Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ 1986 – 2016
Εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του
Το στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό το γενικό τίτλο «Μουσική από παιδιά για παιδιά» διοργανώνει Συναυλία της τάξης φλάουτου της καθηγήτριας Ιβόνας Γκλίνκα την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20.30 στην αίθουσα Σεμιναρίων του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.
Θα ακουστούν έργα των W. A. Mozart, T. Boehm, F. Schubert, L.v. Beethoven, & J. Brahms, F. Poulenc, A. Vivaldi, F. Quantz, C. Reinecke, C. Debussy, G. Faure.
Στο πιάνο συνοδεύει η Λουντμίλα Ιβάνοβα
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο
Πλατεία Κορυλλού 2, 26225 Πάτρα
Τηλ.: 2610 276540
Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών ιδρύθηκε το 1986, επί Δημαρχίας κ. Θ. Άννινου. Διευθυντές του Δημοτικού Ωδείου διετέλεσαν για το χρονικό διάστημα 1986-1988 ο Π. Βεντούρας, για την περίοδο 1988-1995 ο Δημ. Μποντίνης, τέλος από το 1995 έως και σήμερα Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Γεράσιμος Βουτσινάς.
Στα πρώτα στάδια της λειτουργίας του, διέθετε σχολές Πιάνου, Κιθάρας, Μονωδίας Χάλκινων Πνευστών (τρομπόνι) και Βυζαντινής Μουσικής, ενώ φοιτούσαν 80, περίπου μαθητές. Τα έτη 1987 έως 1995 εκτός των ήδη υπαρχόντων τμημάτων, άρχισαν να διδάσκονται και Ξύλινα Πνευστά (φλάουτο), Ακορντεόν, Σαντούρι, Ηλεκτρική Κιθάρα και Ντραμς. Το 1991 ιδρύθηκε η Ορχήστρα Εγχόρδων «Οι Σολίστ της Πάτρας», όπου αποτέλεσμα της ύπαρξης της Ορχήστρας αυτής στο Δημοτικό Ωδείο ήταν και η ίδρυση της σχολής Εγχόρδων με τη διδασκαλία σε αυτή Βιολιού και Βιολοντσέλου. Το χρονικό αυτό διάστημα φοιτούσαν στο Ωδείο 150 περίπου μαθητές.
Το Δημοτικό Ωδείο είναι σήμερα ένα μουσικό σχολείο υψηλών προδιαγραφών το οποίο έχει καταγραφεί σε Πανελλήνιο επίπεδο ως ένα από τα πλέον αξιόπιστα Μουσικά Ιδρύματα. Με την συμπλήρωση πλέον όλων των σχολών και τμημάτων φοιτούν κατ΄ έτος περίπου 550 μαθητές.