Pelopolitismos

Ενημέρωση για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τα φεστιβάλ που γίνονται σε χώρους πολιτισμού της Πελοποννήσου

Δήμος Καλαβρύτων – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015

kalavrita
Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015» περιλαμβάνει:
 • α) συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαβρύτων,
 • β) παρουσίαση της θεατρικής παράστασης του κλασσικού αριστουργήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» στην Κλειτορία και στον ιστορικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα,
 • γ) Ορχήστρα με δημοτική μουσική, στην Κλειτορία και στη Δάφνη,
 • δ) υποστήριξη του 14ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος και
 • ε) Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, με συνθέσεις και προς τιμή των μεγάλων συνθετών Μάνου Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση των καταξιωμένων μαέστρων Σταμάτη Λέκκα και Σταύρου Σολωμού.
 • Όπως, κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ο Δήμος Καλαβρύτων, διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, στα Καλάβρυτα και στις άλλες Τοπικές του Κοινότητες, με τον τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015».
 • Οι εκδηλώσεις αυτές, στηρίζονται στην πολιτιστική δημιουργία του ίδιου του Δήμου, μέσα από τις τάξεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του, στη συνδιοργάνωση χορευτικών και παραδοσιακών προγραμμάτων, με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο της Πάτρας, τους οποίους υποστηρίζει και ενισχύει, και στην υποστήριξη σημαντικών ψυχαγωγικών και θεατρικών παραστάσεων.
 • Τις εξαίρετες αυτές εκδηλώσεις του Δήμου, συμπληρώνουν και σωρεία λαϊκών πανηγυριών, ανταμωμάτων, συναπαντημάτων και άλλων εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς του Δήμου μας, που σε πείσμα των καιρών και της οικονομικής κρίσης, επιμένουμε να στηρίζουμε την παράδοση, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 7 Αυγούστου – Ώρα 21:30 – Θέατρο Αρχαίου Κλείτορα
 • «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΧΜΗ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη και μετάφραση Κώστα Πολιτόπουλου.
Σάββατο 8 Αυγούστου – Ώρα 20:30 – Κλειτορία
 • Πλούσιο Πρόγραμμα με Δημοτικά Παραδοσιακά Τραγούδια από παραδοσιακή ορχήστρα, σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Κλειτορολευκασίων Πάτρας
Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015 – Ώρα 20:30 – Κεντρική πλατεία Καλαβρύτων
 • Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού.
Πέμπτη 13 Αύγουστου 2015  – Ώρα 21:30 – Πλατεία Κλειτορίας
 • Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων θα παρουσιάσειί το καλοκαιρινό πρόγραμμά της, που περιλαμβάνει μουσική από το κλασικό ρεπερτόριο, μουσική από τον κινηματογράφο, rock και pop επιτυχίες, καθώς και γνωστές ελληνικές μελωδίες.
 • www.facebook.com/events/1474539782846899/

Φιλαρμονική Καλαβρύτων Κλειτορία 130815

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 – Ώρα 21:00 – Κεντρική πλατεία Καλαβρύτων
Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 – Ώρα 20:00 – Δάφνη
 • Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων
Παρασκευή 21 Αυγούστου – Ώρα 21:00 – Πλατεία Κλειτορίας
 • 14ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ

       Παγκαλαβρυτινό αντάμωμα

Σάββατο 22 Αυγούστου – Ώρα 21:00 – Κεντρική πλατεία Καλαβρύτων
 • 14ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ
Παρασκευή 21, Σάββατο 22, Κυριακή 23 Αυγούστου – Λάδωνας, Δάφνη
 • Πλούσιο Πρόγραμμα με Δημοτικά Παραδοσιακά Τραγούδια από παραδοσιακή ορχήστρα, σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Δαφναίων και το Ναυτικό Όμιλο Δάφνης (Ν.Α.Ο.Δ.)
Παρασκευή 28 Αυγούστου – Ώρα 21:00 – Κεντρική πλατεία Καλαβρύτων
 • Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, με συνθέσεις και προς τιμή των μεγάλων συνθετών Μάνου Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση των καταξιωμένων μαέστρων Σταμάτη Λέκκα και Σταύρου Σολωμού.
Η Φιλαρμονική Καλαβρύτων θα συνεχίσει την περιοδεία της και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Επίσης, ο Δήμος Καλαβρύτων, παρά τις πενιχρές οικονομικές του δυνατότητες και τις δυσχέρειες της μεγάλης οικονομικής κρίσης, έχει επιχορηγήσει, πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών μας, που παράγουν έργο, οι οποίοι και αυτοί θα πραγματοποιήσουν πλήθος ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στα χωριά τους, για τις οποίες υπάρχει ενημέρωση από τους ίδιους τους συλλόγους.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε, στις παραπάνω εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων και των πολιτιστικών μας συλλόγων και σ’ όσες ακολουθήσουν, ώστε, στην περιοχή μας, στη σημερινή δύσκολη εποχή της κρίσης και της μιζέριας, να δώσουμε έναν τόνο χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας, στηρίζοντας τον πολιτισμό και την ιστορία μας και αναβιώνοντας τις παραδόσεις και τα έθιμά μας.

Advertisement

Πληροφορίες

This entry was posted on 30 Ιουλίου 2015 by in 08/08/2015,10/08/2015,13/08/2015,16/08/2015,18/08/2015,21/08/2015,22/08/2015,23/08/2015,Αχαΐα,Φεστιβάλ.

Πλοήγηση

Όλες οι κατηγορίες με πλήθος άρθρων – Αναζητήστε παλιά ημερομηνία

Pelopolitismos στο Twitter

Επικοινωνήστε μαζί μας…

pelopolitismos. wordpress@gmail.com

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Προστεθείτε στους 5.400 εγγεγραμμένους.
Αρέσει σε %d bloggers: