Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 – ΑΡΓΟΣ – «Στρατηγικά έξυπνα παίγνια»|«Το Πνεύμα της Στρατηγικής»|Νίκος Λυγερός

AFISA_LIGEROS_BIBLIO.jpg

Η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη στο Άργος φιλοξενεί το Νίκο Λυγερό

την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ, έχει τη χαρά να φιλοξενεί τον στρατηγικό σύμβουλο Νίκο Λυγερό, ένα από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο.

  • «Στρατηγικά έξυπνα παίγνια» στις 11:00 το πρωί στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

AFISA_LIGEROS_PAIGNIA.jpg

Ο Νίκος Λυγερός έχει ασχοληθεί, σε βάθος, με τις δομές του εγκεφάλου και την ανάπτυξη της νοημοσύνης. Από τα δεδομένα που έχουν προκύψει, έχει εκδώσει βιβλία και έχει σχεδιάσει έξυπνα παιχνίδια, προκειμένου μέσα από αυτά και τη δημιουργική απασχόληση, τα παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες, ικανότητες, συγκέντρωση, αλλά ακόμα και να ξεπερνούν δυσκολίες, που μπορεί να αντιμετωπίζουν.
Πέρα από τους μικρούς φίλους, όμως, και οι γονείς θα καταφέρουν να αποκομίσουν πολλά μέσα από αυτή τη συνάντηση, καθώς θα δουν πώς μαθαίνουν τα παιδιά τους, ώστε να μπορούν να τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν καλύτερα.

Για την κατασκευή των παιχνιδιών έχει πραγματοποιηθεί ορθολογική επιλογή υλικών, που είναι φιλικά με τον άνθρωπο.

Σας περιμένουμε όλους!

Ελάτε να παίξουμε!

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο της βιβλιοθήκης : 2751069484. Θα τηρηθεί

σειρά προτεραιότητας.

  • «Το Πνεύμα της Στρατηγικής» στις 18:30, στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος (Αγ. Κων/νου 29, Άργος).

Το νέο βιβλίο του Νίκου Λυγερού έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά Νοητική Τοποστρατηγική και Νοητική Χρονοστρατηγική, ολοκληρώνοντας μια γεωμετρία σκέψης. Αναλύοντας θέματα που έχουν απασχολήσει διαχρονικά την Aνθρωπότητα, ο αναγνώστης μυείται στην έννοια του πολυκυκλικού χρόνου, κάτι που του επιτρέπει να προσεγγίσει παρελθόν και μέλλον με διαφορετικό βλέμμα, αποδομώντας πλέον το τυχαίο, αφού ο ρόλος της υψηλής στρατηγικής είναι να βλέπει το αόρατο.

O Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής γεωστρατηγικής, τοποστρατηγικής και χρονοστρατηγικής. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στις Σχολές Εθνικής ΆμυναςΠολεμικής ΑεροπορίαςΑστυνομικής ΑκαδημίαςΕθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Στρατολογικού. Έχει επίσης θητεύσει ως σύμβουλος στρατηγικής για την Ελληνική και Κυπριακή Κυβέρνηση.

Ως καθηγητής μαθηματικών, κομπιούτερ, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής, στρατηγικής και εκπαίδευσης, έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο της Λυών, στην πολυτεχνική σχολή Ξάνθης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο τμήμα εκπαίδευσης δασκάλων, στο Δημοκράτειο πανεπιστήμιο Θράκης, στην πολυτεχνική σχολή Ξάνθης, στο τεχνολογικό εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο τμήμα Μηχανολογίας της τεχνολογίας πετρελαίου και Αερίου και στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής του γένους Καραθεοδωρή και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου (μαθηματικός) και του Αλέξανδρου (διπλωμάτης), όντας επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι γνωστός για το εξαιρετικό πνευματικό του χάρισμα, έχοντας IQ επίπεδο 189 της κλίμακας Stanford – Binet. Είναι ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το έργο του περιλαμβάνει πάνω από 24.600 άρθρα και ποιήματα, πάνω από 2.000 έργα τέχνης, συγγραφέας 40 θεατρικών έργων και πολλών εκατοντάδων διαλέξεων και ομιλιών, που αφορούν σε ειδικά θέματα στα μαθηματικά, στρατηγική, γεωστρατηγική, ιστορία, ενέργεια και περιβάλλον, φιλοσοφία, τέχνη και λογοτεχνία.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μαζί με 5.400 ακόμα followers
Αρέσει σε %d bloggers: