Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απο 2 Νοεμβρίου 17:00 -19:00 – Πάτρα, Θέατρο Act – «Άχρονο σώμα» / Εργαστήριο σύγχρονου χορού-χοροθεάτρου για ενήλικες άνω των 60 ετών

«Άχρονο σώμα» στο θέατρο act

ΕγαστηριοΧοροθεάτρουΠατρα

Εργαστήριο σύγχρονου χορού-χοροθεάτρου για ενήλικες άνω των 60 ετών

Το θέατρο act και ο Νίκος Λυμπεράτος συνεργάζονται για την δημιουργία ενός εργαστηρίου σύγχρονου χορού-χοροθεάτρου για ενήλικες άνω των 60 ετών, με τίτλο «Άχρονο Σώμα». Η έναρξη θα γίνει τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 17:00-19:00. Επίσης, θα λάβει χώρα δωρεάν διήμερο γνωριμίας το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 14:00-17:00.
Γιατί σύγχρονος χορός άνω των 60 ετών; Γιατί ο χορός δεν έχει ηλικία, η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν έχουν ηλικία.
Τι είναι χορός; Γιατί χορεύουμε; Τι συμβαίνει στο σώμα όταν χορεύει; Τι μπορεί να κάνει το σώμα ενός μεγαλύτερου σε ηλικία ανθρώπου, που είναι ζωντανός και πάλλεται από την ίδια τη ζωή, που επιτρέπει στα ταλέντα του και τις ποιότητές του, αντί να συρρικνώνονται, να εκφραστούν ανεμπόδιστα χωρίς να φοβάται, που δεν περιορίζει τον εαυτό του από τα πρότυπα που επιβάλλει η κοινωνία μας και ο εκλογικευμένος τρόπος ζωής, που επανεξετάζει διαρκώς τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις που διαμορφώνουν τη στάση μας, και τις μετα- μορφώνει με καθαρή πρόθεση για έναν δικό του τρόπο εξέλιξης και ύπαρξης; Ο σύγχρονος χορός λανθασμένα έχει ταυτιστεί με το νεανικό σώμα.
Το εργαστήριο «Άχρονο σώμα» επιχειρεί λοιπόν να διαπραγματευτεί και να συνδιαλεγεί με τα παραπάνω ερωτήματα, πιστεύοντας στην ιδιαίτερη ομορφιά, ποιότητα και πείρα ζωής, του μεγαλύτερου ηλικιακά σώματος, χαρίσματα που συχνά μένουν ανεκμετάλλευτα.
Σημαντικοί χορογράφοι όπως η Pina Bausch και ο Wayne McGregor, ομάδες χορού όπως το Nederlands Dancetheater και η ομάδα Company of Elders, και θέατρα όπως το Sadler’s Wells του Λονδίνου, έχουν δημιουργήσει παραστάσεις η διατηρούν σταθερά ομάδες ανάλογων ηλικιών.
Το εργαστήριο μέσα από μια σειρά συναντήσεων-μαθημάτων, σκοπεύει στην εισαγωγή της τέχνης του χορού τόσο σαν ερευνητική-εκπαιδευτική διαδικασία, φέρνοντας τους συμμετέχοντες σε μια νέα σχέση με το σώμα και τις δυνατότητες κίνησης και έκφρασης, όσο και σαν καλλιτεχνική, από το στάδιο της τεχνικής εκπαίδευσης έως αυτό της παράστασης και της ανάλυσης-εκτίμησης. Θα αναπτυχθεί η κριτική γλώσσα, και θα συζητηθεί και εκτιμηθεί η αναγκαιότητα και ο σκοπός της τέχνης στη σημερινή κοινωνία και ιδιαίτερα σε ανθρώπους που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με αυτή.
Το εγχείρημα έχει τα χαρακτηριστικά της μεθόδου project δίνοντας έμφαση στη διαδικασία-έρευνα, και ενδέχεται να εμπλουτιστεί με ομιλίες, προβολές, διάδραση με καλλιτέχνες από άλλους τομείς, κλπ.

Το εργαστήριο θα συγκροτηθεί από μια ομάδα 10 με 12 ατόμων -με μια σχετική ελαστικότητα στο όριο ηλικίας- και αποσκοπεί σε μία τελική παράσταση. Θα υπάρξει μια συμβολική συνδρομή των συμμετεχόντων για τις ανάγκες του εργαστηρίου.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Νίκος Λυμπεράτος. Θα υπάρξει δωρεάν διήμερο γνωριμίας το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 14:00-17:00, μετά από κράτηση θέσης. Η έναρξη θα γίνει τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 17:00-19:00. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται για αιτήσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6938448180 και στο θέατρο act.

«Άχρονο σώμα» εργαστήριο σύγχρονου χορού-χοροθεάτρου για ενήλικες άνω των 60 ετών στο θέατρο act| Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65
Δωρεάν διήμερο γνωριμίας: Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Οκτωβρίου 14:00-17:00
Έναρξη: Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα κα Πέμπτη στις 17:00-19:00
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6938448180, 6936122263

Advertisement

One comment on “Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απο 2 Νοεμβρίου 17:00 -19:00 – Πάτρα, Θέατρο Act – «Άχρονο σώμα» / Εργαστήριο σύγχρονου χορού-χοροθεάτρου για ενήλικες άνω των 60 ετών

  1. Παράθεμα: Πάτρα, Θέατρο Act – Πρόγραμμα θεατρικής περιόδου 2015 – 2016 | Pelopolitismos

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πληροφορίες

This entry was posted on 2 Νοεμβρίου 2015 by in Αχαΐα,Γενικά,Θέατρο,Θεάτρου,Χορός and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: