Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου
Με παιδικά γέλια και χαρούμενες φωνούλες πλημμύρισε το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιουλίου, η Κεντρική Πλατεία των Αγριάνων και της Τρίτης 26 Ιουλίου η Πλατεία στο Κενοτάφιο Λεωνίδα.
Μικρά και “μεγάλα” παιδιά υποδέχθηκαν τον αγαπημένο τους ήρωα , τον παραδοσιακό Καραγκιόζη σε μια παράσταση που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης .
Τα «μεγάλα» παιδιά παρασυρμένα από την ανεμελιά και τη χαρούμενη διάθεση των μικρών και φέρνοντας στο μυαλό τους μνήμες του παρελθόντος, όταν μικρά παιδιά γελούσαν με τον Καραγκιόζη, ξέχασαν τα προβλήματα, και τις υποχρεώσεις που τους ταλαιπωρούν.
Ήταν δυο πραγματικά όμορφες καλοκαιρινές βραδιές, όπου όλοι διασκέδασαν και γέλασαν με την ψυχή τους.
Το ταξίδι του Καραγκιόζη όμως δεν τελειώνει , ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ…
Παιδιά από τη Σπάρτη και τα χωριά του Δήμου μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεκαρδιστική παράσταση από το Θίασο του Ηλία Καρελλά.
Θα ακολουθήσουν παραστάσεις :
Τόπος: Σπάρτη- Πλατεία Γ. Σαινόπουλου (Νέος Κόσμος)
Τόπος: Σκούρα – Κεντρική πλατεία
Τόπος: Αγία Ειρήνη (Βάρσοβα) – Κεντρική Πλατεία
Τόπος: Άγιοι Ανάργυροι – Κεντρική Πλατεία
Τόπος : Χρύσαφα – Κεντρική Πλατεία
Τόπος : Καλογωνιά – Δημοτικό σχολείο
Τόπος : Καστόρι – Κεντρική Πλατεία
Τόπος :Σουστιάνοι – Κεντρική Πλατεία
Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, επέλεξε με τις παραστάσεις ¨Καραγκιόζη¨ να αναδείξει και να στηρίξει ένα κομμάτι του λαϊκού μας πολιτισμού που παραμένει ζωντανό και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να εμπλουτίζει την παράδοσή μας.
Ο Καραγκιόζης είναι πάντα παρών και επίκαιρος.
Κωμικός και τραγικός ταυτόχρονα, άσχημος και όμορφος, έξυπνος και κουτοπόνηρος, δειλός και γενναίος, ήρωας και ¨αντι-ήρωας μας αποκαλύπτει, μας διδάσκει με τα καμώματά μου και μας προσκαλεί σε μια θεραπεία γέλιου, όπου ο καθένας μας ξορκίζει με το γέλιο τον κακό του εαυτό.
Ο «Καραγκιοζομπερντές» γίνεται ο καθρέφτης της κοινωνίας μας και ο Καραγκιόζης ο γνησιότερος … εκπρόσωπος και αντιπρόσωπός μας.
Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης συνεχίζει δυναμικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, θέλοντας να δώσει ζωντάνια, χαρά, και ανεμελιά σε μικρούς και μεγάλους καλύπτοντας όλα τα γούστα, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ