Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Παρασκευή 29 έως Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 – ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ 2016 / Άνθη της Πέτρας

GIORTESTISPETRAS.jpg

 

Η Κίνηση Πολιτών ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ “ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας διοργανώνει τις ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ 2016 (Λαγκάδια Αρκαδίας, 29-31 Ιουλίου) συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων τριών χρόνων.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα τριήμερο εκδηλώσεων που σχετίζονται με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της τέχνης της πέτρας και την αξιοποίησή της -με τον απαραίτητο σεβασμό- σήμερα. Επιπρόσθετα, μέσω ορισμένων εκδηλώσεων αναδεικνύεται η συνάφεια και η ικανότητα της κληρονομιάς αυτής να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία

Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 19:30

Εγκατάσταση στην αυλή του Αϊ Γιώργη της εικαστικής παρέμβασης «Εξ ερειπίων άρξασθαι» του γνωστού εικαστικού καλλιτέχνη Δημήτρη Ταλαγάνη με το έργο του «Ανάσταση». Πρόκειται για ένα μνημειακών διαστάσεων έργο σε μέταλλο που θα αναδεικνύεται με ειδικό φωτισμό και μουσική επένδυση από τη βυζαντινή παράδοση κατά τη διάρκεια του τριημέρου τις ώρες: 19:30 – 22:30. Το έργο αφιερώνεται στη μνήμη των Λαγκαδινών μαστόρων για τη συμβολή τους στη ναοδομία της Πελοποννήσου για περισσότερο από 150 χρόνια.

Σάββατο 30 Ιουλίου, ώρα 18:30

Ημερίδα με θέμα «Κέντρα Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής & Πολιτιστικές Διαδρομές της Τέχνης της Πέτρας» στο Δημοτικό Σχολείο. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Βασίλης Γκανιάτσας, ενώ οι ομιλητές θα αναφερθούν στα Κέντρα Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής & τους Δρόμους της Τέχνης της Πέτρας στην Πελοπόννησο και την Ήπειρο.

Ο Μάνος Χατζιδάκις είχε πει για εκείνη ότι δεν χρειάζεται να τραγουδάει με συνοδεία μουσικών οργάνων, γιατί θα επισκίαζαν τη μοναδική φωνή της. Ο λόγος για τη μεγάλη κυρία της δημοτικής μουσικής μας παράδοσης, τη Γιώτα Βέη, η οποία θα συμμετέχει με δημοτικά τραγούδια στην τελετή εγκαινίων της εικαστικής παρέμβασης του Δ. Ταλαγάνη με θέμα «Ανάστασις – Εξ ερειπίων άρξασθαι» (Σάββατο 30 Ιουλίου, Αϊ Γιώργης Λαγκαδίων) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ 2016!

 

Κυριακή 31 Ιουλίου, ώρα 20:00

Μουσικo-θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ερείπια: Μνήμες της Πέτρας» στους Αγίους Αποστόλους. Το δρώμενο αναδεικνύει μέσα από δραματουργικώς επεξεργασμένα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας την αναγκαιότητα προστασίας των ερειπίων και ένταξής τους στο δομικό ιστό των παραδοσιακών οικισμών. Σκηνοθέτης είναι ο ηθοποιός Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος, ο οποίος και πρωταγωνιστεί, ενώ η μουσική διάσταση του δρώμενου θα αποδίδεται από το γνωστό μουσικό ντουέτο Duo Arioso.

Πληροφορίες

This entry was posted on 18 Ιουλίου 2016 by in 29/07/2016,30/07/2016,31/07/2016,Αρκαδία,Γενικά and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μαζί με 5.400 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: