Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 21:30 – Σπάρτη & Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 19:30 – Σελλασία – Koumaria Residency 2015

Medea Electronique.

Koumaria Residency 2015:

Site-specific acoustic improvisations: A Recording Project

Φωτογραφία του χρήστη SPRTcult.
Φωτογραφία του χρήστη SPRTcult.
 Μία ενδιαφέρουσα συμμετοχή, της τελευταίας στιγμής,

στις εκδηλώσεις ΣΠΑΡΤΗ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ, από ομάδα μουσικών.

Παρουσίαση έργου από το Koumaria Residency 2015 (http://www.koumaria.gr/ ) σε Σελλασία και Σπάρτη.

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 21.30 συναντιούνται και αυτοσχεδιάζουν σε χώρο στάθμευσης επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 107 στη Σπάρτη (απέναντι από το κτίριο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – λίγο πιο πάνω από την Εθνική Τράπεζα ) στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Ανοιχτή Πόλη» που διοργανώνει ο Δήμος Σπάρτης.

Παρακάτω δείτε αναλυτικά στοιχεία για το Medea Electronique:
Ο στόχος του residency είναι η δημιουργία μιας συμβιωτικής εμπειρίας για τους συμμετέχοντες η οποία θα εμπνεύσει και θα προάγει τη μελλοντική τους δουλειά. Οι δια-πολιτισμικοί διάλογοι που υποκινεί το residency αφ’ ενός πυροδοτούν νέους καλλιτεχνικούς στοχασμούς και αφ’ ετέρου καταρρίπτουν παλαιότερες παραδοχές.

Η Medea Electronique, πρότεινε για το Koumaria Residency 2015 τον τίτλο «Site-specific ηχητικοί αυτοσχεδιασμοί: Ένα έργο καταγραφής» και συγκέντρωσε για τη φετινή εκδοχή του προγράμματος καλλιτέχνες που προέρχονται κυρίως από το πεδίο της μουσικής. Αυτή τη χρονιά οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εστιάσουν στον ηχητικό – μουσικό αυτοσχεδιασμό και σε τοπο-ειδείς (site-specific) επιτελέσεις/καταγραφές, που έγιναν διάσπαρτα σε μέρη της Πελοποννήσου.

Με πρόθεση εξερεύνησης και χαρτογράφησης, αναζητήθηκε μια ποικιλία από γεωγραφικά, πολιτισμικά και ηχητικά περιβάλλοντα. Στις κατά τόπους επισκέψεις για αυτοσχεδιασμό και καταγραφή ήταν, μαζί με τους residents, μέλη της Medea Electronique: Μανώλης Μανουσάκης, Κλεοπάτρα Κοραή, Eric Lewis, Michael Larsson, Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Tim Ward, Αγγελική Πούλου.
Ο Felix Del Tredici, μουσικός-τρομπονίστας, ο Preston Beebe, κρουστός και ο Jung Wook Hong, μουσικός παραγωγός – όλοι τους από τον Καναδά, η Melisa Delgado, βιολονίστα από την Ολλανδία, ο Robert Jedrzejewski, τσελίστας από την Πολωνία, η Marili Pizarro, χορεύτρια-περφόρμερ από το Πουέρτο Ρίκο με την καθοδήγηση του Eric Lewis, καθηγητή φιλοσοφίας στο μουσικό αυτοσχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Medea Electronique όπως επίσης και με guest residents όπως η Σαββίνα Γιαννάτου, ταξίδεψαν σε δυσπρόσιτα σημεία της Λακωνίας, επισκέφθηκαν βιομηχανικούς χώρους, εγκαταλελειμμένα μοναστήρια, ορεινά χωριά, ερείπια αρχαιολογικών μνημείων και πλούσια φυσικά τοπία. Συνέλλεξαν αναφορές και πρωτογενές υλικό, πειραματίστηκαν με την ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε μέρους αυτοσχεδιάζοντας επί τόπου και καταγράφοντας παράλληλα το έργο τους.

Λίγο πριν τη λήξη του φετινού προγράμματος, οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο φετινό residency, συναντιούνται, και παράγουν αυτοσχεδιαστική μουσική σε δύο απροσδόκητους δημόσιους χώρους στη Λακωνία.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 19.30 επιστρέφουν στη Σελλασία για έναν ακόμα μουσικό αυτοσχεδιασμό στο καφενείο του Τάκη Κανελλόπουλου, ανοίγοντας μέσα από την τέχνη τους ένα δημόσιο διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής, ενσωματώνοντας ερεθίσματα και επιρροές που δέχτηκαν από την ιδιαίτερη γεωγραφική και πολιτισμική ταυτότητα της Λακωνίας.

Για τους κατοίκους της Σελλασίας αλλά και για όσους – υποκινούμενοι από περιέργεια – ταξιδέψουν το Σάββατο (26/9) στο μικρό χωριό για την παρουσίαση, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μετά από τον μουσικό αυτοσχεδιασμό, το ντοκιμαντέρ «Koumaria: Improvising across boundaries in new media art and community» που γυρίστηκε το 2013 από τη Medea Electronique σε συνεργασία με το IICSI (International Institute for Critical Studies in Improvisation) στο χώρο του residency και στις περιοχές στις οποίες ταξίδεψαν τότε οι καλλιτέχνες.

Πρόκειται για ένα φιλμ που παρουσιάζει τον τρόπο ζωής και δημιουργίας των καλλιτεχνών στο Koumaria Residency το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο 2014 στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Στις 19.30 θα ξεκινήσει ο μουσικός αυτοσχεδιασμός, ενώ στις 20.30 θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ. Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για το κοινό.

*Για την καθοδήγηση και υποστήριξη στις μετακινήσεις και εξορμήσεις φέτος στη Λακωνία, η Medea Electronique ευχαριστεί θερμά το Γιάννη Καπετανάκη.

Περισσότερα για τους φετινούς συμμετέχοντες:
Felix Del Tredici: Μουσικός/Τρομπονίστας (Καναδάς)
www.felixdeltredici.com
Preston Beebe: Συνθέτης/Κρουστός/Μουσική τεχνολογία (Καναδάς)
http://www.prestonbeebe.com/
Melisa Delgado: Μουσικός/Βιολονίστα (Ολλανδία)
http://www.melisadelbe.com/
Robert Jedrzejewski: Μουσικός/Τσελίστας (Πολωνία)
https://soundcloud.com/aquacello
Marili Pizarro: Χορεύτρια/Περφόρμερ (Πουέρτο Ρίκο)
http://mimpizar.wix.com/mpizart
Jung Wook Jonathan Hong: Μουσικός παραγωγός (Καναδάς)

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 25 Σεπτεμβρίου 2015 by in 25/09/2015,26/09/2015,Λακωνία,Μουσική and tagged , .

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: