Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

13 έως 28 Μαΐου 2017 – «Εν συρμώ 2017 – The art train» | «Εν Συρμώ» – Γιορτές Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων

Print

Δεύτερη χρονιά εκδηλώσεων για τον Οδοντωτό Διακοπτού- Καλαβρύτων φέτος, μέσα από τις δράσεις του θεσμού «Εν συρμώ», χάρη στη συνεργασία των δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού, του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας κ.α., με ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης των εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Μάλιστα, το πρόγραμμα έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Υπουργείο Τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Εν συρμώ 2017 – The art train» παρουσιάζουν τη μοναδικότητα του Οδοντωτού και της μαγευτικής διαδρομής του ως έργο τέχνης, σε συνδυασμό με την τέχνη της φύσης στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Βουραϊκού και του Εθνικού πάρκου Χελμού-Βουραϊκού.

Για τον σκοπό αυτό φέτος, προσκλήθηκαν φοιτητές-καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο για να βιώσουν τη μοναδική διαδρομή και τις ομορφιές του Φαραγγιού του Βουραϊκού, θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν έργα τέχνης, τα οποία θα εκτίθενται διαδοχικά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στους δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2017

Δευτέρα 8 – Παρασκευή 12 Μαΐου

«Δημιουργώντας Εν συρμώ».

Μια μεγάλη ομάδα φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους γνωρίζουν τον Οδοντωτό και τον Βουραϊκό, εμπνέονται και δημιουργούν έργα τέχνης, τα οποία εκτίθενται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.


Σάββατο 13 Μαΐου

19:00 | Info center σταθμού Διακοπτού

Έκθεση ”The art train”.

Εγκαίνια της έκθεσης με τα έργα των φοιτητών-καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

20:00 | Σταθμός Διακοπτού

Έναρξη εκδηλώσεων «Εν συρμώ».

Ο Οδοντωτός και η συνεισφορά του στην Ανάπτυξη της περιοχής.

Η συνεργασία των Φορέων και τα θετικά της αποτελέσματα. Οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων της διοργάνωσης -δήμοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Γραφείο Διασύνδεσης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, Σύλλογος φίλων Οδοντωτού, Υπουργείο Τουρισμού- απευθύνουν χαιρετισμούς και εισηγούνται τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω εξέλιξη της διοργάνωσης.

Παρουσίαση και βράβευση καλλιτεχνικών έργων. Θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα έργα των καλλιτεχνών της ΑΣΚΤ.

21:00 | Σταθμός Διακοπτού

Αγγελική Τουμπανάκη _»anywhere on the road…”

Η vocalist Αγγελική Τουμπανάκη στήνει μια world music ιστορία! Με τους εκλεκτούς μουσικούς Βασίλη Κετεντζόγλου (κιθάρα) και Απόστολο Καλτσά (μπάσο) παρουσιάζουν και ενορχηστρώνουν με ευρηματικότητα τραγούδια διαφορετικών χωροχρόνων…


Παρασκευή 19 Μαΐου

19:00 | Καλάβρυτα, Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

«Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Κεντρική εορταστική εκδήλωση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και του Δήμου Καλαβρύτων, με αφορμή την ανάδειξή του από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για το 2017 ως τιμώμενο Μουσείο με παγκόσμιο συμβολισμό.


Σάββατο 20 Μαΐου

11:00 | Σταθμός Οδοντωτού Καλαβρύτων

Ο Οδοντωτός και το φαράγγι του μας εμπνέουν.

Τα Καλάβρυτα εγκαινιάζουν την έκθεση των φοιτητών-καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και άλλα δρώμενα.


Κυριακή 21 Μαΐου

11:00 | Σταθμός Διακοπτού

«Το τραίνο, το περιβάλλον, το παιδί».

Εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους του Οδοντωτού, με περιβαλλοντική ενημέρωση από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, παιδικές κατασκευές και αναμνηστικά με τη Μαργαρίτα Γούτου και επίσκεψη στο «σπίτι του Οδοντωτού», στο ιστορικό Μηχανοστάσιο Διακοπτού.

Στο τέλος, οι «Μικροί παραμυθάδες του Οδοντωτού», με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Αναστασίας Ευσταθίου και της εκπαιδευτικού και εμψυχώτριας Κωνσταντίνας Σιαμέτη, φτιάχνουν το δικό τους διαδραστικό παραμύθι!


Σάββατο 27 Μαΐου 

11:30 Καλάβρυτα, Σταθμός Οδοντωτού

«Η τέχνη στη φύση του φαραγγιού».

Παρουσίαση από τον Δρ. Γρηγόρη Ιατρού, Πρόεδρο Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, Καθηγητή Βιολογίας Παν. Πατρών. Πόση ομορφιά κρύβει το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, πόσα μοναδικά φυτά και ζώα από τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του, πόσους αξιοθαύμαστους φυσικούς σχηματισμούς, βράχους, καταρράκτες, βουνοκορφές!

Τα Καλάβρυτα ολοκληρώνουν τις εκδηλώσεις τους «Εν συρμώ» και ανανεώνουν το ραντεβού για τον Μάιο του 2018.


Κυριακή 28 Μαΐου

«Γιάννης Σπυρόπουλος – Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Δυο φίλοι, δυο διαδρομές στην τέχνη»

Η τοπική κοινωνία τιμά τους δύο μεγάλους της καλλιτέχνες, θυμάται τη ζωή τους, τη φιλία τους και τα παιδικά τους χρόνια στο Διακοπτό αλλά και τα πρώτα έργα που δημιούργησαν εδώ.

19:00 | Πνευματικό κέντρο Διακοπτού

Γιάννης Σπυρόπουλος. Συζητήσεις και παρουσιάσεις:

«Γιάννης Σπυρόπουλος: από τη μελέτη και την ερμηνεία του φυσικού κόσμου στο Διακοφτό,  στο ανέβασμά του στον οικουμενικό προορισμό της Τέχνης», από τον Χρήστο Φαϊλάδη, Διεθνολόγο – Σύμβουλο Επικοινωνίας.

«Ο άνθρωπος Σπυρόπουλος», από τον Γιάννη Παπαϊωάννου, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης, εκπρόσωπο του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου.

20:00 | Σταθμός Διακοπτού

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Προβολή χαρακτηριστικών σκηνών από τις ταινίες του στον ελληνικό κινηματογράφο, σε ένα αφιέρωμα του σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη. Παρουσίαση από τον ηθοποιό Τάκη Βλαστό, ανιψιό του Διονύση Παπαγιαννόπουλου.

21:00 | Σταθμός Διακοπτού

Γευστικά και μουσικά κεράσματα.

Λήξη των εκδηλώσεων «Εν συρμώ 2017 – The art train».


ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ

Πληροφορίες επισκεπτών

Μια απολαυστική πρόταση για τον Μάη 2017

Απολαύστε μια ημερήσια βόλτα στον Βουραϊκό με τον Οδοντωτό.

Επιλέξτε τις ημέρες που σας εξυπηρετούν και τα δρομολόγια του Οδοντωτού με τις ειδικές τιμές των εισιτηρίων. Συνεννοηθείτε με τους φορείς για Περιβαλλοντική ενημέρωση στα Καλάβρυτα, επίσκεψη στο Μουσείο, ενημέρωση για τον Οδοντωτό στο Διακοπτό και επίσκεψη της καλλιτεχνικής έκθεσης στο Διακοπτό και τα Καλάβρυτα.

Προσφορά ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ειδικές τιμές εισιτηρίων Οδοντωτού για τον Μάη 2017.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ως  συνδιοργανώτρια των εκδηλώσεων και θέλοντας να ενισχύσει και να αναδείξει τον Οδοντωτό, καθιέρωσε ειδικές τιμές εκπτώσεων για τον μήνα Μάιο στα ταξίδια με τον Οδοντωτό, ως εξής:

α) Για τις Τρίτες 9, 23 και 30 Μαΐου και τις Πέμπτες 4, 11 και 25 Μαΐου, για ταξίδι απλής διαδρομής από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα με τις αμαξοστοιχίες αρ. 1330 (ώρα αναχώρησης 08: 45) και αρ. 1336 (ώρα αναχώρησης 14:30):

  • για ομάδες μαθητών 6 ατόμων και άνω: 3,60 ευρώ,
  • για άλλες ομάδες 6 ατόμων και άνω: έκπτωση 30% στο σύνολο της τιμής της διαδρομής τους.

β) Για όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων από 13 έως 21 Μαΐου και για 27 και 28 Μαΐου, για όλες τις αμαξοστοιχίες της γραμμής Διακοπτού-Καλαβρύτων-Διακοπτού:

  • για ομάδες μαθητών 6 ατόμων και άνω: 3,60 ευρώ για απλή διαδρομή και 7,20 ευρώ για εισιτήριο μετ’ επανόδου,
  • για άλλες ομάδες 6 ατόμων και άνω: έκπτωση 30% στο σύνολο της τιμής της διαδρομής τους.

Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ. Σ.Σ. Διακοπτού 26910.43206, Σ.Σ. Καλαβρύτων 26920.22245 http://www.trainose.gr

Ενημέρωση μαθητών σχολείων και ομάδων επισκεπτών

α) «Η ιστορία του Οδοντωτού».

Προσφέρει: ο «Σύλλογος Φίλων του Οδοντωτού». // Τόπος: Μηχανουργείο και Infocenter Διακοπτού. // Τρόπος: Άμεση συνεννόηση των ενδιαφερόμενων με τον Σύλλογο για ημερομηνία και ώρα. // Επικοινωνία: Γιάννης Καραπαναγιώτης, Πρόεδρος του Συλλόγου, τηλ. 6973.346903, http://www.odontotos-club.gr

β) «Το Φαράγγι Χελμού-Βουραϊκού και η βιοποικιλότητα του Γεωπάρκου».

Προσφέρει: ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού. // Τόπος: Εκθεσιακός χώρος του Φορέα, οδός Αγ. Αλεξίου 35, Καλάβρυτα. // Τρόπος: Άμεση συνεννόηση των ενδιαφερόμενων με τον Φορέα για ημερομηνία και ώρα. // Επικοινωνία: Τηλ. 26920.29140, Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, http://www.fdchelmos.gr

Όλες οι ενημερώσεις είναι δωρεάν.

Έκθεση ζωγραφικής “The art train”

α) Infocenter Σταθμού Διακοπτού: από 13 ως 28 Μαΐου, ώρες 11:00-14:00 και 19:00-21:00

β) Σταθμός Οδοντωτού Καλαβρύτων: από 20 ως 28 Μαΐου, ώρες 11:00-14:00 και 19:00-21:00

Γενικές πληροφορίες για τις εκδηλώσεις

ΔΗ.Κ.ΕΠ.Αιγιαλείας. Τηλ. 26910.28210, 26910.68308, Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-16:00

Web site: http://www.dikepaigialeias.gr E-mail: dhkepaigialeias@gmail.com

Δήμος Καλαβρύτων. Τηλ.: 26920.22380, 26923-60400

Web site: http://www.kalavrita.gr E-mail: dimos.kalavriton@1363.syzefxis.gov.gr

Για τον μήνα Μάιο 2017 έχει σχεδιαστεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα μεγάλο πρόγραμμα ειδικών εκπτώσεων για τα εισιτήρια στον Οδοντωτό, προσφέροντας τη δυνατότητα σε δεκάδες σχολεία και μαθητές αλλά και άλλες ομάδες εκδρομέων να απολαύσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι τον ωραιότερο μήνα της άνοιξης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη συνεισφορά του Οδοντωτού στην ανάπτυξη της περιοχής και τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας των φορέων, καθώς και αφιερώματα σε «δυο φίλους», σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης, που έζησαν και μεγάλωσαν στο Διακοπτό, τον ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλο και τον ηθοποιό Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Ο θεσμός «Εν συρμώ» συμμετέχει στην κεντρική εορταστική εκδήλωση του Δήμου Καλαβρύτων και του «Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος». Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και στοχεύοντας στην ανάδειξη του ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, έχει επιλέξει για το 2017 ως τιμώμενο Μουσείο με παγκόσμιο συμβολισμό το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Δράσεις για το περιβάλλον και τα παιδιά, διαδραστικά παραμύθια για τον Οδοντωτό, ξεναγήσεις στο Μηχανοστάσιο του Οδοντωτού στο Διακοπτό, στο Infocenter Διακοπτού, στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, μουσικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες και κεράσματα, βίντεο-προβολές και άλλα πολλά που ήδη σχεδιάζονται, θα δημιουργήσουν μια εξαιρετική γιορταστική ατμόσφαιρα, που θα μείνει αξέχαστη στους ταξιδιώτες και τους ντόπιους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και το πρόγραμμα των ειδικών εκπτώσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται στον ιστοχώρο των εκδηλώσεων www.ensirmo.gr

Πληροφορίες:

Εν συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού

Web site: www.ensirmo.gr | E-mail: ensirmo@gmail.com |

Facebook: http://www.facebook.com/EnSirmo

ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Αιγιαλείας

Web site: www.dikepaigialeias.gr  | E-mail: dikepa@aigialeia.gov.gr |

Τηλ.: 26910.28210, 26910.68308 |

Δήμος Καλαβρύτων

Web site: www.kalavrita.gr | E-mail: dimos.kalavriton@1363.syzefxis.gov.gr |

Τηλ.: 26920.22380, 26923-60400

Σιδηροδρομικοί σταθμοί Οδοντωτού

Διακοπτού: Τηλ. 26910.43206 | Καλαβρύτων: Τηλ. 26920.22245 |

Web site: www.trainose.gr

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μαζί με 5.400 ακόμα followers
Αρέσει σε %d bloggers: