Παρασκευή 31 Ιουλίου 21:15 – Αρχαιολογικός Χώρος Περιστεριάς, Κυπαρισσία – Σύνολο Χάλκινων Πνευστών ΚΟΑ «ΜΕΤΑΛΛΟΝ»
Αρχαιολογικός Χώρος Περιστεριάς, Κυπαρισσία
» METALLON » ( Συγκρότημα Χαλκίνων Πνευστών μελών της ΚΟΑ)
Ξενάγηση στο χώρο + Συναυλία υπό το φως της πανσελήνου
Μοναδική και ιδιαίτερη είναι η εκδήλωση που διοργανώνουν, αύριο το βράδυ, υπό το φως της πανσελήνου, στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς Τριφυλίας, ο Δήμος Τριφυλίας, η Κοινωφελής του Επιχείρηση και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, για την ανάδειξη των «Μυκηνών της Δυτικής Πελοποννήσου»!
Η Περιστεριά, καρτερικά, περιμένει την αξιοποίηση και προβολή της, καθώς αποτελεί έναν εντυπωσιακό και σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, με σπουδαία ευρήματα.
Με την εκδήλωση αυτή ο Δήμος Τριφυλίας κάνει το πρώτο βήμα για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση, Αρχών, συλλογικών φορέων και φυσικών προσώπων, για τη δημιουργία ενός κινήματος με στόχο την προώθηση της αναγκαιότητας ανάδειξης της Περιστεριάς και τη συνέχιση των ανασκαφών!
Οι ανασκαφές στην Περιστεριά ξεκίνησαν το 1960 με ’65 από το μεγάλο αρχαιολόγο Σπυρίδωνα Μαρινάτο, υπό την εποπτεία της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών. Ακολούθησε το ’76 – ’77 με ανασκαφικές έρευνες ο καθηγητής Γεώργιος Κορρές. Εκτός από τους μεγαλειώδεις τάφους, στο φως ήρθαν σπουδαία ευρήματα και, μάλιστα, χρυσά! Απαιτείται άμεσα να γίνει στερέωση και αναστήλωση των τάφων και να επικαιροποιηθεί η μελέτη αξιοποίησης που εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει από τη ΝΑΜ.
Την Παρασκευή η Περιστεριά ανοίγει τις πύλες της στο κοινό και είναι η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο.
Περιλαμβάνει δε στις 8.30 μ.μ. ξενάγηση από τον ίδιο τον υπεύθυνο των ανασκαφών, καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Γεώργιο Κορρέ!
Στις 9.30 μ.μ. θα δοθεί συναυλία, υπό το φως της πανσελήνου, από το κουιντέτο χάλκινων κρουστών «ΜΕΤΑΛΛΟΝ» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ενώ για την προσφορά τους θα τιμηθούν ο καθηγητής Γεώργιος Κορρές και ο εργάτης των ανασκαφών Γεώργιος Παναγίτσας!