Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Ιούλιος|Αύγουστος 2018 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – 2ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας |2nd International Kalamata Music Days

Diethneis-Mousikes-Meres-kalamatas_pROGR

Πρόγραμμα συναυλιών 2018

08/07 Danubia Symphonic Winds Αυστριακή ορχήστρα πνευστών

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας | 21:00 | Είσοδος ελεύθερη

09/07 «Βραδιά λυρικού τραγουδιού»

Τελική συναυλία του masterclass λυρικού τραγουδιού και ερμηνείας

Άρης Χριστοφέλλης-Παναγιώτης Αδάμ

Αίθουσα συναυλιών Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας | 21:00 | Είσοδος ελεύθερη

12/07 «Αρίωνας Γυφτάκης Jazz Quartet»

Αίθουσα συναυλιών Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας | 21:00 | Είσοδος ελεύθερη

23/07 «Ένα ταξίδι μέσα από 200 χρόνια μουσικής»

Συναυλία των καθηγητών των masterclass

Felix Froschhammer, βιολί

Indira Rahmatulla, βιολοντσέλο

Αλεξία Μουζά, πιάνο

Studio Μεγάρου Χορού Καλαμάτας | 21:00 | Είσοδος ελεύθερη

24/07 «Τραγούδια από τις αυλές της Ευρώπης του Μεσαίωνα»

Δημήτρης Κούντουρας & Εx Silentio Ensemble

Πλατεία Αγίων Αποστόλων | 21:00 | Είσοδος ελεύθερη

25/07 «Συναυλία των μαθητών των masterclasses Vol.1»

Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας | 21:00 | Είσοδος Ελεύθερη

26/07 «Συναυλία των μαθητών των masterclasses Vol.2»

Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας | 21:00 | Είσοδος Ελεύθερη

26/08 Strings in Motion, Ορχήστρα Εγχόρδων από το Mozarteum

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας | 21.00 | Είσοδος ελεύθερη

28/08 String Chamber Music, Χρήστος Κανέττης

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας | 21:00


Οι καταξιωμένοι μουσικοί που θα διδάξουν στα masterclass και θα λάβουν επίσης ενεργό μέρος στις συναυλίες του καλοκαιριού είναι ο Γερμανός βιολονίστας Felix Froschhammer, η βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla και η πιανίστα Αλεξία Μουζά. Τα masterclass απευθύνονται σε νέους και νέες μουσικούς (βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο) από όλον τον κόσμο και όλων των ηλικιών – από σπουδαστές και απόφοιτους ωδείων μέχρι και σπουδαστές μουσικών σχολών του εξωτερικού.

Τα masterclass των Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας θα διεξαχθούν από τις 17 μέχρι και 26 Ιουλίου 2018 σε αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, αλλά και στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ωδείο. Για περισσότερες πληροφορίες για τους καθηγητές των masterclass μπορείτε να ανατρέξετε εδώ και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα καθαυτά και τις αιτήσεις ανατρέξτε εδώ.

Τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά και η παρουσία ενός ευρύτερου ακροατηρίου είναι επιθυμητή. Κυρίως οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, τόσο οι μαθητές της σχολής των εγχόρδων και πιάνου, όσο και οι σπουδαστές άλλων σχολών του ωδείου, είναι προσκεκλημένοι να παραστούν στην παρακολούθηση των μαθημάτων.

Οι 2ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας είναι πλέον γεγονός και θα διεξαχθούν στην πόλη της Καλαμάτας από 16 μέχρι 26 Ιουλίου 2018. Με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Σχολών της ΦΑΡΙΣ και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας αποτελούνται από ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και ένα καλοκαιρινό masterclass βιολιού, βιολοντσέλου και πιάνου. Στόχοι και όραμα του φεστιβάλ είναι, μέσα από τις συναυλίες και τα μουσικά masterclass διεθνούς απήχησης, να δώσει δυνατότητες καλλιτεχνικής προόδου και έμπνευση σε νέους και νέες μουσικούς από όλων των κόσμο, αλλά και να αποτελέσει μια δεκαήμερη γιορτή μουσικής και πολιτισμού στην πόλη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των συναυλιών μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Advertisement

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: