Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Κυρ.Δευτ. 23|24| Απριλίου 2017 (20:30) – ΤΡΙΠΟΛΗ, Μαλλιαροπούλειο Θέατρο – «Το αγόρι με τη Βαλίτσα» | Θεατρική Ομάδα ΔΡΑΣΤΕΣ – ΕΑΠ (Παράρτημα Τρίπολης)

to-agori-me-tin-valitsa.jpg

Την Κυριακή 23 Απριλίου και τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 20:30μ.μ., η Θεατρική Ομάδα ΔΡΑΣΤΕΣ σε συνεργασία με το Παράρτημα Τρίπολης του ΕΑΠ θα παρουσιάσουν την παράσταση «Το αγόρι με τη Βαλίτσα», στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο. Την πρεμιέρα του έργου θα προλογίσει η Δημοτική Σύμβουλος Τρίπολης και ηθοποιός, Αντωνία Γιαννούλη.

«Το Αγόρι με τη Βαλίτσα» ανήκει στην κατηγορία του παιδικού-εφηβικού θεάτρου, αλλά απευθύνεται και σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας. Πραγματεύεται ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, το προσφυγικό, προβάλλοντας την πραγματικότητα των «ασυνόδευτων παιδιών» του 21ου αιώνα, με τρόπο ρεαλιστικό, χωρίς υπερβολές και μελοδραματισμούς. Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος εγκαταλείπει την εμπόλεμη πατρίδα του και ξεκινάει για το Βερολίνο, όπου ζει ο αδερφός του. Ταξιδεύει με νοερό του σύντροφο τον επικό ήρωα των παιδικών του χρόνων, τον Σεβάχ τον θαλασσινό και ζει τις δικές του περιπέτειες μαζί με την Κρίσια, ένα κορίτσι που γνωρίζει τυχαία σε ένα λεωφορείο. Μετά από πολλές δυσκολίες και κινδύνους, καταφέρνει να φτάσει «στην άλλη μεριά του κόσμου» και να βρει τον αδερφό του. Είναι όμως το Βερολίνο ο επίγειος παράδεισος που έχει φανταστεί;

Οι μικροί πρωταγωνιστές Κωνσταντίνος Κάκαρης (Ναζ) και Αθανασία Ρουσάλη (Κρίσια), πλαισιώνονται από τους μεγαλύτερους «Δράστες», υπό τη σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Γιαννίκη. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Θανάσης Κωτσιόπουλος, ενώ την παράσταση έντυσε μουσικά ο Kirk Gazouleas του συγκροτήματος Orion’s Reign.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Project P.R.E.S.S. (PROVISION OF REFUGEE EDUCATION AND SUPPORT SCHEME), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. Το έργο περιλαμβάνει τρεις άξονες: 1. Ποιοτική & ποσοτική έρευνα επικοινωνιακών, γλωσσικών και εκπαιδευτικών αναγκών και προσδοκιών των προσφύγων, 2. Γλωσσική και πολιτισμική ένταξη και προσαρμογή προσφύγων μέσα από δράσεις άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και 3.

Κοινωνική ευαισθητοποίηση, στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ενδυνάμωση των προσφύγων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Παράρτημα Τρίπολης του ΕΑΠ, Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 8:00 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα, στο τηλ. 2710230263 ή στο email peloponnisos@eap.gr ή να παρακολουθείτε τη σελίδα της Ομάδας ΔΡΑΣΤΕΣ στο facebook https://www.facebook.com/drastestheatregroup/

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Τρίπολης για την ευγενική παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου.

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

malliaropouleio308

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 17 Απριλίου 2017 by in 23/04/2017,24/04/2017,Αρκαδία,Θέατρο,Παιδικό Θέατρο and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μαζί με 5.400 ακόμα followers
Αρέσει σε %d bloggers: