Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

24|25|26|27 Νοεμβρίου 2017 – ΤΡΙΠΟΛΗ, Μαλλιαροπούλειο Θέατρο – 4ήμερο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο | Χορωδία Τρίπολης

xorodia-tripolis-gatsos

Η Χ. Τ. οργανώνει 4ήμερο Φεστιβάλ -Αφιέρωμα στο συντοπίτη μας, ποιητή-στιχουργό ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ.
Το έργο του θα τιμηθεί, τόσο μέσω του Χορωδιακού Τραγουδιού, όσο και μέσω δυο Κοντσέρτων κλασικής μουσικής.

Στο Φεστιβάλ, θα λάβουν μέρος την πρώτη μέρα, οι Χορωδίες:
Δήμου Ηλιούπολης,
Απόλλων Σαλαμίνας,
Λαυρίου
και το Μικτό Τμήμα της Χ.Τ.

Την επομένη, θα συμμετέχουν οι Χορωδίες:
Αρμονία Καλαμάτας,
Αγρινίου,
Νέας Μάκρης
και το γυναικείο τμήμα LA VITA της Χ.Τ.

Οι δυο τελευταίες μέρες, θα καλυφθούν με δύο Κοντσέρτα.

Την Κυριακή θα μιλήσει για τον Νίκο Γκάτσο, ο γνωστός ποιητής, συγγραφέας και εκδότης, Γιώργος Χρονάς.
Στη συνέχεια, θα εμφανιστούν, ο Παναγιώτης-Χρήστος Αλουπογιάννης (πιάνο), ο Θανάσης Μουρλάς (βιολί) και η Άννα- Μαρία Μπιλίδα (φωνή).

Το κοντσέρτο της Δευτέρας, καλύπτεται από τις διακεκριμένες, σε Ελλάδα και εξωτερικό, καλλιτέχνιδες, Μαρία Παπαπετροπούλου και Θεοδώρα Μπάκα, πιάνο και φωνή, αντίστοιχα.


Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ οργανώνει 4ήμερο Φεστιβάλ -Αφιέρωμα στο συντοπίτη μας, ποιητή-στιχουργό ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ. Ήταν καιρός, να γίνει κάτι το πολύ σοβαρό, στην πόλη μας, για τον καταξιωμένο, στο λογοτεχνικό και μουσικό, πανελλήνιο στερέωμα Νίκο Γκάτσο, κάτι που δικαιούται και , ιδιαίτερα, από τη γενέτειρα του, την Τρίπολη. Θα είναι ένα τετραήμερο αφιέρωμα, από μέρους τής Χ.Τ. , με την ελπίδα να καθιερωθεί ως ένας μεγάλος πολιτισμικός θεσμός για την πόλη της Τρίπολης, και να λαβαίνει χώρα κατ’ έτος με ποικίλες πολιτισμικές εκδηλώσεις.

Αυτή τη φορά, το έργο του θα τιμηθεί, στο «Μαλλιαροπούλειο» Θέατρο, τόσο μέσω του Χορωδιακού Τραγουδιού, όσο και μέσω δυο Κοντσέρτων, του 52ου και 53ου, αντίστοιχα, της  Χ.Τ. , αλλά και μιας ομιλίας.

Πιο συγκεκριμένα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Εμφανίζονται οι Χορωδίες:

α) Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Σαλαμίνας «Ο Απόλλων»

β) Μικτή Χορωδία Λαυρίου (Ε.Ε.Ο.Λ)

γ) Δημοτική Χορωδία Ηλιούπολης και

δ) Μικτή Χορωδία Τρίπολης

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Εμφανίζονται οι Χορωδίες:

α) Μικτή Χορωδία Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία»

β) Μουσικός Σύλλογος Αγρινίου «Ορφεύς»

γ) Χορωδία Καλλιτεχνικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και

δ) Νεανική – Γυναικεία Χορωδία Τρίπολης La Vita

(Η καθεμιά Χορωδία παρουσιάζεται με 25λεπτο πρόγραμμα, το οποίο θα εμπεριέχει, υποχρεωτικά, δυο τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ

α) Ομιλία, για τον Νίκο Γκάτσο, από τον γνωστό ποιητή, συγγραφέα και εκδότη, Γιώργο Χρονά (εκδότη του περιοδικού «Οδός Πανός»

β) Το 52ο Κοντσέρτο της Χ.Τ., με ρεπερτόριο επάνω σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, από τους:  Παναγιώτη-Χρήστο Αλουπογιάννη (πιάνο), Θανάση Μουρλά (βιολί) και  Άννα- Μαρία Μπιλίδα (φωνή).

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ

Το 53ο Κοντσέρτο της Χ.Τ., με ρεπερτόριο επάνω σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, από τις διακεκριμένες, σε Ελλάδα και εξωτερικό, καλλιτέχνιδες, Μαρία Παπαπετροπούλου και Θεοδώρα Μπάκα, πιάνο και φωνή, αντίστοιχα.

Από το Δ.Σ. της

ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

malliaropouleio308

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ οργανώνει και εκτελεί ένα πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων εκδηλώσεων μέχρι και το τέλος του έτους 2017. Οι δραστηριότητές της, δίνουν το παρόν, τόσο στο χώρο της Τρίπολης, όσο και εκτός συνόρων αυτής.

Αναλυτικά, το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, έχει ως εξής:

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

Το Μικτό τμήμα της Χ.Τ. συμμετέχει στο 4ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ “ARTIVA” Ναυπλίου, με τις Χορωδίες: του Συλλόγου «Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι», του Δήμου Σωτήρας-Αμμοχώστου και της Δημοτική Χορωδίας Επιδαύρου. Το πρόγραμμα της ημέρας, κλείνει η Χορωδία Τρίπολης.

 

Κυριακή 19 Νοεμβρίου

Το Μικτό τμήμα της Χ.Τ. , συμμετέχει σε Χορωδιακό Φεστιβάλ των Μελισσίων Αττικής, , όπου θα λάβουν μέρος και οι Χορωδίες: Διονύσου, Ελληνικού και Πεντέλης.

 

Παρασκευή – Δευτέρα 24-25-26-27 Νοεμβρίου

Η Χ. Τ. οργανώνει 4ήμερο Φεστιβάλ -Αφιέρωμα στο συντοπίτη μας, ποιητή-στιχουργό ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ. Το έργο του θα τιμηθεί, τόσο μέσω του Χορωδιακού Τραγουδιού, όσο και μέσω δυο Κοντσέρτων κλασικής μουσικής. Στο Φεστιβάλ, θα λάβουν μέρος την πρώτη μέρα, οι Χορωδίες: Δήμου Ηλιούπολης, Απόλλων Σαλαμίνας ,Λαυρίου και το Μικτό Τμήμα της Χ.Τ. Την επομένη, θα συμμετέχουν οι Χορωδίες: Αρμονία Καλαμάτας, Αγρινίου, Νέας Μάκρης και το γυναικείο τμήμα LA VITA της Χ.Τ. Οι δυο τελευταίες μέρες, θα καλυφθούν με δύο Κοντσέρτα. Την Κυριακή θα μιλήσει για τον Νίκο Γκάτσο, ο γνωστός ποιητής, συγγραφέας και εκδότης, Γιώργος Χρονάς. Στη συνέχεια, θα εμφανιστούν, ο Παναγιώτης-Χρήστος Αλουπογιάννης (πιάνο), ο Θανάσης Μουρλάς (βιολί) και η Άννα- Μαρία Μπιλίδα (φωνή). Το κοντσέρτο της Δευτέρας, καλύπτεται από τις διακεκριμένες, σε Ελλάδα και εξωτερικό, καλλιτέχνιδες, Μαρία Παπαπετροπούλου και Θεοδώρα Μπάκα, πιάνο και φωνή, αντίστοιχα.

Τετάρτη 6  Δεκεμβρίου

Η Παιδική Χορωδία Τρίπολης-«Σπουργίτια», συμμετέχει στο φωτισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Δήμου Τρίπολης.

Κυριακή  17  Δεκεμβρίου

Το Εκκλησιαστικό Μικτό Τμήμα της  Χορωδίας Τρίπολης θα ψάλει στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου, την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία του  Θεόδωρου Παπακωσταντίνου, σε πολυφωνική εκτέλεση, προς τιμήν του προστάτη του καλλιτεχνικού Σωματείου, Αγίου Διονυσίου, επισκόπου Ζακύνθου.

Πέμπτη  28  Δεκεμβρίου 2017

Καλλιτεχνική  συμμετοχή της Χορωδίας Τρίπολης, στο «Μαλλιαροπούλειο Θέατρο», στην τιμητική εκδήλωση του «Ιδρύματος Σχίζα» για τους αριστούχους μαθητές της Τρίπολης, που εισήχθησαν σε Τριτοβάθμια Ιδρύματα.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Θα πραγματοποιηθεί, για μια ακόμη χρονιά, το Πρωτοχρονιάτικο Gala της Χορωδίας Τρίπολης με την εμφάνιση όλων των τμημάτων της (250 εκτελεστές επί σκηνής):

Μικτή Χορωδία –Μαέστρος Μιχάλης Γαργαλιώνης

Νεανική Χορωδία “LA VITA” – Μαέστρος Ελένη Αλεξοπούλου

Παιδική Χορωδία “ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ” – Μαέστρος Διονύσης Καραφωτιάς

Προ-παιδική Χορωδία “ΤΑ ΣΚΑΘΑΡΙΑ” – Μαέστρος Ελένη Αλεξοπούλου

Δευτέρα  1 Ιανουαρίου 2018

Για 33η συνεχή χρονιά, ανήμερα την Πρωτοχρονιά και ώρα 12:15 το μεσημέρι,  η Χ.Τ. κόβει την Πίτα της, στα εντευκτήρια της (Εθν. Αντίστασης 43- Παλαιό Δημαρχείο), και καλεί τα μέλη της και τους φίλους της, όπως παρευρεθούν στην εκδήλωση.

 

Advertisements

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Πληκτρολογήστε το email σας για να ακολουθήσετε αυτό το blog και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις μέσω email.

Μαζί με 53 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: