Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

20-23 Απριλίου 2017 (20:30) – ΤΡΙΠΟΛΗ, Κινημ|φος Cineville – Το Arcadian Screenings φέρνει το 19ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης | TDF19 στο Arcadian Screenings | Πρόγραμμα προβολών

arcadiascreenis

Το Arcadian Screenings φέρνει στην Τρίπολη το 19ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με 4 από τις σημαντικότερες ταινίες και φιλοξενεί εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και του κινηματογράφου στην Ελλάδα.

Οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο της πόλης Cine Ville, 20-23 Απριλίου, ώρα έναρξης (κάθε μέρα 20.30) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Καλεσμένοι του Arcadian Screenings η σπουδαία πολυβραβευμένη συγγραφέας Αλκη Ζέη, ο πατέρας του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, σκηνοθέτης Μάνος Ζαχαρίας, ο ιδρυτής του Ιστορικού Ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα, σκηνοθέτης Φώτος Λαμπρινός και ο σκηνοθέτης Μένος Δελιοτζάκης.

To Arcadian Screenings, o κινηματογραφικός θεσμός της Αρκαδίας μετά τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις του σε 4 πόλεις του νομού το Φεβρουάριο και τις μεταφεστιβαλικές προβολές το Μάρτιο στη Βιβλιοθήκη , ανανεώνει το ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό της Αρκαδίας τον Απρίλιο, ενώ το Μάιο θα αρχίσει ο δεύτερος κύκλος εργαστηρίων παραγωγής ταινιών από ερασιτέχνες δημιουργούς της Τρίπολης Φτιάξε τη Δική σου Ταινία.

Με διαρκή παρουσία όλο το χρόνο το Φεστιβάλ πολιτικού κινηματογράφου αναδεικνύεται σε μόνιμο πολιτιστικό θεσμό της πόλης. Θα προβληθούν οι ταινίες: H Ιστορία είμαι εγώ-Ανδρέας Λεντάκης, Μένος Δελιοτζάκης, 83’, Η Μεγάλη Ουτοπία, Φώτος Λαμπρινός, 90’, Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης / Μαργαρίτα Μαντά, 88‘ και Ο διάλογος του Βερολίνου / Νίκος Λυγγούρης, 80’

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων Απριλίου 2017 του Arcadian Screenings.

Πέμπτη 20 Απριλίου (20:30)

H Ιστορία είμαι εγώ-Ανδρέας Λεντάκης, Μένος Δελιοτζάκης, 83’

Η ζωή, η πολιτική δράση και η πνευματική πορεία του Ανδρέα Λεντάκη. Και, μέσω αυτού, η πορεία της Αριστεράς στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα η πολιτική ιστορία της, κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Παρασκευή 21 Απριλίου (20:30)

Συζήτηση με το σκηνοθέτη (22:00)

Η Μεγάλη Ουτοπία, Φώτος Λαμπρινός, 90’

1917-2017: Ένας αιώνας από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Το μεγάλο όραμα που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη, γέννησε μεγάλες ελπίδες, όνειρα, οράματα και μαζί εξεγέρσεις, πολέμους, καταστροφές, που σημάδεψαν ανεξίτηλα ολόκληρο τον εικοστό αιώνα. Έναν αιώνα που έζησε τη μεγαλύτερη ουτοπία που γέννησε ποτέ η ανθρωπότητα. Η ταινία αφηγείται την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917-1934) αυτού του οράματος στη χώρα που γεννήθηκε, τη Σοβιετική Ένωση, ανατρέποντας πολλά από τα μέχρι σήμερα γνωστά στερεότυπα.

Σάββατο 22 Απριλίου (20:30)

Συζήτηση με την Άλκη Ζέη (22:00)

Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης / Μαργαρίτα Μαντά, 88′

Ένας κινηματογραφικός περίπατος στην πολυτάραχη ζωή και στο πλούσιο έργο της συγγραφέως Άλκης Ζέη. Μια ζωή που κουβαλάει μέσα της ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα κι ένα έργο που έχει αναγνωριστεί διεθνώς και συνεχίζει να αναγνωρίζεται, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων. Η Άλκη Ζέη εξομολογείται, καθώς τη συνοδεύουν στο μοντάζ και οι μαρτυρίες της αδελφής της, Ελένης Κόκκου, και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της, του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρικίου.

Κυριακή 23 Απριλίου (20:30)

Ο διάλογος του Βερολίνου / Νίκος Λυγγούρης, 80′

Ένα κινηματογραφικό δοκίμιο που αποτελείται από κομμάτια ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας και φιλοσοφικού στοχασμού, με θέμα το πολύπλοκο αλληλεπιδραστικό παιχνίδι μεταξύ των πολιτισμών του ευρωπαϊκού βορρά και νότου που έχει τη μορφή ενός πέρα-δώθε μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Ένα ταξίδι μέσα από το λαβύρινθο της νεώτερης ευρωπαϊκής ιστορίας, κατά τη διάρκεια του οποίου εθνογραφία, ιστοριογραφία, πολιτισμός, καθημερινότητα, πολιτική και προσωπικά βιώματα αναμειγνύονται σε καινούργιους συνδυασμούς.

cineville τριπολη2arcadiascreenis.PNG

Δημητρακοπούλου 30 & 28ης Οκτωβρίου 56, Τρίπολη

Facebook pageBlog

Πληροφορίες

This entry was posted on 20 Απριλίου 2017 by in 20/04/2017,21/04/2017,22/04/2017,23/04/2017,Αρκαδία,Κινηματογράφος and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Πληκτρολογήστε το email σας για να ακολουθήσετε αυτό το blog και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις μέσω email.

Μαζί με 58 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: