Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 (17:00) – ΤΡΙΠΟΛΗ, Πλατεία Άρεως – Wheeling to help

afisa-wheeling2help-%cf%84%cf%81%ce%af%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7%cf%82

Το Wheeling2help είναι πρωτοβουλία δυο νέων ανθρώπων του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Θεοδώρας Μπίτση.

Δεν ανήκουν σε κάποια ανθρωπιστική ή άλλη οργάνωση, απλά τους αρέσουν τα ταξίδια και ταυτόχρονα προσπαθούν να βοηθούν τον κόσμο, έχοντας ως moto το Dream.Travel.Live (το Blog τους είναι www.dreamtravelive.com)!

Έχουν διασχίσει την Αφρική από το Κέιπ Τάουν μέχρι και το Κάιρο με μέσα μαζικής μεταφοράς, γυρνώντας ένα ντοκιμαντέρ και προσφέροντας εθελοντική δράση σε αρκετά μέρη με χρήματα που συγκέντρωσαν από 3 διαδικτυακές καμπάνιες. Μαζεύοντας περίπου $20,000 βοήθησαν ορφανοτροφεία στη Νότιο Αφρική και στην Αιθιοπία, εξόπλισαν και έβαψαν ιατρείο στην Τανζανία, έχτισαν σχολική αίθουσα, βιβλιοθήκη και παιδική χαρά σε σχολείο στην Κένυα, και τέλος και πιο σημαντικό, έχτισαν πηγάδι σε χωριό στο Σουδάν, το οποίο έδωσε πρόσβαση σε καθαρό νερό σε περισσότερους από 1.200 κατοίκους!

Το ντοκιμαντέρ αυτού του ταξιδιού ονομάζεται »AfriQuest : Διασχίζοντας την Αφρική, προσφέροντας 3.000 χαμόγελα», και προβλήθηκε με επιτυχία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και μπορείτε να το δείτε στο youtube  https://www.youtube.com/watch?v=l9rUMWhbcM .

Πριν 8 περίπου μήνες διοργάνωσαν το Wheeling2help. Έκαναν με το ποδήλατο τη διαδρομή από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 15.654 ευρώ για τα παιδιά με καρκίνο του συλλόγου «Φλόγα». Παράλληλα διοργάνωσαν και διάφορες εκδηλώσεις σε ελληνικές πόλεις από τις οποίες περνούσαν!

Στις αρχές Ιουνίου επέστρεψαν από το Asia Quest, ένα 6μηνο οδοιπορικό στη ΝΑ Ασία πάλι με ανθρωπιστικές δράσεις! Συγκέντρωσαν περίπου $15.000, έκαναν ένα πολύ όμορφο πρότζεκτ στο Νεπάλ, όπου βοήθησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές, και επίσης έχτισαν δυο σχολικές αίθουσες σε Καμπότζη και Βιετνάμ!

Το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ που ετοιμάζουν στην Ελλάδα είναι το Wheeling2help vol.II (7/9 – 9/10). Θα ποδηλατήσουν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για παιδιά με αναπηρία. Θα περάσουν από 20 ελληνικές πόλεις (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος, Λαμία, Αθήνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Γύθειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο) οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις μέσα στις πόλεις με αθλητισμό, εθελοντισμό, αναπηρία, περιβάλλον, κλπ!

Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ θα τρέχει και μια καμπάνια με στόχο να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ με τα οποία θα αγοραστούν 100 αμαξίδια που θα μοιραστούν από 5 σε κάθε πόλη που θα περάσουν. Οι δωρεές θα γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η επιλογή και η παραγγελία των αμαξιδίων έχει ήδη γίνει. Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα, θα διατεθούν στην Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα.

Τα αμαξίδια θα παραδίνονται στις πόλεις από τους εθελοντές, όταν θα περνούν σε κάθε μια από αυτές. Με αφορμή αυτό, σκοπός είναι να οργανωθούν γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού σε κάθε πόλη. Στόχος είναι να βγει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στους δρόμους ή τις πλατείες, να ενημερωθεί για τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, να αθληθεί και να ψυχαγωγηθεί.

Για την Τρίπολη ο Δήμος, που είναι και συνδιοργανωτής, μας παραχώρησε την Πλατεία Άρεως για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Εκεί θα γίνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Πέρα από δραστηριότητες που βιωματικά θα δείχνουν στα παιδιά ή όποιον άλλο ενδιαφέρεται πως είναι να κινείται κάποιος με αναπηρία μέσα στην πόλη, θα υπάρξουν και πολλά αθλητικά αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Θα οργανωθεί επίσης μια ποδηλατική βόλτα για να υποδεχθούμε τους εθελοντές στην πόλη μας. Επίσης θα υπάρξει επίδειξη αθλητικών και χορευτικών προγραμμάτων από γυμναστήρια, επίδειξη πολεμικών τεχνών, μίνι συναυλία από το Μουσικό Σχολείο, παρουσίαση Θεατρικού Έργου από τα μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ Τρίπολης κ.α.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ WHEELING2HELP ΤΡΙΠΟΛΗΣ

1) – 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης: Παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων.
2) – 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης: μαθητές του θα συμμετάσχουν στην ακροστιχίδα και στη συνέχεια οι δασκάλες θα παρουσιάσουν ένα παιχνίδι με μαντήλια μαζί με τους μαθητές!
3) – 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης: Παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων.
4) – 10ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης: Παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων.
Ειδικότερα τα σχολεία με επιμέλεια εκπαιδευτικών και τη βοήθεια εθελοντών θα παρουσιάσουν: α) Διαδρομή σε αναπηρικό αμαξίδιο (βιωματικό για να γνωρίσουμε πως είναι να κινείσαι αν είσαι ΑμεΑ. β) Boccia, παραολυμπιακό άθλημα. γ) Άρδη βαρών σε πάγκο, παραολυμπιακό άθλημα από μαθητές νηπιαγωγείου. δ) Διαδρομή μη βλέποντος με μπαστουνάκι. ε) Sitting Voley, παραολυμπιακό άθλημα. στ) Οδηγός-Τυφλός, διαδρομή με βαθμούς δυσκολίας, ζ) Μπάσκετ, σουτ από καθιστή θέση.
5) -ΑΕΚ Τρίπολης Τένις: Θα συμμετέχει με προσκεκλημένο παραολυμπιονίκη του τένις, ο οποίος θα παίξει τένις με μικρούς αθλητές. Επίσης θα υπάρχει δεύτερο αναπηρικό αμαξίδιο για να δοκιμάσει κάποιος να παίξει πάνω σε αυτό. το πρόγραμμα των προπονήσεων θα γίνει στην πλατεία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
6) – ΑΕΚ Τρίπολης Ποδηλασία: Οι αθλητές της θα συνοδεύσουν τους ποδηλάτες κατά την είσοδό τους στην Τρίπολη, αλλά και την επόμενη μέρα κατά την αναχώρησή τους.
7) – Αστέρας Τρίπολης: Αντιπροσωπεία παικτών της ομάδας θα βρίσκεται στο χώρο για να μοιράσουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν
8) – “Art Photos” Γιάννης Αλειφερόπουλος: Θα καλύψει την εκδήλωση με λήψεις από drone.
9) – Βάλια Αμπαζή/»Βόλτα στην Τρίπολη»: θα καλύψει φωτογραφικά και με βίντεο τα παραλειπόμενα των δράσεων.
10) – «Body Art»: θα παρουσιάσει πρόγραμμα Τumbao Fitness and Dance.
11) – «Golden Gym»: Θα παρουσιάσει τα τμήματα Παγκρατίου, Kick-Boxing και Krav Maga.
12) – Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Με την παρουσία της θα φροντίζει για την ασφάλεια των θεατών και των συμμετεχόντων.
13) – ΕΟΣ Τρίπολης: Τα μέλη του θα συνοδεύσουν τους ποδηλάτες κατά την είσοδο στην πόλη, θα βοηθήσουν σαν εθελοντές στις δράσεις και σε stand θα παρουσιάσουν τιε δραστηριότητες του συλλόγου.
14) – «Ι.Π.ΠΟ.ΤΕΣ»: Έκθεση παλιών, ανακατασκευασμένων ποδηλάτων.
15) – Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΖΙΟΥΜΗ: Θα καλωσορίσει την ομάδα του wheeling 2 help στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης με τη συμμετοχή των μαθητών χαρίζοντας γέλια, χαμόγελα και κόκκινα τριαντάφυλλα!!!
16) – Ομάδα ΑμεΑ «Τελεία και Παύλα»: Τα μέλη της Ομάδας θα παρουσιάσουν τις εξής δραστηριότητες:
α) Επιδαπέδιο τρισδιάστατο παιχνίδι μνήμης-memory με εικόνες για τις 4 κατηγορίες αναπηριών (τύφλωση, κώφωση, νοητική υστέρηση, κινητική αναπηρία ) Απευθύνεται σε παιδιά.
β) Kατασκευή τουλάχιστον 4 πινάκων με πλαστικά καπάκια, διαστάσεων περίπου 1μ*2μ , με προσχεδιασμένες εικόνες με τις 4 αναπηρίες και 2 με συναισθήματα. Απευθύνεται σε παιδιά.
γ) Ποδήλατο ..έκφρασης, αληθινό ποδήλατο όπου επάνω θα προσαρμόσουμε (στις ρόδες, στο τιμόνι, στο καλαθάκι) χαρτόνια με γραμμένες εκφράσεις-απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την αναπηρία. Απευθύνεται σε ενήλικες.
δ) θα επιμεληθούν την Ακροστιχίδα του Wheeling2Help
17) – «Πeripatos» Εταιρεία πολιτισμού: θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΤεχνουρΓΗ που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Η δράση των νέων καλλιτεχνών θα λάβει χώρα στο έδαφος αναθεωρώντας τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης.. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης στηριζόμενο στη τέχνη του Land Art, το οποίο θα απεικονίζει ένα αναπηρικό καροτσάκι, μία ρόδα ή οτιδήποτε συνάδει με τις δράσεις και την ιδέα του Wheeling2Help Τρίπολη.
18) – Ποδήλατα «Μάγκλαρης»: Θα στηθεί προπονητήριο στην πλατεία, με μηχάνημα προπόνησης όπου όλοι θα μπορούν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους.
19) – Ποδήλατα Φαρφαράς και «Πράσινες διαδρομές»: Σε ορισμένο χώρο της πλατείας θα γίνουν μαθήματα ισορροπίας σε μικρά παιδιά.
20) – ΠΟΤ: Οι αθλητές του θα συνοδεύσουν του ποδηλάτες κατά της είσοδό τους στην Τρίπολη, ενώ οι μικροί αθλητές θα παρουσιάσουν πρόγραμμα δεξιοτεχνίας.
21) – “Sami Photography” Σάκης Ανδρουτσόπουλος: Θα καλύψει φωτογραφικά την εκδήλωση.
22) – Σκακιστική Ομάδα Φιλοτεχνικού Ομίλου: Προπονητή της ομάδας θα παρουσιάσει simultane chess (σιμουλτανέ τσες.) παίζοντας με 10 αντιπάλους ταυτόχρονα!
23) – Shotokan: Επίδειξη καράτε.
24) – “Star fitnes irida” : Θα παρουσιάσει ένα δεκαπεντάλεπτο πρόγραμμα σε δυο μέρη .zumba kids & zumba για μεγάλους. Συμμετέχει όποιος θέλει από το κοινό. Επίσης θα υπάρχει τραμπολίνο και πρόγραμμα TRX.
25) – «Στρίγκλες»: εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος. (ζωγραφιά ποδηλάτου που θα πλαστικοποιηθεί και θα γίνει κρεμαστό κολιέ).
26) – Σύλλογος ΑΜΕΑ: Θα προσφέρει τα αμαξίδια για τις βιωματικές δράσεις.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου Τάκης Παρασκευόπουλος θα εκθέσει τρία ιδιόκτητα αγωνιστικά cart, ειδικά διασκευασμένα για να οδηγούνται από ΑΜΕΑ, στα δυο από αυτά όποιος θέλει μπορεί και να μπαίνει και να φωτογραφίζεται. Παράλληλα θα προβάλλεται και βίντεο από αγώνες στους οποίους συμμετέχει ο κ. Παρασκευόπουλος.
27) – Σύλλογος ΜΤΒ Αρκαδίας & Freeride.gr : θα συνοδέψουν την αποστολή με ποδήλατα και θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους.
28) – Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών: Παρουσίαση των δράσεων του.
29) – Σώμα οδηγών : Θα επιμεληθούν το βιωματικό παιχνίδι , όπου υγιείς, μικροί και μεγάλοι θα μάθουν πως είναι να κυκλοφορεί κάποιος με αναπηρία στην πόλη.
30) – Σώμα προσκόπων: Θα βοηθήσουν σαν απλοί εθελοντές καλύπτοντας ανάγκες της διοργάνωσης και θα παρουσιάσουν βιωματικά παιχνίδια.
31) – Φροντιστήριο Μπουρτσουκλή: θα συμμετέχει με παιδιά από το φροντιστήριο στην ακροστιχίδα του Wheeling2elp.
32) – «Φωλιά του Κούκου»: Θα επιμεληθεί συναυλία με νεανικά σχήματα.
33) – “Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης” :Θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Θα κλείσει την εκδήλωση κυκλώνοντας με χορευτές του αλλά και θεατές την πλατεία.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε φορείς, συλλόγους, σχολεία και επαγγελματίες της πόλης και καλούμε όσους θέλουν να συμμετάσχουν, με όποιον τρόπο κρίνουν καλύτερο για να οργανωθεί μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και αθλητισμού, παρουσιάζοντας και προβάλλοντας την δουλειά τους και την επιχείρησή τους.

Στο facebook υπάρχει σελίδα με την ονομασία «wheeling2help Τρίπολης» μέσω της οποίας θα υπάρχει ενημέρωση για την πορεία της οργάνωσης της δράσης στην Τρίπολη και στην υπόλοιπη Ελλάδα και θα προβάλλονται όσοι θα συμμετάσχουν. Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω της ιστοσελίδας www.5ente.com στο σχετικό link.

Το συντονισμό των εθελοντών έχει αναλάβει η Κοιν.Σ.Επ. «5ΕΝΤΕ», με τομείς δραστηριοποίησης την στήριξη δράσεων που προάγουν την εργασία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό στην περιοχή μας. Την εκπροσωπούν στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Γιώργος Καραγιάννης, (ελεύθερος επαγγελματίας, φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας) και το ιδρυτικό μέλος Στέφανος Παπαδόπουλος (σκηνοθέτης – παραγωγός www.spafilms.gr ).

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε ως εθελοντής ή ως φορέας, σύλλογος ή ιδιώτης στο Wheeling2Help στην Τρίπολη μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 6972-582918 ή να στείλετε email στο info@5ente.com

Υ.Γ. Σχετικά links:

1)www.wheeling2help.com

2) http://youtu.be/_8QG6IDFCoc

3) https://youtu.be/wqxLwFBjKt4

4) http://youtu.be/kpDbUfuunw

5) Υπάρχουν και άλλα βιντεάκια στα οποία είναι εύκολη η πρόσβαση στο YouTube αν πληκτρολογήσετε wheeling2help

6) http://www.wheeling2help.com/#!blank-1/b5rmv

Σχετικά με τη κοινωνική δράση

στα πλαίσια της διοργάνωσης Wheeling2Help Τρίπολη

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση 5ΕΝΤΕ και οι εθελοντές του Wheeling2Help Τρίπολης διοργανώνουν δράση στήριξης του έργου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας παρέχει στήριξη σε οικογένειες με ανήλικα τέκνα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με συνέπεια να ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, στερούμενες βασικών αγαθών.

Οι οικογένειες χρειάζονται την στήριξη μας με είδη όπως:

Γάλα εβαπορέ

Ρύζι

Όσπρια

Αλεύρι

Σάλτσα τομάτας

Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κράκερ, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί σε ατομικές συσκευασίες ).

Κονσέρβες λαχανικών ,ψαρικών κρεατικών

Άνθος αραβοσίτου

Ζάχαρη, Αλάτι

Πουρές

Βρεφικές κρέμες

Βρεφικό γάλα

Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)

Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικά καθαρισμού ρούχων , μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη κ.λ.π)

Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)

Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)   

Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας)

Σεντόνια –Πετσέτες

Σχολικά είδη –σχολικές τσάντες ,παιδικές ομπρέλες

  • Παιδικά ρούχα- Παπούτσια –Εσώρουχα –Κάλτσες
  • Γυναικεία ρούχα – Παπούτσια –Κάλτσες
  • Ανδρικά ρούχα –Παπούτσια –Κάλτσες

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από την Δευτέρα 26-09-2016 στο γραφείο ενημέρωσης για το Wheeling2Help που λειτουργεί σε κιόσκι του Δήμου Τρίπολης στην πλατεία Πετρινού και τις ώρες 11:00-12:00 και 18:00-21:00

Επίσης την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 σας προσκαλούμε στα γραφεία της Δ/σης, Μαινάλου και Σέκερη, προκειμένου να βοηθήσουμε στην τακτοποίηση των αποθηκών ένδυσης και υπόδησης.

Τηλ. Επικοινωνίας:

Κοιν.Σ.Επ. 5ΝΤΕ: 6972-582918 Γιώργος Καραγιάννης

Η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας: 2710-234456 Δήμητρα Παπούλια

Are you Wheeling2Help;

 

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 27 Σεπτεμβρίου 2016 by in 03/08/2016,29/09/2016,Γενικά and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: