Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

4 έως 7| 11 έως 14| 17 έως 19|21 Μαΐου 2017 (21:30) – ΠΑΤΡΑ, Θέατρο Επίκεντρο+ – «Η τραπεζαρία» του Άλμπερτ Γκερνυ | Θεατρική Ομάδα «Ρωγμή»

trapezaria-rwgmi-May2017

Η θεατρική ομάδα «Ρωγμή» σας προσκαλεί να συμποσιαστείτε μαζί της, «Στην Τραπεζαρία» του Άλμπερτ Γκερνυ. Γρήγορες εναλλαγές καταστάσεων. Γέλιο και ειρωνεία της ανθρώπινης ματαιότητας και ψευδαίσθησης. Είναι όλα καλά στην οικογενειακή ‘φωλιά» η απλώς ετσι δείχνουν? Σας περιμένουμε στο Επίκεντρο, για να δώσετε τις δικές σας απαντήσεις,

Το έργο θα παίζεται 4,5,6,7 11,12,13,14 17,18,19,21 Μαίου
Τηλ. Κρατήσεων 6942208826

Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών Πάτρας ΡΩΓΜΗ θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του ‘Αλμπερτ Γκέρνυ «Η τραπεζαρία» σε σκηνοθεσία Περικλή Βασιλόπουλου. Ο Γκέρνυ με χιούμορ και ευαισθησία παρουσιάζει καθημερινές οικογενειακές στιγμές με στόχο την ανάδειξη της αποξένωσης και της εσωτερικής κατάρρευσης. Η συνύπαρξη και η ψυχοπνευματική πληρότητα των μελών είναι τυπική. Το έργο εκτυλίσσεται στην τραπεζαρία ενός σπιτιού. Η δομή είναι σπονδυλωτή. Αποτελείται από στιγμιότυπα φαινομενικά ανεξάρτητα που όμως κινούνται γύρω από τον άξονα της σταδιακής αποδόμησης του παραδοσιακού μοντέλου οικογένειας από την αυγή του 20ου αιώνα ως τις μέρες μας. Οι ήρωες είναι πρόσωπα φαιδρά. Προκαλούν το γέλιο . Φτάνουν να έχουν βλακώδη άγνοια για θεμελιώδη ζητήματα του οικογενειακού θεσμού, που νομίζουν ότι υπηρετούν. Ο θεατής γελά και ταυτόχρονα παρακολουθεί την οικογένεια, ως σύμβολο, να φθείρεται, τα μέλη να απομονώνονται, να γίνονται απλοί συγκάτοικοι, να ζουν στο μικροσκοπικό τους «εγώ» και τελικά να βιώνουν τη μοναξιά και την απελπισία . Η θεατρική ομάδα «ΡΩΓΜΗ» απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έναυσμα για τη συγκρότηση της υπήρξε ένα θεατρικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στα τέλη του 2007 από το τμήμα πολιτιστικών θεμάτων της Π. Ε. Ν. Αχαϊας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Παίζουν Ανδρίτσου Γεωργία, Γιαννακόπουλος Κώστας, Δανίκα Αμαλία, Θεάκου Μαράγια, Ιγγλέσης Γιάγκος, Κρούσκα Πόλυ, Λάζου Κάκια, Μυλωνά Έφη, Νικολοπούλου Φωτεινή, Οικονόμου Γωγώ, Παπαγεωργίου Νάντια, Μπολέτης Σταύρος, Σπηλιωτόπουλος Δημήτρης, Σπυρόπουλος Μάνος

Συντελεστές

Μετάφραση Θάλεια Σκαρλάτου
Σκηνοθεσία Περικλής Βασιλόπουλος
Σκηνικό-κουστούμια-μουσική επιμέλεια : θεατρική ομάδα ΡΩΓΜΗ
Φωτισμοί : Νίκος Σωτηρόπουλος
Αφίσα: Μαγδαληνή Κωνσταντινοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Τριαντάφυλλος Πατήρης
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Σάρρας
Χειρισμός φωτισμών και ήχου: Νίκος Γιατράκο

Θέατρο Επίκεντρο+

Νόρμαν 16, Πάτρα

Τηλ.: 261 046 1050

http://www.epikentropatras.gr/

facebook page

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Πληκτρολογήστε το email σας για να ακολουθήσετε αυτό το blog και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις μέσω email.

Μαζί με 5.399 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: