Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Παρασκευή 11 έως Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου – ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – 9ο Λαγκαδινό Καρναβάλι

11-14marchLagkadia_2

Οι Αρκαδικοί μύθοι ζωντανεύουν… Η παρέα του Τράγου καταφθάνει… Δριμύτερη!

Το ένατο είναι γεγονός! Το μόνο που μας χωρίζει είναι οι λίγες μέρες που απομένουν.

Φέτος καταφέραμε και έχουμε ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα από το περσινό. Οπότε μιλάμε ευθέως και πάλι για το καλύτερο Αρκαδικό καρναβάλι.
Το Λαγκαδινό Καρναβάλι είναι ένα Φεστιβάλ χορού, ποτού και ξεφαντώματος που λαμβάνει χώρο κάθε χρόνο το τριήμερο της αποκριάς. Ένα φεστιβάλ όπου εκατοντάδες επισκέπτες «καταλαμβάνουν» όλους του δημόσιους χώρους του χωριού, σε ένα πλήθος εκδηλώσεων και τις 4 μέρες που διαρκεί.

Τα παλιά σχολεία, οι πλατείες, το Πνευματικό Κέντρο, που η συντήρησή του και η αξιοποίηση του αποτελούν πάγιο αίτημα, ακόμα και οι έρημοι κατά το χειμώνα δρόμοι του χωριού, ζωντανεύουν, νοηματοδοτούνται και αποκτούν χρήση από εκατοντάδες νέους που κατακλύζουν κάθε χρόνο τον γραφικό αυτό ορεινό πετρόκτιστο οικισμό, 2,5 ώρες μόλις από την Αθήνα.

Το Πρόγραμμα

Παρασκευή 11 Μαρτίου

(Καρναβαλικό εργαστήρι – Β’ δημοτικό σχολείο)

20:00 Έναρξη 9ου Λαγκαδινού Καρναβαλιού
Κεράσματα, μουσικές, φάση

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 11 Μαρτίου στην έδρα του συλλόγου μας, το Β’ δημοτικό σχολείο στον επάνω μαχαλά, που για όλο το προηγούμενο διάστημα έχει μετατραπεί στο καρναβαλικό εργαστήριο. Από τις 20.00 και μετά σας περιμένουμε με κεράσματα και μουσικές να κηρύξουμε την έναρξη του 9ου Λαγκαδινού καρναβαλιού.

Σάββατο 12 Μαρτίου

(Πνευματικό Κέντρο)

19:00 Ο Γάιγλαρος
Κουκλοθέατρο από «Τα πάντα Φι»

Το Σάββατο 12 Μαρτίου ξανασυναντούμε την αγαπημένη μας ομάδα κουκλοθεάτρου «Τα Πάντα ΦΙ», στη νέα τους παράσταση για μικρούς και μεγάλους «ο Γάιγλαρος».

21:00 Παραδοσιακό – δημοτικό γλέντι
Με τους Τσαρούχι project

Κλασικά η βραδιά θα συνεχίσει με αυθεντικό παραδοσιακό – δημοτικό γλέντι, με τους «Τσαρούxι project» μέχρι το πρωί, με τη βοήθεια του μαγικού ζωμού!

Κυριακή 13 Μαρτίου

16:30 Περιήγηση στο χωριό
(εκκίνηση Κεντρική πλατεία)
Σε συνεργασία με τα «Άνθη της Πέτρας»

Την Κυριακή 13 Μαρτίου, όσοι επισκέπτες αλλά και ντόπιοι επιθυμούν στις 16.30 με έναρξη την κεντρική πλατεία, σε συνεργασία με την κίνηση «Άνθη της Πέτρας» διοργανώνουμε περιήγηση στα καλντερίμια του χωριού. Περπατάμε στο τόπο των μαστόρων της πέτρας, επισκεπτόμαστε μία σειρά ιστορικών κτιρίων με έντονο αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον και καταλήγουμε στο καρναβαλικό εργαστήρι.

18:00 Συνάντηση όλων των καρναβαλιστών
(Καρναβαλικό εργαστήρι)
Ντυνόμαστε και ετοιμαζόμαστε για την παρέλαση

Στις 18:00 στο Καρναβαλικό Εργαστήρι στο παλιό Β’ δημοτικό σχολείο Λαγκαδίων συγκεντρώνονται όλοι οι καρναβαλιστές, εφ’ όσων επιθυμούν να ενταχθούν στα γκρουπ της παρέλασης του καρναβαλιού.

19:30 Παρέλαση Καρναβαλιού & Κάψιμο του τράγου
Συνοδεύει η ομάδα κρουστών TERRA DJEMBE & Ακροβατικό σόου οι tribal caravan

Η καρναβαλική πομπή θα ξεκινήσει στις 19:30 από το Εργαστήρι ενσαρκώνοντας μυθικά όντα του Μαινάλου. Ο θεός Διόνυσος με τους Βάκχους προσφέρουν το κρασί, ο θεός Πάνας κυνηγά τις Νύμφες πάνω σε μονόροδο και γύρω τους χορεύουν τα Ξωτικά, οι Αμαζόνες, οι Μάγισσες με το Δράκο, οι Μάγοι και οι Καλικάντζαροι.

Η παρέλαση περνώντας από λιθόστρωτα καλντερίμια, αναμένεται να φτάσει στην κεντρική πλατεία Λαγκαδίων στις 20:00, συνοδεύοντας τον Τράγο και άλλα χειροποίητα άρματα, πλαισιωμένη από εντυπωσιακό fire show από τους tribal caravan. Ενώ φέτος  την μουσική υπόκρουση θα δίνει η πολυμελής ομάδα κρουστών TERRA DJEMBE.

Η πομπή ολοκληρώνεται στην Πλατεία Ηρώων με το κάψιμο του Τράγου και τον εκστατικό χορό γύρο από τη φωτιά, συνοδεία των κρουστών.

22:00 Συναυλία
(Πνευματικό Κέντρο)
Με τους Σαζμάν (balcan)

Το γλέντι όμως δε σταματάει καθώς οι εκρηκτικοί Σαζμάν από την Πάτρα ακριβώς δίπλα από τη πλατεία, στο Αθανασοπούλειο Πνευματικό Κέντρο θα είναι on-stage για να κορυφώσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Δευτέρα 14 Μαρτίου

10:00 Αμολάμε Χαρταετό
(Προφήτης Ηλίας)

12:00 Λαγκαδινή Φασολάδα
(Κεντρική πλατεία)

Την Καθαρά Δευτέρα κατεβάζουμε ρυθμούς και από τη 13:00 το μεσημέρι, ένα τσουκάλι με παραδοσιακή Λαγκαδινή φασολάδα θα σιγοβράζει στην πλατεία πλάι σε σαρακοστιανά εδέσματα.

Φιλοξενία

Όπως κάθε χρόνο ανοίγουμε το παλιό γυμνάσιο – λύκειο για όσους επισκέπτες δεν καταφέρουν να φιλοξενηθούν σε σπίτια του χωριού. Φέτος δώσαμε λιγάκι παραπάνω προσοχή στις υποδομές μας. Απαραίτητο είναι ένα υπόστρωμα και υπνόσακος. Για τα άλλα φροντίσαμε εμείς.

Ευχαριστίες

Όλες οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού είναι όπως κάθε χρόνο, αυτοοργανωμένες και δωρεάν. Δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τις προσφορές και τις χορηγίες. Εδώ μπορείτε να δείτε ποιοι στήριξαν την φετινή διοργάνωση.
Σας περιμένουμε στο καλύτερο Αρκαδικό Καρναβάλι!

Λαγκαδιανός Σύλλογος

Σύλλογος Νέων Λαγκαδίων –«Δράσις»
Καρναβαλική Ομάδα – «Η Παρέα του Τράγου»

*Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στα γκρουπ του καρναβαλιού θα ήταν σκόπιμο δηλώσουν συμμέτοχη νωρίτερα τηλεφωνώντας ή στέλνοντας sms στο : 6974604606 (Ελένη). Η συμμετοχή κοστίζει 5 ευρώ.

Για την φιλοξενία: 6974604606 (Ελένη)

Για οτιδήποτε άλλο: 6942602766 (Μάριος)

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 1 Μαρτίου 2016 by in 11/03/2016,12/03/2016,13/03/2016,14/03/2016,Αρκαδία,Καρναβάλι 2016 and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: