Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

8 έως 16 Απριλίου 2016 – ΑΝΩ ΔΟΛΙΑΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ – «ΤΑ ΑΝΩ ΔΟΛΙΑΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ»

ekthesiphotoanodoliana.jpg

Ο Τομέας Φωτογραφίας του 1ου Φεστιβάλ Άνω Δολιανών, καλεί φωτογράφους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν σε ένα Τριήμερο καλοκαιρινό Φεστιβάλ,

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 8,9 και 10 Ιουλίου στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας.

Το Θέμα του Φεστιβάλ είναι το «Το Ταξίδι» και θα περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, παραστάσεις κουκλοθέατρου, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, αφήγηση παραμυθιών, λογοτεχνικές παρουσιάσεις, εκδηλώσεις θεματικά όμορες και εξελισσόμενες σε εξωτερικούς χώρους είτε αμιγώς οικιστικούς είτε υδάτινους και δασικούς, που κατά το παρελθόν αποτελούσαν τόπους συνάθροισης της κοινότητας, της γειτονιάς, της οικογένειας.

Ο ενδιαφερόμενος φωτογράφος θα κληθεί να αποστείλει ηλεκτρονικά δέκα φωτογραφίες έγχρωμες ή ασπρόμαυρεςσε μικρή ανάλυση, μεγέθους έως 200kb, με σκοπό τη συμμετοχή του σε ομαδική κοινή έκθεση.

Η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να υπάρξει επαρκής χρόνος τελικής προετοιμασίας.

Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των συμμετοχών είναι η 15η Απριλίου 2016.

Θέμα των φωτογραφιών θα είναι Το Ταξίδι (η αίσθηση και η αναζήτηση του Ταξιδιού), τόσο αυτό που ορίζεται από τις χιλιομετρικές αποστάσεις με σκοπό τη γνωριμία τόπων, ανθρώπων, κοινωνιών, πολιτισμών, όσο και κάποιο πολύ πιο κοντινό (όπως για παράδειγμα, εκείνο που μπορεί να οριστεί από τα όρια του κήπου του σπιτιού του ίδιου του φωτογράφου).

Μετά την παραλαβή των συμμετοχών, θα ακολουθήσει επιλογή των φωτογραφιών και ενημέρωση του φωτογράφου.

Η επιλογή των φωτογραφιών θα γίνει από τους:

Στέφανο Παπαδόπουλο (Σκηνοθέτης – Μέλος της5ENTE), Γιώργο Καραγιάννη (Φωτογράφος – Δάσκαλος Φωτογραφίας – Μέλος της 5ENTE) και Βαγγέλη Νικολακόπουλο (Φωτογράφος – Συντονιστής Φωτογραφικού Τομέα Φεστιβάλ).

Χρηματική επιβάρυνση για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ δεν υπάρχει, παρά μόνο της εκτύπωσης και παρουσίασης της επιλεγμένης δουλειάς των δημιουργών.

Η υποδομή για την υπαίθρια έκθεση-παρουσίαση των φωτογραφιών αποτελεί μέριμνα των διοργανωτών. Για λόγους ομαλής παρουσίασης όλων των έργων θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες αυτά να τυπωθούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές (υλικό, διαστάσεις κ.λ.π.).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευθύνη να φέρουν οι ίδιοι (ή και δια αντιπροσώπου) και να αναρτήσουν τα έργα τους στο χώρο που θα τους υποδειχθεί.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ και των εκθέσεων θα μπορούν να ψηφίζουν για την καλύτερη φωτογραφία και για το καλύτερο συνολικά έργο μέσω ειδικής φόρμας που θα τους παρέχουν οι διοργανωτές. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στην πορεία προς τη διοργάνωση.

Σκοπός της συμμετοχής του ενδιαφερόμενου Φωτογράφου είναι το ίδιο το Ταξίδι προς το Φεστιβάλ και η διαδικασία και αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους και το χώρο πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετέπειτα αυτού.

Εξέχοντες φωτογράφοι, με συγκροτημένο θεματικά και φωτογραφικά λόγο δύναται να συμμετάσχουν με παράλληλες ατομικές εκθέσεις.

Τα καταλύματα και τα καταστήματα του οικισμού θα εξυπηρετήσουν τους Ταξιδιώτες, ενώ από τους διοργανωτές διατίθεται  χώρος για υπαίθρια ελεύθερη κατασκήνωση χωρίς καμία χρέωση. Για τους συμμετέχοντες θα λειτουργεί και συλλογική κουζίνα.

Η μετάβαση στο χώρο του Φεστιβάλ, των συμμετεχόντων αλλά και των απλών επισκεπτών, των μικρών και μεγάλων φίλων, θα γίνεται είτε με ίδια μέσα, είτε συνεργατικά, είτε και ευρύτερα συλλογικά.

Ο γραφικός οικισμός των Άνω Δολιανών, σκαρφαλωμένος στα 1005 μέτρα υψόμετρο, αριθμεί 10 κατοίκους το χειμώνα και 200 περίπου το καλοκαίρι, βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την Τρίπολη, 80 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα και 200 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Παρουσιάζει πλούσια φυσική και οικιστική ομορφιά, αποτελώντας έναν ιδιαίτερα προσιτό προορισμό και κεντρικό εκδρομικό ορμητήριο  προς τα ορεινά, πεδινά και παραθαλάσσια ανεξερεύνητα μέρη της Αρκαδίας αλλά και των γειτονικών νομών.

Η Διοργάνωση του Φεστιβάλ ανήκει στην

«5ENTE Άνω Δολιανά» και το «Ονειρολόγιο».

Οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν να παρουσιάσουν πλούσιο παρελθόν, ορεινής ποδηλασίας και πεζοπορίας, μοτοσυκλετιστικό, φυσιολατρικό, μουσικό, αγωνισμάτων στη φύση, λαογραφικής ανάδειξης, ανεύρεσης – χάραξης και χαρτογράφησης ορεινών μονοπατιών, εργαστηρίων κατασκευής μικροαντικειμένων και επεξεργασίας υλικών χειρωνακτικά με παραδοσιακές τεχνικές, σεμιναρίων φωτογραφικών και πολλά πολλά ακόμα.

Ενημερωθείτε μέσω του  www.5ente.com

Και Facebook : PenteAnoDoliani : Γιώργος Βίκυ Ονειρολόγιο

τηλ.            : 6972 582 918 Γιώργος Καραγάννης

                 : 6972 692480 Βίκυ Παπούλια

                 :6974 603693 Βαγγέλης Νικολακόπουλος

Επικοινωνία και υποβολή πρόθεσης συμμετοχής στοinfo@5ente.com


Συντονισμός Φωτογραφικού Τομέα Φεστιβάλ : Βαγγέλης Νικολακόπουλος

Πληροφορίες

This entry was posted on 3 Απριλίου 2016 by in Γενικά.

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μαζί με 5.399 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: