Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου (Πρεμιέρα) έως Σάββατο 12 Δεκεμβρίου -ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Πνευματικό Κέντρο – «Η τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιρωντού απο την θεατρική ομάδα Συν1-Μιχάλης Τούμπουρος

Το θεατρικό σχήμα Συν Ένα Μιχάλης Τούμπουρος παρουσιάζει στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού, «Η τρελή του Σαγιό».

2011syn1Kalamata

Παραστάσεις: Παρασκευή 20 Νοεμβρίου – Σάββατο 12 Δεκεμβρίου (Εκτός Δευτέρας & Τρίτης)
Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή Ώρα 21:15
Σάββατο-Κυριακή Ώρα 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ φοιτητικό


 

Ο Ζιρωντού θεωρείται από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου. Το έργο του, «Η τρελή του Σαγιό» διακρίνεται για την κομψότητα του ύφους και την ποιητική φαντασία. Επίκαιρο, παρουσιάζει την άπληστη διάθεση και πρόθεση των ανθρώπων για πλουτισμό μέσω της εκμετάλλευσης του φυσικού περιβάλλοντος από τους κερδοσκόπους, κομπιναδόρους, μεσίτες και χρηματέμπορους οι οποίοι ως αδηφάγα τρωκτικά αφήνουν στο πέρασμά τους την καταστροφή και την ερήμωση.

Η τρελή του Σαγιό, η Ωρελί, γραφική παρουσία στους δρόμους του Παρισιού οργανώνει σε ενιαίο μέτωπο όλους τους φτωχούς της συνοικίας της, τους ρακοσυλλέκτες, τους βοθροκαθαριστές, τις ανθοπώλες, τους πλανόδιους τραγουδιστές, τους σαλτιμπάγκους, τους λαντζιέρηδες και τους σερβιτόρους και με τη βοήθεια τους καταφέρνει να ρίξει στους υπονόμους του Παρισιού ολόκληρο το συρφετό των συμφεροντολόγων και να απαλλάξει μια για πάντα την ανθρωπότητα από την παρουσία τους.

Το έργο καταγγέλλει τη δολοφονία της ομορφιάς και της αλήθειας από έναν μηχανικό πολιτισμό που εξουδετερώνει ζωτικές πηγές της ανθρώπινης ζωής, όπως είναι το χιούμορ, η αγάπη, το συναίσθημα, η ποίηση της φύσης και η αυθόρμητη απλότητα. Η ‘Τρελή του Σαγιό’ αναλαμβάνει στο όνομα της ποιητικής παραφροσύνης, την ευθύνη της ‘λογικής’ λύσης για τη δολοφονία της ανθρώπινης ποίησης από τη μηχανική και τεχνοκρατική βαρβαρότητα.

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης

Μουσική: Γεώργιος Κουρουπός

Βοηθοί σκηνοθέτη: Όλγα Θεοδώρου, Μιμίκα Τάσση

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Γεωργία Γαρδελίνου, Ηλίας Γιαννόπουλος, Δήμητρα Διακουμέα, Κώστας Δούσης, Πάνος Ηλιόπουλος, Χαρά Καραμπάτου, Λευτέρης Καρμοίρης, Πάνος Κουραμπάς,Τάκης Κρόμπας, Δημήτρης Καούρης, Σέφη Κούβελα, Νίκος Κυριακουλάκος, Έφη Λεάκου, Αλεξάνδρα Λυμπερουπούλου, Χρύσα Μαργαριτίδη, Ρούλα Μέντη, Μαρία Μπαλάσκα, Έφη Μπετιχαβά, Λεωνίδας Παχτίτης, Μαγδαληνή Πλεμμένου, Λευτέρης Πουλέτης, Σοφία Μποτσέα, Ειρήνη Σκανδάλη, Ελένη Σταυροπούλου, Μιμίκα Τάσση, Ηλίας Τεντζογλίδης, Μαρία Τζιφή, Χρήστος Τσουμελέας, Γεωργία Τσώνη, Βαγγέλης Χαχής.

577225_446739798735460_351252988_nΣυν Ένα Μιχάλης Τούμπουρος

Advertisement

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: