Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Οκτωβρίου – Καλαμάτα – Προβολή της Θεσσαλονίκης στην Καλαμάτα και έκθεση Αγιορειτικής Εστίας

kalamata_thes

Ο Δήμος Καλαμάτας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν στην Καλαμάτα εκδηλώσεις προβολής της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της. Οι εκδηλώσεις αυτές θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 22 – 23 Οκτωβρίου 2015, σε συνέχεια προβολής της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο 27 – 29 Μαρτίου 2015.

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσουν τα εγκαίνια της προβολής της Θεσσαλονίκης, καθώς και της έκθεσης έργων του Βρετανού ζωγράφου – αρχιτέκτονα Doug Patterson, με τίτλο «Ζωγραφίζοντας σε τόπους ιερούς. ΄Αθως – Σινά», που διοργανώνουν οι δύο Δήμοι σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19.00, στο φουαγιέ του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

kalamata_thes_2
Η έκθεση «Ζωγραφίζοντας σε τόπους ιερούς. ΄Αθως – Σινά», με έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και θα διαρκέσει από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2015.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στις 22 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, καθώς και σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα διεξαχθούν εκδηλώσεις προβολής της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

• 19.00 Εγκαίνια των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της έκθεσης φωτογραφίας της Αγιορείτικης Εστίας
• 20.00 Παρουσιάσεις για την πόλη της Θεσσαλονίκης

ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

• 18.00 Προβολή της Θεσσαλονίκης με έντυπο υλικό και παραδοσιακά προϊόντα. Παρασκευή περέκ από το Γυναικείο Συνεταιρισμό «Άγιος Αντώνιος» (θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες η διενέργειά της σε εξωτερικό χώρο)
• 21.00 Παιχνίδι «Μια μέρα στην εικονική Θεσσαλονίκη» στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου (θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες η διενέργειά του σε εξωτερικό χώρο). Η εφαρμογή SKG.360 που δημιούργησε η ομάδα Google Developers, είναι ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που μεταφέρει τον συμμετέχοντα σε μνημεία και πλατείες της Θεσσαλονίκης. Ελεύθερη συμμετοχή με δώρα διαμονή στη Θεσσαλονίκη, προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

• 11.30 -13.30 Google my business Workshop για επιχειρηματίες. Γνωριμία με τα εργαλεία της Google για καλύτερη προώθηση της επιχείρησης.
• Από τις 15:00-16:00 Workshop από την ομάδα Google Developers, Εισαγωγή και παρουσίαση της εφαρμογής SKG 360 game.

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

• 17.00-19.00 Β2Β (Business to Business) – διμερείς συναντήσεις στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού, της εστίασης και επιχειρηματίες.

ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!

Επίσης, στις 13.30 της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, σε συνεργασία με ιδιώτη ο οποίος θα παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του, ο Φίλιππος Μπαντής θα παρασκευάσει μπουγάτσα Θεσσαλονίκης για το κοινό της Καλαμάτας.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΩΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ

Το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο ηρώον των Μεσσηνίων Μακεδονομάχων, έμπροσθεν του Διοικητηρίου.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Οι δύο Δήμοι σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία θα διοργανώσουν έκθεση έργων του Βρετανού ζωγράφου – αρχιτέκτονα Doug Patterson, με τίτλο «Ζωγραφίζοντας σε τόπους ιερούς. ΄Αθως – Σινά».
Ο Βρετανός αρχιτέκτονας και ζωγράφος Doug Patterson, μια πολυσύνθετη, Αναγεννησιακή προσωπικότητα με λαμπρό επιστημονικό και καλλιτεχνικό έργο, παρουσιάζει τη λαμπρή δουλειά του από το Άγιον Όρος και την Αγία Αικατερίνη Σινά, ακολουθώντας τα βήματα του Ρώσου περιηγητή των αρχών του 18ου αιώνα Βασίλι Μπάρσκι.
Αυτή η ιδέα να παρακολουθήσει τη διαδρομή τριών γνωστών περιηγητών, του Βασίλι Γκρηγκόροβιτς Μπάρσκι στο Άγιον Όρος και την Ορθόδοξη Ανατολή, του Σάμιουελ Ντέιβις στα Ιμαλάια και το Μπουτάν και του Χέρκουλες Μπραμπαζόν Μπραμπαζόν στις Ινδίες, και να αποτυπώσει με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική γραφή του τα μνημεία, που και εκείνους εντυπωσίασαν και στην εποχή τους κατέγραψαν, αποτελεί το κεντρικό κίνητρο στο έργο του.
Η ζωγραφική του, ιδιαίτερη, φωτεινή, με τολμηρή γραμμή και λαμπρά χρώματα, υπηρετεί με τον πιο πετυχημένο τρόπο την ομορφιά, τον πλούτο, το μεγαλείο των κτισμάτων, αλλά και την ταπεινότητα, την εσωστρέφεια και την αφιέρωση των Μοναχών.
Η Έκθεση είχε πρωτοπαρουσιαστεί στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας το 2011 και από τότε έχει εκτεθεί και σε άλλους χώρους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Η Αγιορειτική Εστία είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2000 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και ουσιαστικά αποτελεί την λειτουργική συνέχεια της Εκθέσεως «Θησαυροί του Αγίου Όρους», που παρουσιάστηκε το 1997, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Πρωτογενείς έρευνες, εκδόσεις, συνέδρια, εκθέσεις, και η συνεχώς αναπτυσσόμενη λειτουργία του Βιβλιοπωλείου της, η ίδρυση Βιβλιοθήκης με επίκεντρο την βιβλιογραφία για το Άγιο Όρος, η άριστη αξιοποίηση του διατηρητέου κτιρίου Νεδέλκου, στο κέντρο της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης, όπου και τα ιστορικά μετόχια των Μονών του Αγίου Όρους, η οργάνωση και τήρηση αρχείων, η παροχή δυνατοτήτων σε νέους πτυχιούχους να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, η ενίσχυση των βιβλιοθηκών στο ελλαδικό και τον διεθνή χώρο, αξιοποιώντας τις δικές της εκδόσεις, αλλά και το εκδοτικό απόθεμα το σχετικό με το Άγιο Όρος, είναι οι σταθεροί τομείς στους οποίους συνεχίζει να δραστηριοποιείται η Αγιορειτική Εστία.

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 20 Οκτωβρίου 2015 by in 22/10/2015,23/10/2015,Έκθεση,Αφιερώματα,Μεσσηνία and tagged .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: