «Δον Καμίλλο» και «Ικέτιδες»

το 2016 «Οι Αγροίκοι», «Εκκλησιάζουσες» και «Γκόλφω For Ever»

το 2017 «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», «Ο Θόδωρος και το Δίκαννο» και «Αντιγόνη»

το 2018 «Φλαντρώ»,  «Τα Κίτρινα Γάντια» και «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια», performance.

 

Έδρα – ΑRTίκι

Τον Αύγουστο του 2014 ο Θ.Ο.Ε. εγκαινίασε ως έδρα του τον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι  “Μαράϊκε Ηλίου Ντε Κόνινγκ”, που φέρει τιμητικά το όνομα της Μεγάλης του Χορηγού. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης και που από πρώην αποθήκη της ΦΑΓΕ, διαμορφώθηκε σε θέατρο υψηλών προδιαγραφών για να στεγάσει την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα κατ’ αρχήν του ίδιου του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, αλλά και για να φιλοξενήσει τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων ευρύτερης κλίμακας, με επίκεντρο το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού -τοΦεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει κορυφαία ονόματα του ελληνικού θεάτρου.

Διαθέτει υπαίθριο χώρο χωρητικότητας 1.500 ατόμων (για συναυλίες και μεγάλες διοργανώσεις), λυόμενο αμφιθέατρο χωρητικότητας 250 ατόμων (για το Φεστιβάλ και φιλοξενούμενες παραστάσεις), εξωτερικό μπαρ και χειμερινή σκηνή 100 θέσεων.

 

Δραστηριότητα 2018

Το 2018 ξεκίνησε ιδιαίτερα πλούσιο και παραγωγικό, με δύο νέες παραγωγές του Θ.Ο.Ε.:

Τo δράμα πάθους «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν (Μάρτιος-Απρίλιος) και την πασίγνωστη και αγαπημένη κωμωδία «Τα Κίτρινα Γάντια» των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου (Μάϊος-Ιούνιος), ενώ το καλοκαίρι θα παρουσιάσει την performance  «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια» και θα διοργανώσει τα επετειακά πέντε χρόνια του επαγγελματικού Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

 

Advertisement

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: