Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.
Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος.
Είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει:
Για να ζωντανέψουμε την ροκοκό ατμόσφαιρα του έργου, οι ηθοποιοί ασκήθηκαν σε τεχνικές της Comedia dell’Arte και στην grammlote. Την ιδιαίτερη αυτή «εκφραστική» γλώσσα της Comedia όπου οι «θεατρίνοι» μιλάνε ακαταλαβίστικα και παντομιμικά αλλά γίνονται απόλυτα κατανοητοί από το κοινό. Με αυτοσχεδιασμούς και στυλιζάρισμα προσπαθήσαμε να τονίσουμε το Marivaudage, το έντεχνο δηλαδή στυλ γραφής των διαλόγων του Μαριβώ, όπου με επιτήδεια και πνευματώδη λογοπαίγνια οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των αισθημάτων τους στο κοινό. Αντιμετωπίσαμε «Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» πάνω απ’ όλα ως παιχνίδι. Η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στην θεατρικότητα της Comedia και την «αισθηματικότητα» της Marivaudage. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην μεταμφίεση των χαρακτήρων και τον πραγματικό τους εαυτό. Και όπως είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «Δώσε στον άνθρωπο μια μάσκα και αμέσως θα δεις ποιος είναι στ’ αλήθεια ο χαρακτήρας του».
Ταυτότητα της παράστασης:
Συγγραφέας: Μαριβώ
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου
Υπεύθυνος του Άρματος Θέσπιδος: Πέτρος Βάης,αντιπρόεδρος Δ.Συμβουλίου.
Τηλ.επικοινωνίας για τις παραστάσεις εκτός θεάτρου: 6936585904
Το θεατρικό είναι μια προσφορά του Δήμου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. προς τους απλούς πολίτες της πόλης και της Περιφέρειας, αφού δίνει παραστάσεις δωρεάν στα ιδρύματα και με ένα συμβολικό εισιτήριο στις άλλες παραστάσεις για να μπορεί να δει θέατρο όλη η οικογένεια.
Το ατομικό εισιτήριο είναι 3 ευρώ. / Όλη η οικογένεια με 5 ευρώ.
ΤΕ-7 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΟΥ 7 μ.μ.
ΠΕ-8 ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ 5.μ.μ. ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ-ΘΗΛΕΩΝ
Σ -10 ΑΓ. ΠΑΝΤ/ΜΩΝ 7 μ.μ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΚΑΝΕΛ/ΠΟΥΛΟΥ
Κ-11 50ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ 7.30 μ.μ. ΚΟΤΡΟΝΙ
Δ-12 6o ΓΥΜΝ. 7 μ.μ. ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ
ΤΡ-13 ΜΠΑΡΙ 10.30 13ο ΛΥΚΕΙΟ 54 μαθ.
ΤΕ-14 Κ.Ψ.Υγ. Επιδαύρου 11.00
ΠΕ-15 ΣΤΑΔΙΟ 12.00 1ο ΕΠΑΛ
ΠΑ-16 ΣΤΑΔΙΟ 9μ.μ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣ. ΝΟΣΗΜ. ΘΩΡΑΚΟΣ
Σ-17 ΓΥΜΝ. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 7μ.μ.
Κ-18 4ο ΛΥΚ. ΑΡΟΗ 7μ.μ.
ΤΡ-20 ΜΠΑΡΙ 10.30 π.μ.
ΤΕ-21 ΨΥΧ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΙΟ 11.00 π.μ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΠΕ-22 ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ 7 μ.μ.
ΠΑ-23 «ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ» 9 μ.μ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας