Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 – ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – 7ος Αγώνας βουνού «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ»

Valtesiniko-agonas-dromou

Στα  μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» θα γίνει το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2016  στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ο 7ος λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα   «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής, τον Ανθρωπισμό και αποτελεί παράλληλα φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τη ζωή τους και την ελευθερία μας στη μάχη του«Αγιονικόλα» τον Σεπτέμβριο του  1826. Η εκκίνηση θα γίνει στο χώρο του ομώνυμου μοναστηριού (Αγιονοκόλα) αμέσως μετά την καθιερωμένη για την επέτειο σύντομη δοξολογία

Τον αγώνα διοργανώνει το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ» σε συνεργασία τους τους τοπικούς φορείς και την τεχνική υποστήριξη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΔΥΑ) ενώ η συμμετοχή των αθλητών προβλέπεται από πολλά μέρη της Ελλάδος.

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο κατηγορίες, που αντιστοιχούν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων ως εξής:

Α. Πρώτη κατηγορία

Διαδρομή 20,4 χιλιομέτρων (ΧΑΡΤΗΣ) με συνολική υψομετρική διαφορά 825 περίπου μέτρα αρμονικά κατανεμημένη κατά μήκος όλης της διαδρομής. Η φυσιογνωμία της διαδρομή είναι 90% μονοπάτι ορεινό, αξιολογούμενο με βαθμό δυσκολίας 3-4 στην κλίμακα 1-5 και 10 % δημόσιος ασφαλτικός δρόμος. Η συμμετοχή στην κατηγορία αυτή λαμβάνεται υπ όψη ως μέρος των κριτηρίων συμμετοχής στον ¨ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ» και οι συμμετέχοντες συγκεντρώνουν σχετική βαθμολογία που προστίθεται στις άλλες συμπληρώνοντας έτσι τις προϋποθέσεις για τον μαραθώνιο του Ολύμπου. Για το λόγο αυτό υπάρχουν προϋποθέσεις και κριτήρια κυρίως χρονικά, που καθορίζουν την επιτυχή συμμετοχή των αθλητών, τα οποία αναγράφονται αναλυτικά στο έντυπο ενημέρωσης δρομέων και τεχνικών χαρακτηριστικών των αγώνων που λαμβάνει γνώση ο αθλητής.
Στην κατηγορία αυτή του αγώνα, συμμετέχουν αθλητές ηλικίας μεγαλύτερης  των 18 ετών.

Β.  Δεύτερη κατηγορία

Διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων (ΧΑΡΤΗΣ) με συνολική υψομετρική διαφορά 450 περίπου μέτρα  αρμονικά κατανεμημένη κατά μήκος της διαδρομής. Και εδώ το τερέν είναι 90% μονοπάτι ορεινό, αξιολογούμενο με βαθμό δυσκολίας 3-4 στην κλίμακα 1-5 και 10% δημόσιος δρόμος κυρίως χωμάτινος.

Στην κατηγορία αυτή του αγώνα, συμμετέχουν αθλητές ηλικίας μεγαλύτερης  των 15 ετών.

Τέλος, λαμβάνουν μέρος και απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες  ή ορειβάτες, διανύοντας την διαδρομή της δεύτερης κατηγορίας δηλαδή αυτής των 10 χιλιομέτρων, χωρίς όμως να συμμετέχουν στην κατάταξη τερματισμού και τα μετάλλια, τυγχάνουν όμως της υποστήριξης των διοργανωτών.

Για τους συμμετέχοντες στην πρώτη κατηγορία αγώνα, υπάρχουν δύο σειρές  γενικής κατάταξης, αυτής των βετεράνων ανδρών και γυναικών που αφορά δρομείς ηλικίας άνω των 40 ετών και αυτής που αφορά δρομείς ηλικίας από 18 έως 40 ετών.

Για τους συμμετέχοντες στη δεύτερη κατηγορία αγώνα, υπάρχουν επίσης δύο σειρές γενικής κατάταξης, αυτή των ανδρών και γυναικών  ηλικίας άνω των 40 ετών και αυτή των ανδρών και γυναικών ηλικίας από 15 έως 40 ετών.

Οι πρώτοι  κάθε κατηγορίας και σειράς άνδρας και γυναίκα  κερδίζουν έπαθλο ειδικά φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Γιάννη Σουβατζόγλου καθώς και «χρυσό» αναμνηστικό μετάλλιο.
Οι δεύτεροι και τρίτοι κάθε κατηγορίας και σειράς επίσης  κερδίζουν αντίστοιχα «αργυρό» και «χάλκινο» μετάλλιο.
Όλοι που θα πάρουν μέρος στους αγώνες αυτούς  θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα και μπρούτζινο μετάλλιο.

Οι λαϊκοί αυτοί αγώνες βουνού ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» είναι και πάλι αφιερωμένοι στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα στον  ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που θέλαμε να βοηθήσουμε και να υποστηρίζουμε. Έτσι οι συμμετέχοντες αθλητές, περιπατητές, παράγοντες ή θεατές, εκφράζουν την υποστήριξή τους καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) € στο λογαριασμό του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ»  Νο 192/480000-10 στην Εθνική Τράπεζα ή στον 112-00-2002-011686 στην ALPHA BANKδηλώνοντας το όνομά τους και την αιτιολογία «ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ». Αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης να αποσταλεί στο Φαξ Νo: 210 7772421 του συλλόγου προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόδειξη.

 

Αγαπητοί δρομείς και φίλοι του ορεινού τρεξίματος σας ενημερώνουμε πως
αναρτήθηκε στο site: www.anatrexo.gr η προκήρυξη και τα τεχνικά
χαρακτηριστικά για τον 7ο λαϊκό αγώνα βουνού στα μονοπάτια των «Αρκάδων
Ποιμένων» στη βόρεια πλευρά του όρους «Μαίναλο», με επίκεντρο το
δημοτικό διαμέρισμα Βαλτεσινίκο του δήμου Γορτυνίας της μαγευτικής
Αρκαδίας.Όπως όλοι γνωρίζετε ο αγώνας αυτός υποστηρίζει τον αγώνα των
γονέων και των παιδιών της «ΦΛΟΓΑΣ».

Δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα,

Η οργανωτική επιτροπή σας υπόσχεται άλλη μια φορά ένα μοναδικό αγώνα!

Τους λαϊκούς αγώνες βουνού στα μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» εμπνεύστηκαν οι εικονιζόμενοι παρακάτω, θεσμοθετήθηκαν από το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ και υποστήριχθησαν από όλους τους κοινωνικούς φορείς τουΒαλτεσινίκου.

Διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο κατά την επέτειο της μάχης του Αγιονικόλα, κάτω από  σύνθημα το «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» και έχουν  τριιπλή σημασία και έννοια:

Πρώτον σηματοδοτούν την επιστροφή στις αξίες που η Αρκαδία σημαίνει για τον Άνθρωπο, τη ζωή και την ευδαιμονία, έτσι όπως διατυπώθηκαν την περίοδο της αναγέννησης και παραμένουν πρωταρχικές μέχρι σήμερα.

Δεύτερον είναι ανάμνηση και φόρος τιμής σε όλους εκείνους που περπάτησαν σ΄αυτά τα βουνά είτε να στηρίξουν τη ζωή τους, είτε να υποστηρίξουν την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια ως τρόπο ζωής.

Τρίτον συνδυάζουν την άθληση με τη φύση, την άσκηση με την υγεία, την τέχνη με τον ανθρωπισμό και προτείνουν ένα νέο τρόπο ζωής αμιγώς Αρκαδικό.

Ο θεσμός αυτός του λαϊκού αγώνα ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των «Αρκάδων ποιμένων» ξεκίνησε γιαν πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2008 και προστίθεται ως δράση, στον άλλο αγώνα που καταβάλει ο σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια » ΦΛΟΓΑ» τον οποίο υποστηρίζει καθώς και στην προσπάθεια που κάνει η  Διεθνής Αρκαδική Εταιρία για την διάδοση του Αρκαδικού ιδεώδους ως πανανθρώπινης αξίας, ιδιαίτερα σήμερα που η αλλοτρίωση και η ωφελιμιστική συμπεριφορά του Ανθρώπου τον παγιδεύει σε ένα ατέρμωνα όπου κυριαρχούν η αβεβαιότητα και τα υπαρξιακά ψευτοδιλλήματα.

Θέλουμε δηλαδή να δείξουμε μια άλλη εικόνα της ζωής και των πραγμάτων. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε !

Ευχαριστηθείτε λοιπόν τις στιγμές που ξεχωριστά προσφέρει κάθε αγώνας με διάθεση συμμετοχής υποστήριξης  και ευγενούς άμιλλας.

Βαλτεσινίκο όλες τις εποχές !

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 28 Αυγούστου 2016 by in 11/09/2016,Αρκαδία,Αγώνας Δρόμου and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: