Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Δημόσια Βιβλιοθήκη Μολάων «Ρουμάνειος» (πρόγραμμα) – Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016: «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»

anagnosi facebook-cover-

Δημόσια Βιβλιοθήκη Μολάων «Ρουμάνειος»

Η Δημόσια «Ρουμάνειος» Βιβλιοθήκη Μολάων ιδρύθηκε το 1955 με αρχική δωρεά του Μολαΐτη δικηγόρου, βουλευτή και λογοτέχνη Γεωργίου Ρουμάνη. Γι’ αυτό και φέρει την ονομασία «Ρουμάνειος». Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Βασικοί πόροι λειτουργίας και εμπλουτισμού της Βιβλιοθήκης είναι οι επιχορηγήσεις του Υπουργείου Παιδείας. Δεν λείπουν όμως και οι δωρεές βιβλίων από φορείς, συγγραφείς ή άλλα φυσικά πρόσωπα. Στα εξήντα χρόνια της παρουσίας της, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Μολάων έχει αποθησαυρίσει πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό από όλους τους τομείς της γνώσης, ενώ έχει δημιουργήσει και το ξεχωριστό τμήμα της Λακωνικής Βιβλιογραφίας. Στο χώρο της επίσης λειτουργεί από το 2005 Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης . Διαθέτει το πλούσιο υλικό της και τις υπηρεσίες της δωρεάν σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες των Μολάων και της ευρύτερης περιοχής . Στοχεύει , μέσα από προγράμματα, εκπαιδευτικά και φιλαναγνωσίας, καθώς και άλλες ποικίλες δράσεις , να ενισχύσει την αγάπη για το βιβλίο , το διάβασμα και τη γνώση . Σκοπός της να συνεχίσει να αποτελεί κέντρο παιδείας και πολιτισμού, τον μοναδικό πνευματικό φάρο μιας εκτεταμένης περιοχής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής, Μολάοι 230 52
Τηλέφωνο: 2732023080
Email: vivlmol@sch.gr

Πρόγραμμα

Πατώντας στην κάθε εκδήλωση (Αποστολή) βλέπετε λεπτομέρειες

Εκδήλωση Ημερομηνία Ώρα Έναρξης Ώρα Λήξης Ένα εργαστήριο… Με εμψυχωτές τους…
Αποστολή: Κάτι μέσα από το οποίο βλέπεις 28-Ιουν 10:30 12:00 Πειραμάτων Γιανναράκη Ματούλα
Αποστολή: Μια καρτ ποστάλ 29-Ιουν 10:30 11:30 Με όλες τις αισθήσεις στη βιβλιοθήκη Γιανναράκη Ματούλα – Παυλάκου Φλωρεντία
Αποστολή: Ένα κομμάτι σύρμα 30-Ιουν 10:30 12:00 Κουκλοθέατρου Γιανναράκη Ματούλα
Αποστολή: Κάτι μπλε 4-Ιουλίου 10:30 0:30 Κουκλοθέατρου Γιανναράκη Ματούλα- Παυλάκου Φλωρεντία
Αποστολή: Ο αριθμός 5 5-Ιουλίου 10:30 11:30 Κουκλοθέατρου Γιανναράκη Ματούλα-Παυλάκου Φλωρεντία
Αποστολή: Μια χάρτινη σακούλα 11-Ιουλίου 10:30 0:00 Παιχνίδια μνήμης Γιανναράκη Ματούλα
Αποστολή: Κουμπιά 12-Ιουλίου 10:30 0:00 Κατασκευών Γιανναράκη Ματούλα
Αποστολή: Κάτι σπασμένο ή κάτι που έχει καταστραφεί 2-Αυγ 10:30 0:00 Εικαστικών Γιανναράκη Ματούλα
Αποστολή: Κάτι που έχει μια τρύπα 3-Αυγ 10:30 0:00 Κίνησης Γιανναράκη Ματούλα
Αποστολή: Ένας λεκές από κάτι υγρό 4-Αυγ 10:30 0:00 Εικαστικών Γιανναράκη Ματούλα
Αποστολή: Ένας κύλινδρος 30-Αυγ 10:30 0:30 Μουσικής Γιανναράκη Ματούλα- Παυλάκου Φλωρεντία
Αποστολή:Ένας χάρτης 31-Αυγ 10:30 0:00 Χαρτογράφησης Γιανναράκη Ματούλα

Τι είναι η Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας;

poster-781x1024

H εξερεύνηση αρχίζει σε 125 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα!

Αφιερωμένη στην εξερεύνηση του κόσμου είναι η Καλοκαιρινή Εκστρατεία  για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Στην τελική ευθεία για την μετεγκατάστασή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο ανάπτυξης του κοινού και αναβάθμισης των υπηρεσιών της, η ΕΒΕ αναπτύσσει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και αυτό το καλοκαίρι συντονίζει 3.200 δράσεις σε όλη την Ελλάδα!

Από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, και με θέμα με το σύνθημα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

Οι 125 βιβλιοθήκες του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, λαμβάνουν μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι που αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα.
Κάθε μέρα οι βιβλιοθήκες έχουν μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που φέρνουν εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Κάθε βιβλιοθήκη όμως επιλέγει διαφορετικό μέσο εξερεύνησης: τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φωτογραφία, την ραπτική κ.ά.

Καθώς ολοκληρώνονται οι αποστολές, παιδιά από βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειες τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #ΚΕ2016gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί και τους ενήλικες να συμμετέχουν ενεργά στις καθημερινές αποστολές εξερεύνησης του κόσμου, χρησιμοποιώντας το ίδιο hashtag.

Μπορείς να εξερευνήσεις ένα φτερό; Ένα εισιτήριο; Κάτι με βούλες ή τέσσερα τετράγωνα; Φέτος στις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr
Σελίδα facebook ΕΒΕ: www.facebook.com/NLGreece
Hashtag: #KE2016gr

Advertisement

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: