Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 19:30 – Πάτρα, Ξενοδοχείο «Βυζαντινό» – Παρουσίαση βιβλίου «5 μαθήματα ζωής» του καθηγητή Ε.Μ.Π Θ.Π ΤΑΣΙΟΥ

30-10Τασιοσ

To βιβλιοπωλείο «Discover your Way” και οι εκδόσεις «Αγγελάκη» παρουσιάζουν το βιβλίο «5 μαθήματα ζωής» του καθηγητή Ε.Μ.Π Θ.Π ΤΑΣΙΟΥ. H παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Βυζαντινό». (Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου 106, Πάτρα, Τηλ.: 26102 43000).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 

Δρ Απόστολος  ΠαρπαΐρηςΑρχιτέκτων-Πολεοδόμος-Περιβαλλοντολόγος

Κώστας Χριστόπουλος, διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός

Σταύρος Σολωμός , -Καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολυφωνικής χορωδίας Πάτρας.

Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου,Αναγνώστρια, Μέλος της Εταιρείας φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Δημιουργός και υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές της Πρόζας», Μέλος του Δ.Σ της Ένωσης των Καλαβρυτινών της Πάτρας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι λόγοι επλήθυναν, οι θεωρίες φουντώσανε αλλ’ οι κοινωνίες μας δεν πάνε πολύ καλά…
Και πολλοί λένε πως όταν πρόκειται για το κοινό Καλό (την Συνισταμένη του ατομικού Ήθους δηλαδή), μόνον το Παράδειγμα είναι ικανό να μας αλλάξει: Διότι διαθέτει πειστικότητα (πρόκειται για πράξεις, κι όχι για φλυαρίες) και λειτουργεί και ως Σύμβολον (βραχυκυκλώνοντας την τεράστια απόσταση ανάμεσα στο νοούμενον και στο υπάρχον). Θυμάστε όταν (παιδιά) βγαίναμε απ΄ τον κινηματογράφο, πώς ασυναίσθητα περπατούσαμε σαν τον πρωταγωνιστή· ή με πόσην τρυφερότητα κοιτούσαμε τους ανάπηρους με τη ματιά του Σαρλώ.

Μα τα ζωντανά παραδείγματα γύρω μας λιγόστεψαν: Καθώς οι πόλεις κι ο ρυθμός του βίου μεγάλωσαν, δέν βλέπομε εύκολα μπροστά μας τον «Αξιομίμητο», τα δε ΜΜΕ δέν έχουν πάντοτε συμφέρον να προβάλουν το αξιομίμητο -προβάλλουν το ευκολομίμητο!

Αυτή λοιπόν η ανάγκη Παραδειγμάτων μας οδηγεί προς Προσωπικότητες της Ιστορίας, των οποίων ο βίος μπορεί να γίνει Μάθημα του δικού μας βίου.

Έτσι, σ’ αυτό το βιβλίο επιλέχθηκε ένας Φιλόσοφος (ο Σωκράτης), ένας Μουσικός (ο Μότσαρτ), ένας Επιστήμονας και Πολιτικός (ο Φραγκλίνος), ένας Πρίγκιπας Επαναστάτης (ο Βολκόνσκι) και ένας τραγικός Συγγραφέας (ο Καζαντζάκης). Η αφιέρωσή τους σε σκοπούς υψηλούς, η αγάπη τους στον Συνάνθρωπο, κι η αντοχή τους στα βάσανα της ζωής, ενδέχεται να συνηχήσουν μέσα μας…

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 30 Οκτωβρίου 2015 by in 30/10/2015,Αχαΐα,Παρουσιάσεις-Συνεντεύξεις.

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: