Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 (21:30) – ΠΑΤΡΑ, Μώλος Αγίου Νικολάου – Lost Bodies LIVE / Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Ο.Φ.Π.Π.)

02JulyPofppLostBodiesLive.jpg

Το Ραδιοφωνικό Τμήμα είναι ένα από τα πολλά που δραστηριοποιούνται στις Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών. Το Φεβρουάριο του 2016, κάποιοι…δεινόσαυροι των Π.Ο.Φ.Π.Π. ενώσαμε τις διαθέσεις μας για την δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας που θα εκφράζει τις πολιτιστικές ομάδες αλλά και θα δίνει πάτημα στα μέλη τους να επικοινωνήσουν με την ευρύτερη κοινωνία μέσω του ραδιοφώνου, σαν ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Για να είναι ακριβώς ελεύθερη η έκφραση, επιλέγουμε να μην εξαρτούμαστε από διαφημίσεις, χορηγίες και λογικές κέρδους. Μένουμε μακριά από λογικές μίσους και διάκρισης, δρούμε συλλογικά, συναντιόμαστε τακτικά σαν ομάδα για να αποφασίσουμε τις δράσεις μας.

Εκπέμπουμε διαδικτυακά στο http://radiopofpp.blogspot.gr/

Αρχικά κολυπούσαμε δειλά, μέσα σε θολά για μας νερά. 4 μήνες μετά, μπορούμε να πούμε ότι αγνοήσαμε το «όχι στα βαθιά παιδί μου» και η όρεξή μας να κοινοποιήσουμε την όλη προσπάθεια, μας οδηγεί σε πολλές ιδέες και έχει αυξήσει τη δημιουργικότητά μας. Προσπαθούμε να εξελίσσουμε τις εκπομπές, να προσφέρουμε ποιοτικό περιεχόμενο και ζητάμε στήριξη και διάδραση με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Στα πλαίσια αυτά, το Σάββατο 2 Ιουλίου διοργανώνουμε την πρώτη μας συναυλία. Όχι με μουσικούς μας, αλλά φιλοξενώντας τους Lost Bodies! Στις 21:30 στο Μόλο της Αγίου Νικολάου. Η πρόσβαση, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις των Π.Ο.Φ.Π.Π., θέλουμε και θα είναι ελεύθερη για όλους.

Για τους Lost Bodies κρατάμε από όσα λένε οι ίδιοι γι’αυτούς:

«Τσιμπιτοκολλητοί από το ’84 με τον Αντώνη. Γείτονες (Καλλιθεάτες). Παίζαμε φλίπερ, σκάκι, τάβλι, χορεύαμε ρούμπες, μάμπο, τσά-τσά, συρτάκι, σέικ, τα κοπανάγαμε, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ρε παιδιά, αλλά μα την Παναγία όλο εγώ κέρδιζα!!!! Ναι ΕΓΩ, κυρίες και κύριοι, σε όλα καλύτερος ήμουν από τον Αντώνη!!!!!!!!!!!!!

Οι Θάνος και Αντώνης λοιπόν, ή ο Θάνος και ο Αντώνης, ή και ο Θάνος και ο Αντώνης, ή ΘΑΝΟΣ κ.λ.π… Παίζαμε μουσικούλα αυτοσχεδιάζοντας για αρκετά χρόνια με κιθάρες και πνευστά και κρουστά. Η μουσική που ακούγαμε εκείνη την εποχή ήταν underground ’70s, punk, ηλεκτρονική (Schneibel, Henry, Ξενάκη κ.λ.π.), τα πειραματικά των 80s (βλέπε άρθρο Fraktal) και βέβαια την πολύ καλή Ελληνική μουσική σκηνή των 80s όπου διέπρεψαν πολλοί και σημαντικοί κασετουργοί (Moot Point, Εκτός Ελέγχου, Αντί, Γενιά Του Χάους, Δημοσιουπαλληλικό Ρετιρέ κ.λ.π.) Και εκτός από τα μεγάλα συγκροτήματα (Τρύπες, Last Drive κ.λ.π.) σε βινύλιο κυκλοφορούσαν οι πολύ σημαντικές δουλειές από Ψυγείο Ψυγείο, Εν Πλώ, Κοινωνικά Απόβλητα, Έρεβος κ.λ.π.

Το ’88 λοιπόν, είναι η χρονιά που τα τραγούδια μας άρχισαν να παίρνουν τη μορφή των κομματιών που μπορούσαν πλέον να στεγαστούν κάτω από τον τίτλο Lost Bodies.

Οι Lost Bodies σήμερα είναι οι Αντώνης, Θάνος, Γιώργος, Βασίλης, Παύλος, Κωσταντής και Θάλεια, που δίνουν όλη την αγάπη τους για να δώσουν σώμα και παρουσία στα ποιο τρελλλλλλά και δυναμικά live performance της Ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής.

Lost Bodies είναι και όλοι όσοι συμμετείχαν στα live και τις ηχογραφήσεις μας: η Βούλα, ο Μιχάλης, ο Θοδωρής, ο Νίκος Βελιώτης, η Celina, η Σίλια, η Μυρτώ, o Σταύρος, η Μαριλένα, o Γιάννης DSL, η Έλενα, οι Λευτεροφαναίοι, η Αλίκη, η Άννα Μαρία, ο Γιώργος Bar, η Νικολέτα, και πολλοί πολλοί φίλοι!!!!!!!!!!!!!!!!

Lost Bodies είναι όσοι γουστάρουν τη φάση και μας δίνουν χαρά να συνεχίζουμε, και όλοι όσοι βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο (Σάκης, Χριστόφορος από Θεσ/νίκη, Ηλίας, Άκης «τυφλοπόντιξ», Χριστίνα, Μαρία, Χρήστος, Νεκτάριος, Μπέρντυ, Ισίδωρος, Στέλλα, Στέλιος, Big Fill, Αναστάσης, Αγγελική και βέβαια δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθούμε στο Νίκο (που έστησε αυτό το web-site) χίλια καλά να δείτε ρε μπαγασόπαιδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!»

Περισσότερα για τη μπάντα http://www.lostbodies.gr/

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 28 Ιουνίου 2016 by in 02/07/2016,Αχαΐα,Μουσική and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: