Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Τρίτη 12 ΙΑΝ (Εγκαίνια 20:00) έως Πέμπτη 11 ΦΕΒ- ΠΑΤΡΑ, Αγορά Αργύρη – «ΜΝΗΜΕΣ» / ομαδική έκθεση της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας

μνημεσΠατρα.jpg

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 στις 8:00 μ.μ. η ομαδική έκθεση της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας , που επιμελείται η Παπακώστα Κωνσταντίνα, με τίτλο «ΜΝΗΜΕΣ». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016.

56 καλλιτέχνες  της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας εκθέτουν στο κτήριο της Αγοράς Αργύρη  έργα τους, ανιχνεύοντας  μνήμες που διεκδικούν τη θέση τους στο παρόν. Οι μνήμες ανασύρθηκαν, απέκτησαν ύλη, χρώμα και προσεγγίστηκαν από τους δημιουργούς, άλλοτε αφηγηματικά ή συμβολικά ως καθαρή αναπαράσταση, άλλοτε αναδυόμενες  μέσα από την ίδια τη φύση των υλικών που συνθέτουν το έργο τέχνης, πλησιάζοντας την αφαίρεση. Ο θεατής που θα παρακολουθήσει την έκθεση, θα έχει την ευκαιρία να μοιραστεί την εσωτερική διαδικασία της αναζήτησης της μνήμης, της ενόρασης, καθώς και το γόνιμο αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας  μέσα από έργα ζωγραφικής και μεικτής τεχνικής, γλυπτά,  κατασκευές, εγκαταστάσεις και βίντεο αρτ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επιμελήτρια, η έκθεση είναι μία διαδρομή , ένα ταξίδι, « σε έναν κόσμο εσωτερικό, πολυεπίπεδο, χωρίς αρχή μέση και τέλος. Εκεί όπου ο χρόνος παύει να υπάρχει σαν όρος και σαν όριο, εκεί όπου το γεγονός, η στιγμή και η εντύπωση, γίνονται η ιδέα, και η αίσθηση. Εκεί που οι μνήμες μετουσιώνονται, συνιστώντας την αφορμή της καλλιτεχνικής δημιουργίας»

Συμμετέχουν οι:

Αβραμοπούλου Ιφιγένεια, Ανδρουτσάκης Στάθης, Αντωνέλλος Μιχάλης,  Αραπάκη Ξένια, Αραπάκου Δώρα, Αστερή Έφη, Βανταράκη Χρυσάνθη, Βάος  Αντώνης, Βασιλειάδου Μάρω, Βερικίου Έφη, Βλαχάκη Χριστίνα, Γερολυμάτος Διονύσης, Γερούκη Αγγελική, Γεωργοπούλου Ελένη, Γιαννοπούλου Δώρα, Γρίβα Αντωνία, Διαμάντης Ορέστης, Ζαβέρδα Ελένη, Θεμελής Θανάσης, Θεμιστοκλέους Άγγελος,  Θεμιστοκλέους Ελωίζος , Καρατζά Άννα, Κασπίρης Ανδρέας, Καφκά Ελένη, Κορδέλας Χαράλαμπος, Κούκου Αλεξάνδρα , Κουτσούκης Χρήστος, Μαλτέζου Ανδριάννα, Μαρινοπούλου Μαρίζα, Μαυρόγιαννη Ευτυχία,  Μπαρμπαγιάννη Έλλη, Μπονάτσου Τίτα, Μπότσαρη Κατερίνα, Μπράτη Ειρήνη, Ντάτσικα Παναγιώτα, Παναγιωτακοπούλου Δήμητρα, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Παντελής Διονύσιος, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Παπατριανταφυλλόπουλος Κώστας, Παππάς Χρήστος,  Πήττα Άννα, Πολυγένη Αμαλία, Πρέσσας Νίκος, Σιαφάκας Κώστας, Σκλαβενίτης Φίλιππος, Σοφιανόπουλος Τέλης, Σταθοπούλου Βάσω, Στασινοπούλου Κανέλλα, Στεφανίδη Χρύσα, Τοξαβίδη Μαρία, Φίλιου Ιωάννα, Φούτζουλας Αλέξης, Χατζήπαπας Αριστομένης, Χάχαλη Κατσιγιάννη  Ευθαλία,   Χονδραλή Μαρία  .

ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ
Εγκαίνια: Τρίτη  12 Ιανουαρίου 2016
Διάρκεια έκθεσης:  12 Ιανουαρίου 2015 – 11 Φεβρουαρίου 20
Διεύθυνση: Αγίου Ανδρέου 12 , Πάτρα 26221       Τηλ.: 261 046 1740
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00 

ΕΝΩΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Ε.Ε.Π)

Η ΕΝΩΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ( PATRAS VISUAL ARTISTS ASSOCIATION ) ιδρύθηκε ως σωματείο το 2011 στην πόλη της Πάτρας, με σκοπό την ανάπτυξη και προαγωγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Πάτρα, τη διασφάλιση του δικαιώματος της έκφρασης και του καλλιτεχνικού έργου σε όλους τους τομείς των εικαστικών τεχνών και τη μέριμνα για τα συμφέροντα των εικαστικών καλλιτεχνών. Έχει επίσης σκοπό τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, τη συμβολή στην προβολή των επιτευγμάτων στην Πάτρα και διεθνώς, την επαφή και συνεργασία με τοπικούς φορείς παραγωγής και ανάπτυξης κάθε μορφής πολιτισμικής δραστηριότητας με έμφαση στις εικαστικές τέχνες και την υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία νέων πολιτιστικών θεσμών.

Τακτικά μέλη της «Ένωσης» είναι α) απόφοιτοι των σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας , β) απόφοιτοι ισότιμων και αναγνωρισμένων από το κράτος εικαστικών σχολών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης Ελλάδας και εξωτερικού και γ) εικαστικοί καλλιτέχνες μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε.

Δράσεις:

  • 2012 Έκθεση  «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
  • 2013 Έκθεση  για φιλανθρωπικό σκοπό στο κτήριο των ΠΑΛΑΙΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ σε συνεργασία με την ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 
  • 2014 Έκθεση με τίτλο «ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ» μελών της Ένωσης και μαθητών του Χ.Θεμιστοκλέους στο κτήριο της ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗ. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης με τίτλο: «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ , ο ζωγράφος, ο γλύπτης, ο δάσκαλος» που έγινε στο ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ και συνδιοργανώθηκε εκτός από την Ένωση, από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ και το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΧΑΪΑΣ–ΚΥΠΡΟΥ  «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ», με τη στήριξη της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σπίτι της Κύπρου.
  • 11/2015-2/2016 Έκθεση στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ σε συνεργασία με τη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΧΑΪΑΣ , Ε.Κ.Φ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ.

ΕΝΩΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Πρόεδρος                                                        Γραμματέας

Βανταράκη Χρυσάνθη                    Ευθαλία Κατσιγιάννη Χάχαλη

Διεύθυνση:  Αγίου Ανδρέου 158Α

Τηλ.:      6974819481

email: patras.visual.artists@gmail.com

 

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μαζί με 5.400 ακόμα followers
Αρέσει σε %d bloggers: