Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ακράτας – Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησης (πρόγραμμα) – Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016: «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»

anagnosi facebook-cover-

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ακράτας- Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ακράτας ανήκει σήμερα στο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αιγιάλειας με την επωνυμία «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» (ΦΕΚ Ίδρυσης 1703/1-8-2014). Δημιουργήθηκε στους κόλπους του πολιτιστικού συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας πριν από πάρα πολλά χρόνια και αποτελεί συνέχεια της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Ακράτας (1975). Λειτουργεί με εθελοντές σε ενοικιαζόμενο χώρο, στον πεζόδρομο Ακράτας. Είναι δανειστική. Έχει πάνω από 5.500 τόμους βιβλία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς γίνονται δράσεις για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας που εστιάζουν σε παιδιά της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δράσεις, καθώς και η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό. Με εκδηλώσεις που προάγουν το βιβλίοδίνει μια νότα πολιτισμού στην καρδιά της Ακράτας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας Ακράτα Αιγιάλειας 25006
Τηλέφωνο: 2696360300
facebook

Πρόγραμμα

Πατώντας στην κάθε εκδήλωση (Αποστολή) βλέπετε λεπτομέρειες

Εκδήλωση Ημερομηνία Ώρα Έναρξης Ώρα Λήξης Ένα εργαστήριο… Με εμψυχωτές τους…
Αποστολή: Ένα εισιτήριο 24-Ιουν 20:30 21:30 Μια βόλτα στην πόλη που τα όνειρα έχουν γεύση Αναστασία Ευσταθίου -Τζούλια Ορφανίδη- εκπ/κοί
Αποστολή: Ένα εισιτήριο 24-Ιουν 11:00 12:30 Αφήγησης: Το κουτί των ιστοριών Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης
Αποστολή: Ένα κομμάτι σύρμα 30-Ιουν 11:00 12:30 Κατασκευών Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης
Αποστολή: Μια χάρτινη σακούλα 11-Ιουλίου 20:30 22:00 Θεατρικό παιχνίδι με μάσκες (από χάρτινες σακούλες) Άννα Γουρζή θεατρολόγος- Βιβή Παπανελοπούλου νηπιαγωγός- Ανθούλα Παπμπούκη εκπ/κός
Αποστολή: Ένας συνδετήρας 18-Ιουλίου 21:00 22:15 Οι μουσικές μας συνδέουν με τα βιβλία. Μια ανθρώπινη αλυσίδα από παιδιά-αναγνώστες θα ενώσουν τη βιβλιοθήκη με το Ίδρυμα Μ. Χατζιδάκις-Ν. Γκάτσος. Μαρία Γερολύμου- Αρτεμις Οικονόμου- καθ. μουσικοί
Αποστολή: Ένα μανταλάκι 27-Ιουλίου 21:00 22:15 Φωτογραφίας Μαρία Γερολύμου μουσικός- Μαρία Μπέκιου φιλόλογος
Αποστολή: Πλαστικά αντικείμενα διαφόρων σχημάτων 1-Αυγ 21:00 22:00 Αρχιτεκτονικής Ανθούλα Παμπούκη- εκπ/κός
Αποστολή: Ένα καρπούζι 26-Αυγ 20:30 22:00 Βάζουμε χρώμα στη ζωή μας. Πολιτιστική διαδρομή: Βιβλιοθήκη- Δημ. Πινακοθήκη Ακράτας Μπέκιου Μαρία Φιλόλογος- Μένια Φιλίππου- δασκάλα- Άρτεμις Οικονόμου- μουσικός- Δημήτρης Λάγκας ζωγράφος
Αποστολή: Ένα κομμάτι από ένα παιχνίδι 29-Αυγ 20:00 21:30 Παιχνιδιών Μπέκιου Μαρία φιλόλογος- Μένια Φιλίππου δασκάλα- Κλαούντια Στεφοπούλου εθελόντρια

Τι είναι η Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας;

poster-781x1024

H εξερεύνηση αρχίζει σε 125 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα!

Αφιερωμένη στην εξερεύνηση του κόσμου είναι η Καλοκαιρινή Εκστρατεία  για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Στην τελική ευθεία για την μετεγκατάστασή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο ανάπτυξης του κοινού και αναβάθμισης των υπηρεσιών της, η ΕΒΕ αναπτύσσει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και αυτό το καλοκαίρι συντονίζει 3.200 δράσεις σε όλη την Ελλάδα!

Από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, και με θέμα με το σύνθημα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

Οι 125 βιβλιοθήκες του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, λαμβάνουν μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι που αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα.
Κάθε μέρα οι βιβλιοθήκες έχουν μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που φέρνουν εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Κάθε βιβλιοθήκη όμως επιλέγει διαφορετικό μέσο εξερεύνησης: τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φωτογραφία, την ραπτική κ.ά.

Καθώς ολοκληρώνονται οι αποστολές, παιδιά από βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειες τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #ΚΕ2016gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί και τους ενήλικες να συμμετέχουν ενεργά στις καθημερινές αποστολές εξερεύνησης του κόσμου, χρησιμοποιώντας το ίδιο hashtag.

Μπορείς να εξερευνήσεις ένα φτερό; Ένα εισιτήριο; Κάτι με βούλες ή τέσσερα τετράγωνα; Φέτος στις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr
Σελίδα facebook ΕΒΕ: www.facebook.com/NLGreece
Hashtag: #KE2016gr

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μαζί με 5.400 ακόμα followers
Αρέσει σε %d bloggers: