Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 – ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ – Stymphalia Lake Run 2016

stymfalia-lake-run_Korinthos.jpg

1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη λίμνη Στυμφαλία!
Εάν αγαπάς το τρέξιμο, την Κυριακή 5 Ιουνίου θα έχεις μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρεις μέρος σε έναν αγώνα με θέα τη λίμνη Στυμφαλία. Κι αυτό γιατί, με αφορμή τον φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», πραγματοποιείται ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου με τίτλο «Stymphalia Lake Run 2016”. Διοργανωτές είναι το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη «ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς».

Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές (5 χλμ, 10 χλμ, 21,5 χλμ) που θα πραγματοποιηθούν γύρω από τη λίμνη. Για να πάρει κανείς μέρος θα πρέπει να γραφεί να γραφτεί μέσα από το www.piop.gr και να καταβάλει τουλάχιστον 5 ευρώ σε έναν φορέα αρωγής παιδιών της επιλογής του.

Εκτός όμως από τον αγώνα, θα διοργανωθεί και μια σειρά από δράσεις. Συγκεκριμένα θα γίνει παρουσίαση Ολυμπιακών αθλημάτων (κωπηλασίας, τοξοβολίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης κλπ) στους μικρούς φίλους με την καθοδήγηση γνωστών αθλητών. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και μια ομιλία-ανοιχτή συζήτηση για παιδιά και ενηλίκους, με θέμα τα πρακτικά οφέλη της άσκησης και τους τρόπους που μπορούν οι γονείς να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους με ασφάλεια σε θέματα αθλητισμού.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας την έκθεση «Ο έκτος άθλος». Πρόκειται για μια πρωτότυπη καλλιτεχνική προσέγγιση που παρουσιάζει το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής και το έργο που υλοποιείται για την προστασία και την ανάδειξή του στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Stymfalia.

Με τα ζωγραφικά έργα του Γιώργου Παστάκα, την ποιητική αφήγηση του Γιώργου Μανιώτη και τη μουσική επένδυση του Γιώργου Κουμεντάκη, ο έκτος άθλος του Ηρακλή, ο οποίος κλήθηκε να εκδιώξει από τη Λίμνη τις Στυμφαλίδες όρνιθες που κατέστρεφαν τη γη, παρουσιάζεται εκ νέου στο κοινό. Τέλος, οι κάτοικοι της περιοχής με αφορμή το Stymphalia Lake Run 2016 διοργανώνουν γιορτή με τοπικά κεράσματα, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη ζεστή φιλοξενία της ορεινής Κορινθίας.

To Stymphalia Lake Run 2016 πραγματοποιείται με αφορμή τον φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία»,  από το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς» .

Οι εγγραφές στον αγώνα Stymphalia Lake Run 2016 άνοιξαν! Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας  σε μια από τις τρεις διαδρομές(5 χλμ , 10 χλμ., και 21,5 χλμ.)  που θα πραγματοποιηθούν, πατώντας εδώ.

Οι διαδρομές θα πραγματοποιηθούν περιφερειακά της λίμνης Στυμφαλίας , στην ορεινή Κορινθία, την Κυριακή 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος  και ημέρα γενεθλίων του Μουσείου Περιβάλλοντος  Στυμφαλίας

Ως ελάχιστο κόστος εγγραφής ορίζεται το ποσό των €5 το οποίο καλείστε να καταθέσετε σ’ έναν φορέα αρωγής παιδιών (ενδεικτικά: Χαμόγελο του Παιδιού, Φλόγα, Ελίζα).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο χώρο του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

10.00-15.00 – Βιωματική γνωριμία με τα Ολυμπιακά αθλήματα

10.00 Εκκίνηση αγώνων δρόμου 5-10-21,1 χλμ (αγωνιστικές διαδρομές)

10.30 Εκκίνηση «Ιόλαος» – Δρόμος 1000 μέτρων μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα για παιδιά 5-10 ετών με συνοδεία & επίβλεψη Ελλήνων Ολυμπιονικών και εθελοντών.

11.00-11.30 Παρουσίαση του αθλήματος της κωπηλασίας από τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο

11.30-12.00 Παρουσίαση του αθλήματος της τοξοβολίας, παρουσίαση εξοπλισμού και στόχων

12.00-12.30 Παρουσίαση του αθλήματος της ποδηλασίας και του Τριάθλου, από τον αναγνωρισμένο αθλητή Γιάννη Ψαρέλη

12.30-13.00 Παρουσίαση του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Επίδειξη του αθλήματος από Πανελλήνιους πρωταθλητές Παίδων.

13.00-14.00 Ανοιχτή Ομιλία–Συζήτηση: «Αθλητισμός για υγεία: Πρακτικές συμβουλές για γονείς»
Ομιλητές
Τοκμακίδης Σάββας, Τακτικός Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Γέμελος Νίκος, Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης και καλύτερος προπονητής όλων των αθλημάτων για το 2015
Πολύμερος Βασίλης, Ολυμπιονίκης (2004 και 2008) και υπεύθυνος ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας
Συντονιστής: Γιάννης Ψαρέλης

14.00–14.30 Απονομές στους νικητές των αγώνων δρόμου

14.30–15.00 Οι κάτοικοι της περιοχής κερνούν όλους τους καλεσμένους πίτες και τοπικά γλυκά

16.00 Οργανωμένη ξενάγηση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι 9-12μμ θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή και η Τροχαία θα σας ενημερώσει για τις εναλλακτικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε στο χώρο του Μουσείου.

Προσφορές διαμονής από ξενοδοχεία της περιοχής
Ξενοδοχεία της περιοχής υποστηρίζουν την εκδήλωση προσφέροντας ειδικές τιμές διαμονές στους αθλητές / συμμετέχοντες.
Armonia Boutique (Κεφαλάρι)
Olvios Hotel
(Γκούρα)
Αρχοντικό Πρεδάρη (Γκούρα)
Αρχοντικό Κεφαλάρι (Κεφαλάρι)
Astra Hotel (Καστανιά)

 

Πληροφορίες

This entry was posted on 4 Ιουνίου 2016 by in 05/06/2016,Αγώνας Δρόμου,Κορινθία and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μαζί με 5.400 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: