Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 21:00 – Καλαμάτα, αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου – Προς μια Έξυπνη Πόλη | τραπέζι

21:00 Προς μια Έξυπνη Πόλη | τραπέζι | επιμέλεια: Βασίλης Παπαευσταθίου
συμμετέχουν:
Ελένη Βλαχoγιάννη (Επίκουρος Καθηγήτρια στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ)
Δημήτρης Δημόπουλος (Πολιτικός Μηχανικός, ΜΒΑ Northeastern University και Harvard University)
Παναγιώτης Παπαντωνίου (Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός, ΜSc, επιστημονικός συνεργάτης ΕΜΠ)
Δημήτρης Τριαντάφυλλος (Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Msc, TSS.SL- Aimsun)
αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου

φαντασου την καλαματα_4

Περιληπτική περιγραφή:
Εκκινώντας από διαπιστωτικά συμπεράσματα και ευρωπαϊκά παραδείγματα και προσεγγίζοντας το σύνολο των πολιτικών και των δράσεων που στοχεύουν στην εφαρμογή βιώσιμων κυκλοφοριακών συστημάτων σε ήπιες μορφές ανάπλασης, διερευνούνται οι παράμετροι που απαντούν στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον η πόλη .

Με ποιες πολιτικές, με ποια εργαλεία, με ποιους φορείς και πρόσωπα θα κινηθεί η Καλαμάτα προς μια ευφυέστερη οργάνωση με κεντρικό στόχο την βιώσιμη αστική κινητικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων;

Επιμέλεια : Βασίλης Παπαευσταθίου, διπλ. Πολ. Μηχανικός ΕΜΠ, Msc Πολεδομία Χωροταξία ΕΜΠ, υπ. διδ. Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ

Συμμετέχουν:
Παναγιώτης Παπαντωνίου
Ο Παναγιώτης Παπαντωνίου είναι Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός, επιστημονικός συνεργάτης στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Διατμηματικό-Διεπιστημονικό πρόγραμμα σπουδών «Διαχείριση και Τεχνολογία Υδατικών πόρων» της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και Διδακτορικού Διπλώματος ΕΜΠ.

Δημήτρης Τριαντάφυλλος
«Γεννήθηκα το 1983 στην όμορφη Καλαμάτα του Νομού Μεσσηνίας. Στα δεκαοκτώ την αποχωρίστηκα για σπουδές σε Αθήνα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Στην συνέχεια, ακολούθησα τον δρόμο του εξωτερικού με δυο χρόνια σπουδών στα Συστήματα Μεταφορών Tecnische Universitat Munchen, M.Sc. in Transportation Systems). Ταυτόχρονα, εργάστηκα σε μελέτες των Πανεπιστημίων, με απώτερο στόχο στην πορεία να εργαστώ στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να αποκτήσω περισσότερη επαγγελματική εμπειρία και γνώση. Έτσι και έγινε (TSS.SL- Aimsun). Ο συνδυασμός εξειδικευμένης γνώσης και επαγγελματικής εμπειρίας, μαζί με τις υψηλού επιπέδου ικανότητες μου σε τεχνικό και αναλυτικό επίπεδο, με βοηθούν να εξελίσσομαι συνεχώς και να έχω γίνει βασικό μέλος στην ομάδας εργασίας. Κύριος στόχος μου είναι με συνέπεια και αποφασιστικότητα να συνεχίσω τις να εργάζομαι ως συγκοινωνιολόγος μηχανικός, να είμαι δημιουργικός στον χώρο που εργάζομαι, να συμμετέχω στην έρευνα και να εμπλουτίζω το γνωστικό μου αντικείμενο μέσα από τις καθημερινές επαγγελματικές προκλήσεις και φυσικά με διαρκή επιμόρφωση στον κλάδο».

Ελένη Βλαχογιάννη
Η Ελένη Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 22 Ιουνίου 1978 και είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ. Έχει σημαντική εμπειρία σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα που αφορούν στην πρόβλεψη της κυκλοφοριακής ροής, τα ευφυή συστήματα μεταφορών και τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πάνω από 90 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και εστιάζεται κυρίως στην ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης και εξόρυξης πληροφορίας στην κυκλοφοριακή τεχνική.

Δημήτρης Δημόπουλος
Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών. Κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) και στα Χρηματοοικονομικά από το Northeastern University και το Harvard University.

Πληροφορίες

This entry was posted on 31 Οκτωβρίου 2015 by in 31/10/2015,Αφιερώματα,Μεσσηνία.

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μαζί με 5.400 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: